6 ceļojumu galamērķi neatkārtojamā dabas valdzinājuma baudīšanai

Viens no lielākajiem stimuliem, lai ceļotu, ir dabas krāšņums, ko varam atklāt un iepazīt. Majestātiskas kalnu grēdas, nerimstoša, bet dažāda ūdens vīšanās pa zemes gultni, vareni smilšu klājumi, zaļojošas audzes un meži vai eksotiska dzīvā radība – mēs varam izzināt tik daudz, ja vien vēlamies. Tūroperators un ceļošanas eksperts “Novatours” iesaka 6 ceļojumu galamērķus dabas neatkārtojamā valdzinājuma baudīšanai.

1.    Apvienotie Arābu Emirāti un flamingo pilsēta

Apvienotie Arābu Emirāti valdzina gan ar savu kultūras bagātību, gan spēju realizēt arhitektūrā visneiedomājamākās ieceres, gan arī vareno tuksneša valstību, kas šeit nosaka dzīves ritmu un gadu tūkstošos veidojušās tradīcijas. Tomēr īpašas vērības cienīgs ir šeit esošais Al Vathaba mitrāju rezervāts (Al Wathaba Wtland Reserve), kas atrodas aptuveni 30 minūšu brauciena attālumā no Abū Dabī. Rezervāts ir īpašs ar to, ka par migrēšanas pieturvietu ik gadu to izvēlas vairāk nekā 250 putnu sugu, bet par savu mājvietu to ir atzinuši elegantie flamingo, tāpēc tas tiek dēvēts arī par flamingo pilsētu. Putnu vērošanai, lai netraucētu to dzīves ritmu, ir ierīkoti īpaši slēpņi, uz kuriem var nokļūt pa īpaši ierīkotiem celiņiem. Kopējais celiņu garums ir aptuveni 3 kilometru garš. Tomēr, pirms doties uz rezervātu, ir ieteicams pārliecināties, vai tas ir atvērts apmeklētājiem, jo laikā, kad putniem ir mazuļi, tas var tikt slēgts.      

2.    Šrilanka un lauvas klints

Šrilanka nav tikai tējas karaļvalsts, kur cēlusies izcilā Ceilonas tēja, bet šeit atrodama arī par astoto pasaules brīnumu dēvētā lauvas klints jeb Sigīrija (Sigiriya). Šīs klints atrodas 175 kilometru attālumā no valsts galvaspilsētas Kolombo, tās virsotne ir 370 metrus virs jūras līmeņa un 200 metrus virs tai apkārt esošajiem džungļiem. Reiz tā ir kalpojusi kā cietoksnis, bet vēlāk šeit bijis klosteris, bet tagad šī vieta ļauj ieskatīties senā pagātnē, kur savijas cilvēka iztēle un dabas varenība. Klints virsotni rotā seni dārzi, kanāli un dīķi. Tiek uzskatīts, ka īpaši veidotie dārzi un parki ir vieni no senākajiem cilvēces vēsturē. Īpašu vērību šeit piesaista spoguļsiena – tā ir klints daļa, kas, karalim dzīvam esot, tikusi tik cītīgi pulēta, lai karalis, garām ejot, varētu redzēt savu atspulgu. 60-90 minūšu kāpiens klints virsotnē neatstās vienaldzīgu. Šeit valdošais vēstures šarms apburs, bet skats, kas pavērsies no tā, uz mūžu ievīsies atmiņās.

