6 padomi ceļotājiem, kā tikt pie dziļa un kvalitatīva miega

Miegs ir it kā pati vienkāršākā lieta pasaulē – ja esi noguris, liecies gulēt, aizver acis, aizmiedz, bet pēc tam pamosties spirgts un atpūties. Tomēr daudziem tas tā nebūt nav. Kvalitatīva miega trūkums nopietni ietekmē veselību, tai skaitā, var palielināt diabēta, liekā svara un sirds saslimšanu risku.

Ir vērts padomāt, vai dodam savam ķermenim pietiekami daudz atpūtas. Nakts miegs ir svarīgs, lai atjaunotos fiziskās un garīgās darba spējas, tāpēc  ieklausāmies miega ekspertu padomos.

Plāno miegu!

Sākot ar pusdienlaiku, vajadzētu atteikties no kofeīnu saturošiem dzērieniem – kafijas, tējas, kolas, jo kofeīns iedarbojas uzbudinoši, turklāt tā iedarbība var ilgt līdz pat 14 stundām.

Atsakies no alkohola vakarā!

Alus vai vīns pie vakariņām var paātrināt aizmigšanu, bet otrajā nakts pusē alkohols darbojas traucējoši. Tāpēc jāatsakās no alkohola lietošanas vismaz trīs stundas pirms gulētiešanas.

Neej gulēt ar pilnu vēderu!

Trīs stundas ir arī tas laika sprīdis, kurā pirms miega jāatsakās no lielākas ēšanas. Pamatīgas vakariņas aktivizē kuņģi un zarnas, tāpēc miegs būs traucēts un ne tik dziļš.

Nomierini ķermeni!

Rēķinieties ar miega traucējumiem, ja dosieties gulēt uzreiz pēc satraucošas filmas noskatīšanās, stundām ilga darba pie datora vai treniņa uz mājas trenažiera. Ne ķermenis, ne smadzenes nespēj dažu minūšu laikā samazināt aktivitāti. Tāpēc vismaz divas stundas pirms miega vajadzētu izvairīties no garīgas un fiziskas slodzes. Palīdzēt var arī dažādas atslābināšanās metodes, piemēram, mierīga mūzika ar tempu līdz 70 sitieniem minūtē, kas atbilst mierīgam sirds ritmam, vai silta, smaržīga vanna.

Ievēro miega higiēnu!

Dodies gulēt un celies vienmēr vienā un tajā pašā laikā. Šī metode darbojas gan uz maziem bērniem, gan pieaugušajiem ar miega traucējumiem, jo palīdz noregulēt ķermeņa iekšējo pulksteni.

Gulta ir gulta, ir gulta!

Daudziem cilvēkiem patīk pavadīt laisku dienu gultā, bet to nedrīkstētu darīt tie, kas cieš no miega traucējumiem. Cilvēkiem, kam gulta kļuvusi par televizora skatīšanās, grāmatas lasīšanas un ēšanas vietu, ir grūtāk tajā nomierināties un aizmigt. Vienīgā nodarbe bez gulēšanas, ar ko nodarboties vietā, kurā guļat pa nakti, ir sekss.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16196299sec.