#VASALIGORĀ - Vasaras satikšanās festivāls

Latgales vēstniecība GORS aicina uz vasaras satikšanās festivālu #VASALIGORĀ. Atklāsim nesteidzīgo Jumta terases sezonu, baudīsim brokastis kafejnīcas ZĪDS dārzā pūtēju orķestra “Rēzekne” mūzikas pavadījumā, svinēsim jubilejas, kā arī jau ceturto reizi piedzīvosim muzykys festivalu saimei i draugim “LNSO vasarnīca” un daudz citu notikumu.

CEĻĀ UZ LATVIJAS DZIESMU UN DEJU SVĒTKIEM. Latgales apvienotais akordeonistu orķestris

Ceturtdiena, 1. jūnijs 19.00, Lielā zāle bezmaksas

Latgales Apvienota akordeonistu orķestra koncerts “Ceļā uz Latvijas Dziesmu un Deju svētkiem” veltīts Starptautiskai bērnu aizsardzības dienai. Koncerta piedalīsies akordeonisti no visas Latgales reģionā mūzikas un mākslas skolām – aptuveni 50-70 dalībnieki. Šogad Latgales akordeonisti apvienoti ar vienu ideju – kvalitatīvi sagatavoties un piedalīties 2025. gada Latviešu Dziesmu un Deju svētku Vislatvijas akordeonistu orķestra koncerts “Skan akordeons!”.  Koncertā skanēs latviešu komponistu - R. Paula, M. Lasmaņa, U. Lapsiņa, R. Ungura, O. Stroka un latviešu tautas mūzika.

FREEDOM. Deju studijas DYNAMIC HIT 15 gadu jubilejas koncerts

Sestdiena, 3. jūnijs 17.00, Lielā zāle 7,00 €

DYNAMIC HIT ir viena no lielākajām deju studijām Latvijā, kurā šobrīd dejo vairāk nekā 180 dejotāji vecumā no 5-55 gadu vecumam. 4 pedagogu vadībā dejotāji apgūst dažādu deju stilu horeogrāfijas, piedalās starptautiskās deju sacensībās un iegūst godalgotas vietas. 15 gadu laikā ir izdejoti 12 atskaites koncerti, 8 no tiem Latgales vēstniecībā GORS.

MŪŽĪGĀ ŠALKOŅA. Elīnas Rukas izstāde

3. jūnija – 30. jūlijam, GORS Mākslas galerijā

Darbu iedvesma un arī tēma meklējama stāstos par un ar jūrnieku sievām, tādās sajūtās kā ilgas, dusmas un pielāgošanās, kā arī paralēlajā dzīvē, kad partneri kādu dzīves daļu pavada šķirti, dažkārt neesot klāt svarīgos brīžos, bieži pazaudējot būtisko neklātienes sarunā. Jūrnieka sieva vēro horizontu. To darot, rodas iluzora sajūta, ka viņi ir viens otram tuvāk. Tur, aiz neredzamā, kas varbūt ir tuvāk, kā šķiet. Viņa laiku pavada rokdarbos, izšujot ar zīda diegu – smalku un stipru reizē.

ES ATKAL NEATVADOS. Ziedoņa muzeja ceļojošā izstāde

3. jūnijs – 6. augusts, GORS 1. stāva telpa

Ceļojošā izstāde “Es atkal neatvados” aicina svinēt Imanta Ziedoņa dzimšanas dienu un viņa klātesamību. Tā īpaši akcentē dzejnieka sūtību runāt par aktuālo un vitāli svarīgo, to vienmēr ietērpjot izcilā vārdu spēlē. Izstādē akcentēta arī Imantam tuvā dabas tēma dažādos veidos – atspoguļoti gan Imanta Dageru braucieni, viņa mājdzīvnieks ēzelis un citi krāšņi dabas tēmai veltīti stāsti.

MUZIKĀLĀS BROKASTIS ZĪDA DĀRZĀ. Kopā ar pūtēju orķestri RĒZEKNE

Sestdiena, 4. jūnijs / 16. jūlijs / 6. augusts / 27. augusts 11.00, Kafejnīcas ZĪDS dārzā

"Muzikālās brokastis kafejnīcas ZĪDS dārzā" aicina ne tikai brokastotājus, bet gan ikvienu, kurš vēlas baudīt vasarīgu atmosfēru pūtēju orķestra “Rēzekne” uzburtajās skaņās Rēzeknes upes krastā. Gaidīsim ciemos arī tos, kuri vēlas baudīt līdzpaņemtos gardumus vai iet rīta pastaigā kopā ar mīluli!