3.    Indija un Dodsahgur ūdenskritums

Dodsahgur (Dudhsagar) ūdenskritums ir viens no krāšņākajiem ūdens mākslasdarbiem pasaulē. Paši indieši to mēdz dēvēt arī par piena jūru, jo tik balts ir ūdens lietus sezonā, kas čalo lejup no vairāk nekā 310 metru augstās četrpakāpju klints virsotnes. Līdz ūdenskritumam var nokļūt vairākos veidos, bet, noteikti, visneaizmirstamākais būs doties ceļā ar vilcienu no krāšņās pilsētas Goa. Vilciena sliedes ir izbūvētas blakus ūdenskritumam, un braucējiem pa logu paveras neaizmirstams skats, kad ūdens, šķiet, ar roku aizsniedzams. Pēc varenā dabas skaistuma baudīšanas, ieteicams papildināt savu ceļojuma stāstu, apmeklējot pavisam netālu esošo garšvielu audzētavu, kur būs sastopama virkne ar pazīstamām un iepazīstamām piedevām, lai ēdiens būtu aromātiskāks, gardāks un arvien atsauktu atmiņā Indiju.   

4.    Vjetnama un Mekongas delta

Vjetnamas dienvidu daļu caurvij Mekongas delta, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Šis vienmēr zaļojošais un ūdeņiem bagātais valsts lepnums ir gan dzīvības avots, gan kultūras, gan neatņemama dzīvesveida daļa. Tās bagātībā rodams it viss Vjetnamai raksturīgais – rīsu baseini, neskarta daba, kņadas pilni ciematiņi un pilsētas. Par savu mājvietu to atzīst gan bifeļi, krāšņi putni, gan virkne citu dzīvnieku un ūdens iemītnieku. Ūdens kanāli ir savdabīga transporta plūsma. Šeit laivās pārvadā ne tikai cilvēkus, bet arī visu gardo dabas bagātību, darot pašas laivas par šarmantu tirdzniecības vietu. Virzoties pa ūdens labirintu, iespējams iepazīt gan khmeru pagodas, gan budistu tempļus, bet vēstures entuziasti novērtē iespēju iepazīt partizānu bunkurus, kas ir saglabājušies vēl no pilsoņu kara laikiem.

5.    Madeira un levadu takas

Portugālei piederošā Madeiras sala tiek dēvēta gan par paradīzi, gan par mūžīgā pavasara salu. Madeiras daba patiesi ir brīnumaina – eksotiski ziedi, okeāns, gleznaini kalni un dažādas zaļās krāsas nokrāsas, ko vislabāk var izbaudīt, dodoties pastaigā pa levadu takām. Madeirā par „levadām” dēvē apūdeņošanas kanālus, kas 57 km garajā salā izbūvēti 2500 km garā kanālu tīklā. Apūdeņošanas kanālu galvenā funkcija ir nogādāt ūdeni no ūdens rezervuāriem un mitrām vietām uz salas ziemeļu daļu, kur saulē tas iztvaiko. Kanālu ūdens dzirda banānu plantācijas, vīnogulājus, augļu un dārzeņu dārzus, kā arī piegādā ūdeni salas hidroelektrostacijām. Lai iepazītu salas senatnīgo mežu un dabas bagātību, ieteicams doties pārgājienā pa šaurajām takām gar kanāliem. Pastaigas pa „levadu” takām ļauj iepazīt salas nomaļās vietas, kur nevar nokļūt ar transportlīdzekļiem.

6.    Lanzarote un Timanfaja vulkānu parks

Lanzarote ir ceturtā lielākā no Kanāriju salām un atrodas netālu no Āfrikas krastiem. Tā tiek dēvēta par Kanāriju melno pērli. Sala pārsteidz un vilina ar neparastajiem dabas skatiem un krāsu kontrastiem. Pēc vairāku vulkānu vienlaicīga izvirduma vairāku gadu garumā daļu salas pārklāja biezs putekļu slānis, radot neatkārtojamus krāsu kontrastus. Tāpēc dažas salas vietas atgādina pastaigu pa Mēnesi ar tā krāteriem un vulkāniskās izcelsmes alām. 1933. gadā Lanzarotē tika izveidots UNESCO biosfēras rezervāts ar Timanfaja (Timanfaya) nacionālo parku, kur pastaigā pa līkumainām taciņām iespējams baudīt šī ugunīgā dabas spēka nestās sekas un skaistumu.


Par „Novatours”

„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kura kapitāls un finanšu resursu avoti atrodas Baltijas valstīs un ASV, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76704192sec.