Šogad ceļot plāno vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju

•    Šogad ceļojumos plāno doties vairāk nekā puse jeb 56 % Latvijas iedzīvotāju un jau 37 % ir iecerējuši tuvākus vai tālākus ceļojumus.

•    Lietuvieši un igauņi iecerējuši ceļot vēl aktīvāk - 69 % Lietuvas un 61 % Igaunijas aptaujāto iedzīvotāju norādījuši, ka šogad ir iecerējuši par trīs dienām ilgākus ceļojumus savas valsts ietvaros vai ārpus tās robežām.

•    Šobrīd iedzīvotāji īpaši rūpīgi plāno ceļojumus un novērtē kredītkartes sniegtās ceļošanas apdrošināšanas priekšrocības.

Lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju ceļojumu plāni šim gadam jau ir skaidri –  visbiežāk ceļos pa Latviju, avio ceļojumus dosies katrs septītais, bet teju trešdaļa neceļos vispār, liecina bankas Citadele un pētījumu aģentūras Norstat martā veiktā iedzīvotāju aptauja.

Šogad ceļojumos plāno doties vairāk nekā puse jeb 56 % Latvijas iedzīvotāju, un vienlaikus tā ir zemākā aktivitāte starp Baltijas valstīm, kur visaktīvāk ceļot iecerējuši Lietuvas iedzīvotāji, liecina aptauja.

Ceļot šogad neplāno teju katrs trešais jeb 28 % Latvijas iedzīvotāju, savukārt 37 % jau ir iecerējuši tuvākus vai tālākus ceļojumus – 14 % plāno doties avio ceļojumos, 11 % ceļojumos pa Latviju, savukārt ar auto uz kaimiņvalstīm plāno braukt 7 % un vēl 5 % iecerējuši ar auto doties uz tālākām valstīm, secināts aptaujā. Vēl 20 % norādījuši, ka šogad iecerējuši ceļot pēc ierobežojumu atcelšanas. Savukārt 5 % atzinuši, ka ceļojumus plānos tikai pēc vakcīnas saņemšanas. Interesanti, ka Rīgā un Pierīgā dzīvojošie vakcinēšanos ar ceļošanas plāniem saista divreiz biežāk nekā citos reģionos dzīvojošie. Vēl 15 % aptaujāto pagaidām bija grūti atbildēt par saviem šī gada ceļošanas plāniem.

No tiem, kas ceļojumos dosies ar lidmašīnu,  9 % plāno vismaz vienu, bet 5 % vairākus avio ceļojumus. Visbiežāk šajos ceļojumos plāno doties Rīgā un Pierīgā dzīvojušie un iedzīvotāji vecumā līdz 30 gadiem. Savukārt Zemgalē dzīvojošie divas reizes biežāk nekā rīdzinieki norādījuši, ka šogad vispār neplāno ceļot.

“Esam gandarīti redzēt, ka Latvijas iedzīvotāji aktīvi pievēršas Latvijas iepazīšanai un atstāj naudu vietējā ekonomikā. Pagājušā gada vasarā, redzot ceļošanas pieaugumu valsts ietvaros, papildinājām apdrošināšanas segumu - Citadeles X kartēm iekļaujot arī apdrošināšanu tuviem ceļojumiem tepat Latvijā, kā arī pievienojām velopolisi un mājokļa palīdzības komplektu, kas klientiem noder ikdienas situācijās, piemēram, ja nepieciešams izsaukt elektriķi vai nomainīt durvju atslēgu. Savukārt tie, kuri skatās uz ceļojumiem ārpus Latvijas, novērtē labāko X kredītkartēs iekļauto ceļojumu apdrošināšanu, kas ietver arī ārzemēs konstatētās Covid-19 ārstēšanu slimnīcā,” saka Citadeles valdes loceklis stratēģijas jautājumos Vladislavs Mironovs.

Latvijas iedzīvotāji ceļot plāno mazāk nekā Baltijas valstu kaimiņi. Kopumā 56 % Latvijas, 69 % Lietuvas un 61 % Igaunijas aptaujāto iedzīvotāju norādījuši, ka šogad ir iecerējuši par trīs dienām ilgākus ceļojumus savas valsts ietvaros vai ārpus tās robežām. Nevienā ceļojumā šogad neplāno doties 17 % Lietuvas un 25 % Igaunijas iedzīvotāju, kamēr Latvijā tā atzina – 28 %.

Avio ceļojumos šogad plāno doties 20 % Lietuvas un 17 % Igaunijas iedzīvotāju. Apceļot savu valsti ar auto visbiežāk iecerējuši lietuvieši – 17 %, salīdzinot ar 11 % Latvijā un 13 Igaunijā. Apceļot kaimiņvalstis ar auto visu trīs Baltijas valstu iedzīvotāji iecerējuši līdzvērtīgi – 7 līdz 8 %. Arī ieceres doties ar savu auto uz kādu tālāku valsti ir līdzvērtības – ap 4- 5 %. Par ceļošanu pēc ierobežojumu atcelšanas  arī visu trīs valstu iedzīvotāji atbildēja līdzvērtīgi – tā plāno ap 19 līdz 20 %.

Aptaujā no 3. līdz 9.martam par Baltijas valstu iedzīvotāju plāniem šogad doties vairāk nekā trīs dienu garā ceļojumā piedalījās pa 1000 iedzīvotājiem katrā valstī vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29130197sec.