KINO UN MŪZIKAS VAKARS UZ JUMTA TERASES. Komēdija “Džezā tikai meitenes” un pasākuma īpašais viesis – Jānis Ruņģis

Piektdiena, 9. jūnijs 20.00, Jumta terase 13,00 – 15,00 €

Kā jau ierasts, aicinām baudīt vasaras vakarus ar kino un mūziku uz koncertzāles Jumta terases. Pasākuma muzikālajā daļā ar ģitārspēli un balsi lutinās Jānis Ruņģis, bet vasaras kino vakarus atklāsim ar komēdiju "Džezā tikai meitenes".

10 ATBOLSŪS. Rēzeknes novada vokālās studijas SKONAI 10 gadu jubilejas koncerts

Sestdiena, 10. jūnijs 18.00, Lielā zāle 8,00 – 10,00 €

Rēzeknes novada vokālā studija SKONAI savas muzikālās gaitas uzsākusi 2013. gadā, un šo 10 gadu laikā pulcējusi vairāk kā 100 bērnus un jauniešus, kuri sevi dēvē par lielu ģimeni. Piedzīvojuši gan elpu aizraujošus izaicinājumus, gan veiksmīgas sadarbības, gan skaistas muzikālas virsotnes.

SKATUVE JAUNAJIEM. J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas koncerteksāmens

Pirmdien, 12. jūnijs 12.00, Mazā zāle bezmaksas

Koncerts paredzēts divās daļās, kur pirmajā izskanēs topošo absolventu eksāmena daļa, bet otrajā – ansambļu sniegums un pedagogu īpaši sarūpētā koncetprogramma. Apmeklētāji varēs baudīt džeza mūzikas brīvību, improvizāciju un pulsējošo ritmu. Koncerta programmā absolventi izpildīs ne tikai džeza standartus, bet arī latviešu autoru skaņdarbus un savas veidotās skaņdarbu aranžijas.

BAROKA PĒRLES. Kamermūzikas koncerts

Sestdiena, 17. jūnijs 18.00, Mazā zāle 10,00 – 12,00 €

Pateicoties Ievas Salietes  izcilajai spēlei un oriģinālajām idejām, arī nerimstošajai zinātkārei un spējai aizraut, klavesīns Latvijas koncertdzīvē ieguvis jaunu elpu. Savulaik par izcilu darbu ansamblī ar Lielo mūzikas balvu novērtētā māksliniece šajā koncertprogrammā apvienojusies ar četriem labi zināmiem latviešu mūziķiem, kuru ikdienas gaitas aizrit dažādu kolektīvu sastāvos, – flautisti Maiju Zandbergu, fagotistu Jāni Semjonovu, vijolnieku Sandi Šteinbergu un kontrabasistu Oskaru Bokanovu.

TĒJAS AROMĀTS. INNER MONGOLIA ART THEATRE (Ķīna). Mūzikas, deju un cirka izrāde

Svētdiena, 18. jūnijs 17.00, Lielā zāle 7,00 €

“Inner Mongolia Art Theatre” ir Ķīnas Iekšējās Mongolijas Nacionālās mākslas teātra izcilāko izpildītāju, dziedātāju, dejotāju un instrumentālo mūziķu izlases turnejas ansamblis. Viena no viņu galvenajām misijām ir Ķīnas mongoļu kultūrai raksturīgu skatuves darbu atskaņošana un popularizēšana. Izrādē iekļauti gan pārsteidzošie mongoļu garo toņu un rīkles dziedāšanas demonstrējumi, gan tradicionālo instrumentu spēle, kā arī krāsainas un atlētiskas dejas mongoļu tērpos.

MĒMAIS KINO MŪZIKĀ. Caspervek Trio

Piektdiena, 28. jūlijs 20.00, Jumta terase 12,00 – 15,00 €

"Caspervek" ir spāņu instrumentālā grupa, kas īpaši cenšas savienot mūziku un vizuālo mākslu. Grupas galvenā darbošanās allaž ir bijusi mēmā kino saglabāšana un jaunu skaņu celiņu radīšana. Apmeklētājiem būs arī iespēja baudīt Herolda Loida romantisko komēdiju "Safety Last!", kas ir viena no slavenākajām filmām no mēmā kino ēras.

MELODIJAS VASARAS VAKARAM. Rēzeknes bigbenda koncerts.

