1 minūte dienā – divas aktivitātes, kas var palīdzēt mazināt slimību riskus

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, ar viedpulksteņu palīdzību varam ne tikai ērti sekot līdzi ikdienas fizisko aktivitāšu izpildei, bet uzraudzīt savu veselības stāvokli. Lai izmērītu asinsspiedienu vai veiktu elektrokardiogrammas testu ar viedpulksteni, būs nepieciešamas tikai 30 sekundes katrai darbībai. Veselības monitorings izmantojot viedpulksteni, ir viens no vienkāršākajiem un ērtākajiem prevencijas pasākumiem, ko varam veikt ārpus ārsta kabineta. Iegūtie dati palīdzēs izvairīties no hroniskām saslimšanām un ar to saistītajām komplikācijām. Tāpat savlaicīga slimību risku mazināšana ļaus uzlabot dzīves kvalitāti un veselīgi nodzīvotos dzīves gadus.

“Mēs dzīvojam laikā, kad tehnoloģijas ir it visur mums apkārt. Tāpēc īpaši svarīgi izmantot tieši tās, kas patiesi var uzlabot mūsu dzīves kvalitāti un motivē pievērst uzmanību savai veselībai. Viedpulkstenis ir kļuvis par manu sabiedroto, kas ir ar mani katru dienu. Regulāri nodarbojos ar fiziskajām aktivitātēm un sekoju līdzi slodzei, kā arī aktivitāšu izpildei, izmantojot viedpulksteni. Turklāt tagad ar to varu iegūt padziļinātākus datus par savu veselības stāvokli un veikt asinsspiediena mērīšanu ikdienā, jo šis rādītājs ir svarīgs ne tikai sirdij un asinsvadu sistēmai, bet visa organisma darbībai kopumā,” uzsver Elizabete Kupča, veselīga dzīvesveida entuziaste, Instagram konta Healthylivinglv autore.

2 viedpulksteņu funkcijas, kas var palīdzēt mazināt slimību riskus:

1. Asinsspiediena mērītājs

Paaugstināts asinsspiediens ir bīstams. Neārstēts tas var izraisīt insultu un koronāro sirds slimību risku, kā arī negatīvi ietekmēt smadzeņu, nieru un sirds darbību. Asinsspiedienu iespējams izmērīt arī ar viedpulksteni un iegūtie dati būs gana precīzi, jo ierīci ik pa laikam nepieciešams kalibrēt, izmantojot ierasto asinsspiediena mērītāju. Viedpulkstenis mērījumus veic, izmantojot pulsa viļņu analīzi, ko izseko ar sirdsdarbības monitora sensoriem. Ar speciālas programmas palīdzību tiek analizēta saistība starp kalibrēšanas vērtību un asinsspiediena izmaiņām, iegūstot asinsspiediena mērījumu.

2. Elektrokardiogrammas funkcija

Neregulāra un ātra sirdsdarbība jeb mirdzaritmija ir viens no insulta cēloņiem. Regulāri sekojot līdzi savai veselībai un veicot elektrokardiogrammas mērījumus, iespējams novērst potenciālās veselības problēmas. Piemēram, ar Samsung Galaxy Watch3 vai Watch Active2 viedpulksteņiem, kas reģistrēti Zāļu valsts aģentūras medicīnisko ierīču reģistrā LATMED, iespējams 30 sekunžu laikā veikt elektrokardiogrammas testu. Pēc testa veikšanas lietotājs saņems elektronisku un grafisku attēlu ar iegūtā mērījuma datiem. Sirds diagrammas dati atspoguļos sinusa ritmu – normāls sirds ritms vai ātriju fibrilāciju (AFib) – neregulārs sirds ritms. Ja pēc regulāru mērījumu veikšanas informācija paliek nemainīga – konstatēts AFib ritms vai ierīce nevar reģistrēt mērījumu (paziņojums par nepilnīgiem datiem, jo programmas algoritms neatpazīst iegūtos parametrus), tas ir signāls, ka nepieciešams vērsties pie ārsta.

Ar viedpulksteni iegūtos datus var eksportēt dažādos formātos un nosūtīt ārstam. Iegūtie dati sniegs papildu informāciju, kas varētu noderēt ārstniecības procesā vai kalpos par pamatu rekomendācijām attiecībā uz dzīvesveida maiņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1345551sec.