Aicinām atrast savu ziemas sajūtu pie mums, Gulbenes novadā!

Ziema šogad lutina ar brīnumaini skaistām ainavām un dabas gleznām. Bagātīgi apnigušas pļavas, tīrumi un lauki, baltās sniega villainēs ietīti meži – to visu pie mums var baudīt un izjust pārpārēm! Turklāt sinoptiķu prognozes liecina, ka baltā ziemas pasaka vēl turpināsies! Tieši tādēļ ieplāno laiku atpūtai Gulbenes novadā!

Mēs lepojamies ar mūsu dabas skaistumu! Pie mums pa īstam varēsi baudīt dabas varenību, dodoties uz Sitas un Pededzes palieni, kur tev būs iespēja ne vien sajust simtgadīgo Pededzes ozolu spēku un novērtēt dabiski saglabāto ainavu, bet arī apbrīnot SIA “Sita Nature Park” briežu dārzā mītošos dambriežus un staltbriežus, bet otrpus Pededzes upei - zemnieku saimniecības “Sopuļi” burvīgos savvaļas zirgus.

Gleznaino Ziemeļvidzemes ziemas ainavu varēsi baudīt, uzkāpjot Kārtenes skatu torņa virsotnē. Tas atrodas starp Beļavas jeb Kārtenes pilskalnu, kur savulaik atradies kāds no ievērojamākajiem Tālavas pilskalniem, un Pinteļa ezeru, kurš savās dzīlēs slēpj vienu no senajām latgaļu ezerpilīm. Uzkāp tornī un baudi mirkli – ieklausies ziemas klusumā un ļaujies patiesai brīvības sajūtai!

Īpašs piedzīvojums, vienlaikus arī vērojot skaistās un sniegotās apkārtnes ainavas, būs brauciens ar mūsu mazo Gulbenes-Alūksnes bānīti. Bānītis ik dienu divas reizes dodas 33 kilometrus tālajā ceļā uz Alūksni un arī atpakaļ, lai nogādātu savus pasažierus viņiem nepieciešamajā galamērķī un dāvātu arī iespēju tūristiem, sēžot siltā vagonā, ļauties Ziemeļvidzemes dabas valdzinājuma baudīšanai pa mazā bānīša logiem.

Ziemas skaistāko dabas gleznu meklējumus noteikti vari apvienot ar kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšanu! Apmeklē pasakaini skaisto Stāmerienas pili, kas tev liks uz brīdi sastingt sava majestātiskuma un apkārtnes miera priekšā! Ieklausies noskaņu mūzikā, kas skan pils apkārtnē, sajūti senatnes pieskārienu mūsdienām, vakara stundās iepazīsti Volfu dzimtas likteņus multimediālajā stāstā, kas skatāms uz pils ziemeļu fasādes! Plašajā pils parkā varēsi ļauties arī ziemas priekiem – gan slēpot izveidotajā distanču slēpošanas trasē (slēpes ņem līdzi savas), gan arī celt un velt sniegavīrus un vizināties ar ragaviņām.  

Īpašu atmosfēru tev būs ļauts sajust Rankas muižā un tās sakoptajā parkā. Šī vieta ir kā miera oāze, vieta, kur varēsi uz brīdi aizbēgt no ikdienas steigas un gūt baudījumu dvēselei! Šeit varēsi ļauties nesteidzīgām pastaigām parkā, arī slēpot ar līdzpaņemtajām slēpēm, apbrīnot atdzimušās muižas kompleksa ēkas. Muižas piedāvājumā ir arī nakšņošanas iespējas. Bet tavām ziemīgajām pastaigām noderēs saimnieku sarūpētā tēja vai kafija no kafijas grauzdētavas “Tīrs miers”, karstvīns, čebureki un pankūkas.

Esot Litenes pusē, ļaujies Litenes muižas un Pededzes upes īpašajai atmosfērai un saspēlei vienotā ainavā! Dodies uz Sapņu templīti un brīdi pasapņo gan par to, kas reiz bijis, gan arī par to, kas vēl tikai būs! Kultūrvēsturiskā mantojuma izzinātāji aicināti paviesoties arī citās Gulbenes novada muižās, kas katra glabā savus likteņstāstus, kā arī izpētīt novada dievnamu arhitektoniskās vērtības.

Gulbenes novadā ziemas baudīšana nav iedomājama arī bez aktīvas un pat sportiskas atpūtas. Motorparkā “Dimanti” Stāmerienas pagastā varēsi jautri pavadīt laiku, šļūcot ar kamerām no kalna. Šeit tiek piedāvāta arī iespēja uzlabot braukšanas prasmes slidenā ceļā motorparka teritorijā izveidotajā autotrasē. Pēc ziemas prieku baudīšanas sasildīties un sarīkot pikniku varēsi motorparka ugunskura namiņā.  