Svētdiena, 30. jūlijs 17.00, Lielā zāle bezmaksas

Rēzeknes bigbends ir profesionālā pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” (dibināts 1991. gadā) mūziķu vienība. Bigbenda mākslinieciskais vadītājs – trombonists, džeza mūziķis Lauris Amantovs. Kolektīva mājvieta un regulārākā koncertvieta ir Latgales vēstniecība GORS.

BONEY FIELDS. Blūza & franka karalis.

Piektdiena, 11. augusts 19.00, Lielā zāle 18,00 – 25,00 €

Leģendārais amerikāņu dziedātājs, trompetists un šovmenis Boney Fields (ASV) Latvijā - 11. augustā Latgales vēstniecībā "GORS"! Mūziķis kopā ar pavadošo grupu “Blues Mastery Band” (LV) atskaņos savus populārākos hitus, kā arī skaņdarbus no topošā studijas albuma "Just Give Me Some Mo", kurš iznāks šī gada septembrī.

LNSO VASARNĪCA 2023 | Lenesons un balets APBURTĀ PRINCESE

Sestdiena, 19. augusts 16.00, Lielā zāle 7,00 – 13,00 €

Aicinām festivāla “Vasarnīca” mazākos apmeklētājus un viņu ģimenes sastapt mūzikas un bērnu draugu – lelli LeNeSOnu – un doties muzikālā ceļojumā uz aizmigušo Florestāna karaļvalsti pie apburtās princeses Auroras.

LNSO VASARNĪCA 2023 | Stravinska STĀSTS PAR ZALDĀTU

Sestdiena, 19. augusts 18.00, Mazā zāle 12,00 – 15,00 €

“Mūzika kabatas teātrim” — par tādu dēvējams Igora Stravinska 1918. gadā radītais “Stāsts par zaldātu” neparastam instrumentālajam sastāvam, aktieriem un dejotājai. Pētnieki atzīmē, ka Stravinskis apzināti radījis partitūru, kas var pastāvēt arī neatkarīgi no teksta un horeogrāfijas.

LNSO VASARNĪCA 2023 | Peltokoski, Šerloks un LNSO stīgu kvartets

Sestdiena, 19. augusts 20.00, Lielā zāle 10,00 – 17,00 €

Koncertā piedzīvosim unikālu iespēju pirmo reizi uz Latvijas skatuves vērot LNSO māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Tarmo Peltokoski pianista ampluā.

LNSO VASARNĪCA 2023 | Dejas izrāde jauniešiem TĪKLĀ

Svētdiena, 20. augusts 14.00, Mazā zāle 10,00 €

Stāsts par to, kā jauniešiem arvien grūtāk nodefinēt savas personības vērtību, jo sociālo tīklu spiediens rada sajūtu, ka nepietiek ar to, ka tu pats sev patīc. Vēl vajag pamanīties patikt arī citiem.

LNSO VASARNĪCA 2023 | LNSO un Tarmo Peltokoski

Svētdiena, 20. augusts 17.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €

Devītā festivāla “LNSO vasarnīca” izskaņā – grandiozs simfoniskās mūzikas koncerts! Ar Tarmo Peltokoski pie diriģenta pults klausīsimies Riharda Štrausa simfonisko poēmu “Tā runāja Zaratustra”, kuras tapšanu iedvesmoja Frīdriha Nīčes pārpasaulīgu ideju pilnais darbs “Tā runāja Zaratustra jeb Grāmata visiem un nevienam”.

ŽIŽEKS.PĪTERSONS.GADSIMTA DUELIS. JRT izrāde

Sestdiena, 26. augusts 17.00, Lielā zāle 12,00 – 24,00 €

Divu mūsdienu spēcīgāko publisko intelektuāļu domu sadursme. Slovēņu filozofs, neoliberālisma un politkorektuma kritiķis Slavojs Žižeks pret kanādiešu klīniskās psiholoģijas doktoru Džordanu Pītersonu.

VASARAS EKSKURSIJAS

Katru sestdienu 12.00, pulcēšanās pie GORS Informācijas centrā

Vasaras sezonā katru sestdienu apmeklētājus pulksten 12.00 Informācijas centrā gaidīs gids, kura vadītajai ekskursijai varēs pievienoties ikviens gribētājs. Lai prognozētu ekskursantu skaitu, apmeklētāji aicināti ekskursijām pieteikties līdz piektdienas pēcpusdienai, zvanot +371 64633303 vai rakstot [email protected]. Ekskursijas maksa, neatkarīgi no cilvēku skaita, ir 2,00 €, bet skolēniem, studentiem un pensionāriem 1,50 €.

Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47780991sec.