15 lietas, ko ceļotājam vajadzētu izdarīt vismaz vienu reizi

Lai iegūtu vislabāko no ceļojuma, tev vajag pārkāp pāri savām robežām, bailēm un dzīves rāmjiem, lai pa īstam izjustu ceļojuma garšu. Šeit būs 15 lietas, kuras ceļotājam noteikti ir jāizdara, ceļojumu laikā.

Iepazīsties

Kad ceļo, tad turi savu prātu un sirdi atvērtu, lai varētu izbaudīt jaunas lietas. Šī ir iespēja satikt dažādus cilvēkus, kuri var mainīt tavu dzīvi, pie tam tu vari ar sevi iepazīstināt un pēc būtības būt kas vien vēlies. Ja ceļo viens tad tas ir iespējams, jo nebūsi kopā ar draugiem, kas domā, ka pazīst tevi labāk, par jebkuru uz pasaules.

Guli zem zvaigznēm

Izbaudi skaisto nakti, kur vari aizbēgt no pilsētas gaismām un aplūkot spožās zvaigznes un mēnesi. Šī ir iespēja pabūt ar sevi un relaksēties. Tu vari gulēt šūpuļtīklā vai teltī, kurai ir caurspīdīga telts augša, lai var saskatīt debesis. Ja nevēlies gulēt uz zemes, tad lieliska iespēja ir gulēt uz matrača, kas ir ievietots automašīnas aizmugurē.

Lēkšana ar gumiju

Uzdrošinies darīt kaut ko neierastu un bīstamo, pārbaudi savas robežas, lai zini cik tālu esi gatavs iet. Gumijlēkšana ir iespēja kā iegūt adrenalīnu un pārvarēt savas bailes. Šī ir tā lieta, kas ir jāizmēģina, un ja nu tev iepatīkas un gumijlēkšana kļūst par tavu dzīves daļu?

Brauciet ar mašīnu kurai ir nolaists jumts

Izbaudiet braucienu kopā ar draugiem, ģimeni vai mīļoto. Brauciet ar mašīnu kurai var nolaist jumtu. Ja esat valstīs, kur mūziku var skaļi atskaņot, nebaidoties no sodiem, tad uzlieciet skaļu mūziku un dodaties ceļā. Izbaudiet vēju matos un skaistos skatus, kas ir jums apkārt.

Iedzer ar vietējiem

Neatkarīgi kādā valstī tu atpūties un, kas ir šīs valsts nacionālais dzēriens, izbaudi to kopā ar vietējiem iedzīvotājiem. Tā ir iespēja ne tikai uzzināt par to kādēļ šis dzēriens ir nacionālais dzēriens, bet arī sadraudzēties ar vietējiem. Pēc tam, kad atmiņā nāks šis ceļojums, tu atcerēsies cik jauka bija šī pasēdēšana, jo iepazini ne tikai dzērienu, bet arī cilvēkus, kas šajā valstī dzīvo un viņu ikdienu.

Tērē naudu

Pat tad, kad ceļo apdomīgi, ietaupīdams uz visu ko vari un tērējot līdzekļus tikai pašam nepieciešamākajam, dažreiz nokāp no krāšanas un naudas taupīšanas režīma. Bieži ir tā, ka kāda ceļojuma diena ir nogurdinājusi līdz spēku izsīkumam, tad nevēlēsies neko citu kā iespēju nomazgāties un iekrist mīkstā gultā. Atļaujies patērēt vairāk savai naktsmītnei un nepaliec visu laiku zem klajām debesīm vai lētos hosteļos, jo vēlēsies iekrist mīkstā gultā, izbaudīt klusumu vai paskatīties televizoru.

Izvēlies jēgpilnu suvenīru

Nepērc kādu suvenīru tikai tāpēc, ka tas ir klasiskais šīs vietas suvenīrs, vai tāpēc ka visi to pērk. Iegādājies tādu lietu, kas tev atgādinās par ceļojumu un tajā piedzīvoto. Lai paņemot to rokās tu pasmaidītu, jo atcerētos šajā valstī piedzīvoto. Atceries to, ka ir jāzina ko drīkst un ko nedrīkst izvest no valsts. Ja iepatikās kāds skaists gliemežvāks, vai nopirki nacionālo dzērienu, dažreiz šīs lietas nedrīkst pārvest pāri robežai. Ja pārkāpsi šos noteikumus, ceļojums nebeigsies tik labi kā biji ieplānojis.

