Izglītojošais un interaktīvais centrs «Dzelzceļš un Tvaiks» aicina skolēnus ar īpašu piedavājumu

Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks" Gulbenē sagatavojis īpašu piedāvājumu skolām laika posmā no 2020. gada 18. – 28. februārim par zemāku cenu.

Tematiskās nodarbības būs aizraujošs un izzinošs papildinājums ekskursijai. Tās veicinās radošumu un komandas sadarbību, saliedēšanos.

"Vilcienbūve" – uzbūvē savu nākotnes vilcienu

Jautājumos un atbildēs tiks izpētīta dzelzceļa attīstības vēsture un ieskicēts dzelzceļš nākotnē – Kas bija pirmais – sliedes vai vilciens? Kurš izgudroja pirmo lokomotīvi? Kāpēc? Cik ātra tā bija? Cik vagonus spēja pavilkt? utt.

Nodarbības praktiskajā daļā būs uzdevums uzbūvēt savu nākotnes vilcienu – kustēties spējīgu papīra modeli, un piedalīties to braukšanas sacensībās.

"Materiālzinātne" – izveido gudro plastilīnu

Jautājumos un atbildēs tiks izpētīta dzelzceļa nozare, kurā ļoti uzskatāmi atspoguļojas cilvēces tehniskais progress un attīstība kopumā, dažādu materiālu un izejvielu pielietojums – Kādi materiāli tiek izmantoti dzelzceļā? Kāds ir to pielietojums? utt.

Nodarbības praktiskajā daļā no trīs vielām būs uzdevums izgatavot "Gudro plastilīnu".

"Dzelzceļa izaicinājums" – uzbūvē garāko un izturīgāko tiltu

Jautājumos un atbildēs tiks izpētīti dažādi izaicinājumi, ar kuriem ir sastapušies inženieri dzelzceļa attīstības vēsturē – Kādas ir pieejamo izejmateriālu nepilnības, cilvēciskas kļūdas un dabas stihijas, kas ir jāpārvar un jāņem vērā, būvējot sliežu ceļus, tiltus, tuneļus? utt.

Nodarbības praktiskajā daļā būs uzdevums strādāt komandā un ar vienādu materiālu daudzumu noteiktā laikā atrisināt konkrētu inženiertehnisku problēmu – uzbūvēt pēc iespējas garāku un vienlaikus izturīgāku dzelzceļa tiltu. Visu komandu darba rezultāts nodarbības beigās tiks pārbaudīts testa veidā.

Ekskursija un nodarbības iepriekš jāpiesaka, zvanot pa tālr. 25448661

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60444403sec.