Lūznavas muižā skanēs koncertu sērija «Adventes kalendāra mūzika»

Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, arī šogad Lūznavas muiža aicina uz svētdienu koncertu sēriju “Adventes kalendāra mūzika”. Tajā izskanēs mūzikas projekta “Magnetic Bach”, akadēmiskās mūzikas trio “Tea for three”, pianista Andreja Osokina un Ziemassvētku džeza mūzikas koncertprogrammas. Pirmajā adventes svētdienā muižas viesus sāks priecēt arī par tradīciju kļuvusī muižas Ziemassvētku viesistaba.

Pirmo reizi Ziemassvētku gaidīšanas laiku Lūznavas muižā ar koncertu sēriju “Adventes kalendāra mūzika” piepildīja pērnajā gadā. Arī šogad, turpinot tradīciju, sagatavotas četras dažādas svētdienu koncertprogrammas. Koncertu sērijas atklāšanas koncerts skanēs jau šajā svētdienā, 27. novembrī, un tajā muižas Sarkanajā zālē būs iespēja kausīties Latvijas-Šveicas mūziķu projekta “Magnetic Bach” un komponista Uģa Prauliņa koncertprogramma “Unexpected”. “Adventes kalendāra mūziku” 4. decembrī turpinās akadēmiskās mūzikas trio “Tea for three” ar koncertprogrammu “Latgales ainavas”, 11. decembrī pianists Andrejs Osokins ar savu jaunāko koncertprogrammu “Osokins – Šopēnam”, bet 18. decembrī koncertu sēriju noslēgs Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas jaunie džeza mūziķi ar koncertprogrammu “Džezs Ziemassvētkos”.

Jau vairākus gadus svētku gaidīšanas laikā Lūznavas muiža saviem viesiem piedāvā arī Ziemassvētku viesistabu –īpaši iekārtotu telpu, kurā muižas viesi var satikties svētku noskaņās, organizēt svētku fotosesijas vai vienkārši nesteidzīgi ļauties svētku sajūtu piedzīvošanai gan koncertu dienās, gan ikdienā.

Tāpat paralēli koncertu un svētku noskaņas baudīšanai šobrīd Lūznavas muižā ir iespēja apskatīt ungāru grafiskā dizainera Antala Rēvesa detalizēti izstrādātās panorāmas skatu grafikas ar nosaukumu “Ungārijas pasaules mantojums”. Muižas viesi varēs turpināt izzināt inženierzinātnes pastāvīgajā interaktīvajā ekspozīcijā “Kerbedzs: sekojot inženiertehniskajām idejām”, kura šogad kļuva par vienu no Latvijas Arhitektūras gada balvas nominantiem.

Lūznavas muižas koncertu sērija “Adventes kalendāra mūzika”:

Mūzikas projekts “Magnetic Bach”. Koncertprogramma “Unexpected”

27. novembris 15.00, ieejas maksa 8,00–12,00 €

Mūzikas projektā “Magnetic Bach” apvienojušies mūziķi no Latvijas un Šveices. Lūznavas muižā, iesākot šī gada koncertciklu “Adventes kalendāra mūzka”, projekts piedāvās koncertprogrammu “Unexpected”. Tajā piedalās Aija Veismane-Garkeviča – balss, Ilze Grudule – baroka čells, Vinsents Flikigers (Vincent Flückiger) – sempli, elektronika, Žoslens Rafanels (Jocelyn Raphanel) – dziedošās bļodas, Šveices zvani, elektronika, kā arī īpašais viesis Uģis Prauliņš – sintezators, elektronika.

Akadēmiskās mūzikas trio “Tea for three”. Koncertprogramma “Latgales ainavas”

4. decembris 15.00, ieejas maksa 5,00 €

Koncerts “Latgales ainavas” veltīts Latgalē dzimušu kā arī ar tās kultūru saistītu komponistu darbiem. Koncertā būs klausāma kamermūzika flautai, vijolei un klavierēm, ko atskaņos jauneklīgais akadēmiskās mūzikas trio “Tea For Three”. Trio sastāvā muzicē flautiste Dārta Stašāne, vijolnieks Ingus Grīnbergs un pianiste Inta Kļimoviča. Koncerta programmā Jāņa Ivanova, Romualda Jermaka, Jēkaba Graubiņa, Arvīda Žilinska, Renātes Stivriņas un Riharda Dubras kamermūzikas darbi, kā arī Renāta Cvečkovska veltījums trio, kas nesen piedzīvojis pasaules pirmatskaņojumu.

Pianists Andrejs Osokins. Koncertprogramma “Osokins – Šopēnam”

11. decembris 15.00, ieejas maksa 8,00–12,00 €

Andreja Osokina jaunā koncertprogramma ir veltījums Friderikam Šopēnam – vienam no izcilākajiem 19. gadsimta komponistiem, kura mūžu vistiešākajā veidā ietekmēja un lauza Krievijas militārais iebrukums viņa dzimtenē, pēc kura viņš tā arī neatgriezās Polijā un līdz nāvei rakstīja mūziku emigrācijā. Koncertā skanēs arī mūsu pašu brīnišķīgo komponistu, 20. gadsimta trimdinieku, Jāņa Mediņa un Volfganga Dārziņa skaņdarbi, kā arī izcilā ukraiņu komponista, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā arī devies bēgļu gaitās, Valentīna Silvestrova mūzika.

Jaunie džeza mūziķi. Koncertprogramma “Džezs Ziemassvētkos”

18. decembris 15.00, bezmaksas

Pirmssvētku laikā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas džeza programmas audzēkņi dāvinās Adventes svētku noskaņu koncertu Lūznavas muižā. Pasaules mūzikas iedvesmoti jaunie Latgales mūziķi radīs muzikālu stāstu, kas mirkli sakņojas svētku gaidīšanā, gaišās gadu mijas nojausmās un etno mūzikas simbiozē. Ieeja koncertā būs bezmaksas, bet obligāta pieteikšanās, rakstot [email protected].

Adventes kalendāra mūzikas programmas koncertu norisi Lūznavas muižā atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rēzeknes novada pašvaldība. Koncertprogrammu biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs, internetā un uz vietas Lūznavas muižā. Plašāk par muižu un tās aktivitātēm var uzzināt muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv. Muižas darbalaiks no 1. oktobra līdz 30. aprīlim ir katru dienu (izņemot pirmdienas, kad muiža apmeklētājiem slēgta) no 9.00 līdz 16.00. Muižas, muižas ekspozīciju un izstāžu, kapelas individuāls apmeklējums pieaugušajiem maksā 2,00 €, bet skolēniem, studentiem un pensionāriem 1,50 €.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41991901sec.