Novatours iesaka: labākie ceļojumu galamērķi ģimenēm skolēnu rudens brīvlaika baudīšana

Rudens ikgadu nāk kopā ar skolēnu brīvlaiku, ko nereti ģimenes vēlas baudīt vasarīgos ārvalstu galamērķos. Nevainojamas valstis šādai atpūtai ir Tenerife, Ēģipte, Madeira un Turcija. Katra valsts piedāvā atpūtniekiem unikālus piedzīvojumus - pārgājienus, delfīnu šovus, piramīdas, raftingu, ūdens izklaides parkus un daudz cita. Tūroperators “Novatours” dalās ieteikumos, ko vērts ieplānot katrā ceļojuma galamērķī, lai atpūta būtu iespaidiem bagāta un piepildīta.

Tenerife - dzīvnieki un ūdens aktivitātes
Tenerife ir ideāla izvēle ģimenes brīvdienām, jo gan vecāki, gan bērni būs priecīgi par aktivitāšu daudzveidību.
Viena no apmeklēšanas vērtām vietām ir Loro parks, kur skatāmas aptuveni 400 dzīvnieku sugas – dzīvespriecīgi pērtiķi, lēnīgi bruņurupuči, miegaini sliņķi un karaliski tīģeri, rozā flamingo, krāsainas zivis un plēsīgas haizivis. Diena šajā parkā aizrit aizraujošos iespaidos. Visneaizmirstamākās emocijas dāvās paviljons, kur tiek rīkoti roņu, delfīnu un jūras lauvu šovi. Te gan vērts atcerēties, ka pirmajās rindās sēdošajiem ir garantēta ne tikai viegla “duša”, bet nomazgāšana no galvas līdz kājām, ko izpildīs galvenie ūdens triku meistari, lēkājot un nirstot ūdens baseinā.

Ar Loro parka biļeti var apmeklēt arī Siam parku, kur būs iespējams izklaidēties ūdens slidkalniņos un peldbaseinos un lēkāt pa trīs metrus augstiem mākslīgiem viļņiem.

Ja bērni ir pavisam mazi, labāk izvēlēties ūdens izklaidi "Pazudušajā pilsētā", kurā ir pat 15 dažādi ūdens slidkalniņi un Kanāriju salu vienīgais baseins mazuļiem.

Bērniem lielisku pieredzi garantē arī Pērtiķu parka apmeklējums, kurā, pie ieejas iegādājoties īpašu dzīvnieku barību, ir iespējams ēdināt parkā esošos dzīvniekus. Šeit tiek audzēti ne tikai pērtiķi, bet arī ķirzakas, papagaiļi un jūrascūciņas.
Apmeklējuma vērts ir arī Icod de los Vinos botānisko dārzu un tauriņu paviljonu — krāsainie eksotiskie tauriņi šeit ne tikai valdzina, bet priecē nolaižoties uz rokas, pleca vai galvas. Neaizmirstamas fotogrāfijas šeit ir garantētas!
Vecākiem bērniem būs interesanti apmeklēt Zinātnes un kosmosa muzeju – galu galā svarīgi neaizmirst izglītojošas aktivitātes arī brīvdienās. Izstāde muzejā iepazīstinās ar dabas likumiem, kosmosa un cilvēka ķermeņa uzbūvi.

Skolas vecuma bērniem patiks Teides observatorija, kur atrodas daži no labākajiem saules teleskopiem pasaulē.

Savukārt Teides nacionālajā parkā ir iespējams uzbraukt ar pacēlājiem uz vulkāna virsotnes skatu celiņu. Šeit aizraus kosmiskie skati uz sacietējušo un samelnējušo lavu, caur kuras plaisām laužas ārā sēra tvaiki. Līdz pašai virsotnei ir pārgājienu taka. Taču jāielāgo, ka tā ir par maksu un ir nepieciešama iepriekšēja rezervācija.