Izbaudiet dabu

Vien alga vai jums patīk apskatīt delfīnu Jaunzēlandē, nirt ar haizivīm Meksikā, apskatīt ziloņus Kenijā, vai braukt ar džipu apskatot lauvas Dienvidāfrikā, tas ir jāizbauda. Izbaudi skaisto dabu un dzīvo radību, kas ir sastopama valstīs pa kurām tu ceļo. Tā ir lieliska iespēja, varbūt pat vienīgā, apskatīt lauvas, ziloņus vai jebkuru citu dzīvnieciņu. Ja nevēlaties doties tik pārdrošās apskatēs, kā augstāk tika minēts, tad dodies uz zooloģisko dārzu. Tur tu tiksi iepazīstināts ar visiem dzīvniekiem un tev pastāstīs, kuri ir tie, kurus var sastapt šajā valstī.

Lekšana ar izpletni

Iekāpt mazā lidmašīnā, kas aizvedīs mākoņos, aptuveni 3000 metru augstumā. Pirmais lēciens noteikti notiks tandēmā, tas nozīmē, ka neleksiet viens, bet kopā ar instruktoru, kas pirms pašas lekšanas izstāstīs pamat lietas, kas jāzina lecot ar izpletni. Pats lēciens, neilgst ilgi, aptuveni minūti garš kritiens. Šī ir iespēja pārvarēt savas bailes, un apskatīt apkārtni no augšas.

Palieciet iedzīvotāju mājās

Ir iespēja rezervēt sev mājvietu ne tikai viesnīcās, bet arī pie parastiem iedzīvotājiem. Ļoti daudzi cilvēki piedāvā tūristiem apmesties savās mājās par to prasot diezgan mazu atlīdzību. Tomēr šī ir lieliska iespēja labāk iepazīt valsti, pilsētu un tās iedzīvotājus. Jūs uzzināsiet daudz no tiem cilvēkiem pie kuriem paliksiet, viņi jums izrādīs skaistākās un interesantākās vietas, kuras jums jāredz.

Skatieties saullēktu

Cik gan bieži mēs skatāmies saullēktu? Ļoti maz, jo tas ir par agru un pēc tam kaut kur jāiet. Tomēr ceļojuma laikā, šo pasakaino brīdi vajadzētu apskatīt. Ja dodaties pārgājienā uzceliet telti tā, lai no rīta, neejot ārā no telts, jūs varētu skatīties saullēktu.

Pabūt klusumā

Kad ceļojat, tad viena no labākajām lietām ir pabūt klusumā. Pārdomāt visu kas līdz šim ir noticis, apdomāt kur doties tālāk un ko darīsiet pēc ceļojuma beigām. Šī ir arī lieliska iespēja atjaunot spēkus. Esot klusumā un visu apdomājot jūs relaksējaties un iegūstat enerģiju.

Izbaudīt vietējo karnevālu

Iespēja izklaidēties un iepazīt kultūru, jo karnevāls ir kultūras sastāvdaļa. Karnevāli notiek gandrīz visās valstīs un tā ir vienreizēja pieredze tajos piedalīties. Pie tam karnevālu laikā ir iespēja iepazīties ar nacionālajiem ēdieniem un iegūt jaunus draugus.

Brīvprātīgais darbs

Tas var izklausīties dīvaini, jo dodaties ceļojumā nevis strādāt par brīvprātīgo. Tomēr šī ir lieliska iespēja iepazīt kādu noteiktu vietu no iekšpuses. Nav jau obligāti jāstrādā brīvprātīgais darbs mēnesi, varat pamēģināt palīdzēt vienu dienu un jau no šīs vienas dienas jūs daudz uzzināsiet.

Klīsti

Ļoti bieži labākais veids kā iepazīt pilsētu ir vienkārši doties to izpētīt, bez kartes, kurā atzīmēti apskates objekti. Dodies iekšā pilsētā un iepazīsti to no visām pusēm, apskati turīgos rajonus un arī tādus, kas nav tik turīgi. Šādā veidā tu daudz uzzināsi par pilsētas iedzīvotājiem un viņu ikdienas. Protams, esi uzmanīgs, jo nevienā pilsētā nav 100% droši. Kā arī atceries kurā viesnīcā esi apmeties, lai vari tikt atpakaļ.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


L'Ambra Rossa
,


Dome Hotel
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17239189sec.