Adrenalīna un sportiska azarta devu saņemsi atpūtas kompleksā “Dīķsalas”, dodoties izbraucienā ar bagiju pa apkārtnes laukiem un mežiem. Te vari ieplānot arī jauku brīvdienu atpūtu kādā no atpūtas kompleksa namiņiem uz salām, sarīkot nelielas svinības ģimenes lokā pirts ēkā un ļauties pirtsprieku baudīšanai pirtiņā vai peldei karstā ūdens kubulā, vērojot zvaigžņotās debesis.

Mazliet ekstrēmas sajūtas varēsi piedzīvot, ja ļausies “Gulbene Adventures” piedāvājumam pa sniegainajiem mežiem un laukiem doties izbraucienā ar kvadriciklu vai sniega motociklu.

Bērniem aizraujošs piedzīvojums būs brauciens uz briežu dārzu “Mežsētas” Stradu pagastā, kur pavisam tuvu varēs aplūkot skaistos briedīšus un arī tos pabarot ar graudiem, burkāniem vai āboliem. Briežu dārzā mīt ne tikai brieži, bet arī citi iemītnieki. Te varēs samīļot arī aitiņas un kaziņas, un arī mīlīgo poniju Pončiku.

Ja vēlies sarūpēt skaistu kopā būšanas brīdi saviem mīļajiem, uzdāvini viņiem izbraucienu zirga vilktās kamanās saimniecībā “Dzelzavieši” Stāmerienas pagastā. Šeit iespējams doties arī uzmundrinošā pastaigā zirga mugurā. Saimniecībā mīt dažādi mājputni, truši, aitas, kazas, govis, rukši un pat meža cūka Šarlote, ko aplūkot īpaši aizrautīgi šķitīs mazajiem un zinātkārajiem ķipariem. Saimniecības viesiem tiek piedāvātas arī naktsmītnes un iespēja izkarsēties pirtiņā un peldēties kubulā.

Savu skaisto ziemu, iespējams, atradīsi, ja dosies uz Beļavas pagasta saimniecību “Purenes”, kur zirga mugurā varēsi doties izjādē pa apvidu, sajūtot saikni ar dabu. Pēc ziemīgas pastaigas vari ieplānot laisku atpūtu mucveida namiņā un relaksēties pirtiņā vai karstā ūdens kublā.

Ja tev ir sakārojies vienkārši aizbēgt no ikdienas rūpēm un baudīt skaistu atpūtu, dodies uz Rankas pagasta atpūtas kompleksu “Lācītes”, kas izvietojies pašā Gaujas krastā, apmeties kādā no guļbūves namiņiem vai dvīņu mājā un baudi gardo ēdienu, kas sarūpēts “Lācīšu” kafejnīcā. Kafejnīca piedāvā arī ēdienu līdzņemšanai, dodoties apkārtnes izzināšanā. Arī ja “Lācītes” tev ir vienkārši pa ceļam, iepriekš sazinoties, vari pasūtīt gardu maltīti līdzņemšanai.  

Par Gaujas apkārtnes ainavām Rankas pagastā varēsi priecāties, vienlaikus baudot arī slēpošanu labi sagatavotā distanču slēpošanas trasē Gaujasrēveļos. Pēc aktīvi un sportiski pavadīta laika noteikti kārosies sātīga maltīte, ko, iepriekš sazinoties, var pasūtīt viesu namā “Mīlmaņi”, kas atrodas turpat netālu. Šeit var ieplānot arī nakšņošanu un kārtīgu izsildīšanos pirtiņā pēc ziemas prieku baudīšanas.

Stāmerienas pagasta kultūrvēsturisko auru un arī aktīvās atpūtas priekus baudot, vari ieplānot apmesties kādā no šī pagasta atpūtas kompleksiem, kas izvietojušies ezeru krastos - “Vonadziņi” Ludza ezera krastā, “Ziedugravas” vai “Sonāte” Pogas ezera krastā. “Sonātes” kafejnīcā ikdienā ir iespējams arī pasūtīt gardu ēdienu līdzņemšanai.   

Ja esi nolēmis nakšņot pilsētā, vari izvēlēties apmesties viesnīcā “Gulbene”, kas atrodas pašā pilsētas sirdī starp pilsētas centrālo skvēru un Gulbīšu parku, skaistajā viesnīcā “Vecgulbenes muiža”, gūstot iedvesmu šajā vēsturiskajā vietā vai arī apartamentos – izvēlēties varēsi starp četriem apartamentiem dažādās pilsētas vietās.

Gan pilsētas, gan arī novada ēdināšanas iestādēs ir iespēja pasūtīt ēdienu līdzņemšanai.

Informāciju par visām atpūtas un tūrisma iespējām Gulbenes novadā meklē mājaslapā www.visitgulbene.lv!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.43420887sec.