ES politiķi vēlas mainīt ceļotāju un tūrisma industrijas nākotni

Eiropas Savienības Komisija rēķina, ka 2020.gadā tūrisma nozares zaudējumi ir milzīgi, proti, viesnīcas un restorāni zaudēja vismaz 50% ieņēmumu, ceļojumu aģentūras un tūroperatori 70%, bet kruīzu kompānijas un lidsabiedrības 90%.

Līdz ar covid19 vakcīnas pieejamību tūrisma nozare cer uz strauju atdzimšanu, taču Eiropas līmeņa politiķi vēlas mainīt ceļotāju un tūrisma industrijas nākotni. Politiķi apzinās, ka ceļošana ir neatņemama cilvēka biogrāfijas sastāvdaļa, taču līdzšinējie 1,5 miljardi ceļotāju gadā nodara zemeslodei lielu ekoloģisku kaitējumu. Tāpēc Eiropas Savienības politiķi vēlas ar dažādiem politikas instrumentiem mazināt masu tūrismu un tālos ceļojumus darīt mazāk interesantus lielo izmaksu dēļ. Tūrismam ir jākļūst ar lielāku pievienoto vērtību, kur cilvēki ne tikai atpūšas no mājas vai biroja ierastajiem apstākļiem, bet gan pilnveidojas un novērtē šo laiku kā investīciju personas attīstībā.

Eiropas Savienības politiķi vēlas ierobežot zemo izmaksu lidsabiedrību darbību, novirzot pasažieru plūsmu tuvos ceļojumos (līdz 500 km) dzelzceļa transportam. Politiķi vēlas no tūristu prātiem izskaust vienkāršo ceļošanas formulu ‘’Vienalga kurp, galvenais prom’’.

Šobrīd tūrisma nozarei ir jāatgūst uzticība ceļotāju acīs, jo ļoti daudzas tūrisma kompānijas, viesnīcas, pasākumu organizatori un transporta uzņēmumi nav norēķinājušies par nenotikušajiem ceļojumiem. Tāpēc tūristi lielu uzmanību veltīs tūrisma uzņēmumu drošības un garantijas aspektiem, jo ļoti daudzas kompānijas pandēmijas laikā atstāja ceļotājus likteņa ziņā. Šajā gadījumā labas izredzes ir reģionālā tūrisma attīstībai, jo ceļotājiem tas vairāk saprotams, pieejams un rada lielāku drošības sajūtu.

Protams, ka ceļotājus uzrunās tūrisma vietas dažādās pasaules malās, kas piedāvā augsta standarta tūrisma un medicīnas servisu. Pandēmija tūristu prātos ir radījusi lielāku vērību un pieprasījumu pēc kvalitatīva veselības apkalpošanas standarta. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43677115sec.