Ēģipte ir ideāli piemērota vecākiem bērniem
Bērnu rudens brīvdienās ģimenes īpaši piesaista siltā Sarkanā jūra Ēģiptē. Šo ceļojuma virzienu vislabāk izvēlēties vecākiem, kuru bērni ir nedaudz vecāki, jo tieši viņus ļoti iespaidos kultūras un dabas brīnumi.

Ēģipte garantē unikālu piedzīvojumu ar niršanu Sarkanajā jūrā, vērojot eksotisko zivju barus un krāsainus koraļļus. Gan lieli, gan mazi šeit novērtēs dzidro ūdeni, kas lieliski ļauj vērot jūras pasaules ikdienu.

Patiesie piedzīvojumi Ēģiptē sākas ar ekskursiju uz Ēģiptes muzeju Kairā. Skolas vecuma bērniem tā būs lieliska zināšanu papildināšana un atdzīvināšana. Viesus šeit sagaida Tutanhamona dārgumi, faraonu mūmijas un daudzi interesanta.
Pasaules brīnumi – Gīzas piramīdas un Lielā sfinksa – atrodas netālu no Kairas. Neviens šajā vietā nepaliek vienaldzīgs, ne bērni, ne pieaugušie. Un tas nekas, ka šīs iespaidīgās būves ir daudzkārt redzētas filmās vai fotogrāfijās, dzīvā pieredzē piedzīvotie iespaidi raisa vienreizējas emocijas. Iespaidu paspilgtināšanai ir ieteicams uz piramīdām doties kamieļa mugurā, sajūtoties kā tuksnešu iemītniekiem.

Vēl neaizmirstamāki mirkļi sagaida Valdnieku ielejā, Luksorā. Šeit gan nebūs iespējams apskatīt visas faronu apbedījumu vietas, taču noteikti ir jāapskata slavenākās un, protams, Tutanhamona kaps. Apmeklējuma vērts ir arī Hatshepsutas templi, kas uzcelts netālu kalna pakājē.

Izglītības programmu turpināt papildināt var dodoties uz Karnakas tempļu kompleksu, netālu no Luksoras, kur sajutama Ēģiptes brīnišķīgās vēstures un kultūras varenība.

No karstuma un iespaidu pārbagātibas saviļnotos atveldzēties aicina izklaides akvaparkos: džungļu un Sindbada akvaparks, Makadi Water World, Hurgadas Lielais akvārijs.

Madeira - aktīvai ģimenes atpūtai
Portugālei piederošā Madeiras sala ir īsts dārgums ģimenēm, kurām patīk aktīvi pavadīt laiku – pārgājienu takas pa kalniem, gleznainā okeāna piekraste, alas, ūdenskritumi, levadas, dabas parki ir piemēroti gan sportistiem, gan mazāk pieredzējušiem cilvēkiem, tāpēc lieliski derēs arī bērniem.

Ciemojoties Madeirā, noteikti jāredz levadas — apūdeņošanas kanāli, kas caurvij salu, novadot lieko mitrumu no kalniem uz sausākiem apvidiem. Kanāliem blakus, neiztrūkstoši, ir pastaigu takas, kas ērti un nesteidzīgi ļauj baudīt salas unikālo dabu. Skaistākais maršruts ir Ribeiro Frio dabas parka levada, kur būs skatāmi ūdenskritumus, akmeņu krāvumi un eksotiski apstādījumi. Ceļš aizvedīs arī pie zemesragiem, no kuriem paveras skats uz salas zaļo un kalnaino ainavu.
Madeirā noteikti ir vērts apmeklēt UNESCO Pasaules dabas mantojumu sarakstā iekļauto lauru mežu, kas ir saglabājis savu pirmatnējo, miljonu gadu veco zaļotni. Šis dabas liegums aizņem divas trešdaļas no salas, tajā iekļaujas gan skaistā piekraste, meža ainava, gan teju 600 metru augstas klintis un īpaša veģetācija.

Izpētot salu, noteikti nedrīkst palaist garām iespēju iemērkties vulkāniskos baseinos, kas veidojušies pēc vulkāna izvirduma sakarsušai lavai sastopoties ar veldzējošu okeānu. Bērniem ļoti patiks izklaidēties šajos peldbaseinos.

Tuvāk pilsētas dzīvei Madeira aicina izzināt Funšalas botāniskais dārzs un Monte Palace tropisko augu parku, kas katrs pārsteigs ar zaļojošas dabas kolekcijām. Monte pilī izveidots muzejs, kurā apskatāmas skulptūras un unikāla minerālu kolekcija. Izstādītas arī keramikas flīžu kolekcijas, kas reprezentē Portugāles kultūras mantojumu no pilīm, baznīcām, kapelām un privātmājām bijušās Portugāles impērijas teritorijā.

Ceļojot ar bērniem, noteikti vērts ir ieplānot arī ekskursiju uz Sentvinsenta alām, kas veidojušās pirms 890 tūkstošiem gadu. Alu garums sasniedz 1 km, augstums 5-6 metrus. Ekskursijas noslēgumā ir pieejama arī izglītojoša programma, kas iepazīstina ar alu ģeoloģisko evolūciju, vulkāna izvirdumiem un Madeiras salas rašanās simulāciju.

Skolas vecuma bērniem patiks arī ar apmeklēt Vaļu muzeju zvejnieku ciematā Canical. Izstāde iepazīstina ar vaļu medību vēsturi Madeirā un ir iespējams skatīt vaļu un delfīnu modeļus to dabiskā izmērā.

Turcijā gaida izklaides un ūdens parki
Turcijā tūrisma sezonas beigas sakrīt ar skolēnu brīvlaiku, tāpēc atpūtas organizēšnai šajā valstī ir ieteicams gatavoties īpaši laicīgi. Šeit esošie kūrorti ir lieliski piemēroti enerģiskām ģimenēm, kurām patīk pludmales, jūra un saule, augstas kvalitātes, lutinoša atpūta un izklaižu bagātība. Silts klimats, draudzīgi vietējie iedzīvotāji, ielu delikateses ir neiztrūkstošs papildinājums tam visam.

Turcijā ģimenēm ar lielākiem bērniem prieka pilnas emocijas nodrošinās nobrauciens pa kalnu upi. Un nav jābaidās par nosalšanu, jo organizatori nodrošina ne tikai ķiveres, glābšanas vestes, bet arī hidrotērpus.

Neaizmirstamus iespaidus gādās arī kanjonu apmeklējums. Zaļais kanjons ir viens no skaistākajiem Antālijas reģionā, no kura paveras iespaidīgs panorāmas skats.

Aktīvās izklaides cienītājiem ieteicams ir nepalaist garām arī iespēju izklaidēties ar kvadracikliem Alanjas kalnainajā apkārtnē. Braukt gan var persona, kas vecāka par 15 gadiem. Visdrošāk ir tad, kad viens no vecākiem brauc un bērns sēž aiz muguras.
Alanijā ir daudz interesantu aktivitāšu bērniem. Atrakciju parks Sealanya Sea Park aizņem 5000 hektāru platību ar 15 baseiniem un daudzām izklaides un atpūtas zonām, delfināriju. Šeit iespējams peldēties ar delfīniem un vērot viņu rotaļīgos priekšnesumus.
Alanjas Menulio parks patiks visu vecumu bērniem. Paši mazākie var lēkt pa batutiem, braukt ar vilcieniem un vizināties ar zirgiem. Vecākiem bērniem savukārt patiks autodroms un slidotavas. Panorāmas ratu, kas ļauj ieraudzīt tālu apkārtni, patiks ikvienam vecumam.

Vecāku bērnu izklaidēm piemērots ir Alānijas akvaparks. Šeit ir gan upes, gan 300 metrus garš raftings un viļņu baseini. Pašiem mazākajiem šeit ir īpašas zonas ar drošākajiem slidkalniņiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15157294sec.