Students ceļo: Kā lētāk aizdoties uz Berlīni... Inflācijas apstākļos

Lai gan ceļotāju mazāk nekļūst, inflācija daudziem likusi pārskatīt savus ceļojumu plānus, lai tie par daudz neietekmētu naudas maku. Viens no viņiem ir Travelnews.lv praktikants, students Dāvids Krišs Perunovs. Lūk,  pieredzes stāsts jeb padoms, kā lētāk aizdoties uz Berlīni (un arī citiem Eiropas galamērķiem).

Lidojums

Aptuveni trīs nedēļas pirms lidojuma zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" tīmekļa vietnē ryanair.com iegādājos aviobiļetes no Rīgas uz Berlīni turp un atpakaļ. Darīju to apzināti, lai biļetes dabūtu par salīdzinoši lētāku naudu.

Aviobiļetes turp un atpakaļ vienam cilvēkam kopā maksāja ap 40 EUR - 25 EUR turp un 15 EUR atpakaļ. Nekādas papildu ekstras no lidsabiedrības naudas taupības nolūkos nepieteicu - jāiztiek vien ar mazo rokas bagāžu. Jāpiebilst, ka ceļojumu rezervēju 15.-17. novembrim, proti, otrdienai-ceturtdienai.

Tāpēc, spriežot pēc manis ryanair.com veiktās cenu izpētes, ar mērķi ietaupīt iesaku izmantot zemo cenu lidsabiedrības (piemēram, "Ryanair" un "Wizz Air"), lieki neizmantot sabiedrību piedāvātās ekstras un rezervēt lidojumu 3-4 nedēļas pirms izlidošanas (pēdējā brīdī iegādātas biļetes maksās simtus), kā arī rast iespēju nedoties ceļā nedēļas nogalēs un svētku dienās, kad ceļo daudzi un attiecīgi dārgāk maksā.

Naktsmītne

Naktsmītni rezervēju booking.com pēc rūpīgas piedāvāto iespēju un atsauksmju izpētes dažādās tīmekļa vietnēs. Tā kā esmu students ar atbilstošiem ienākumiem, rezervēju hosteli netālu no Aleksandra laukuma Berlīnes centrā. Gultasvieta uz vienu nakti astoņvietīgā istabiņā ar kopēju san‏itāro mezglu un cenā iekļautām brokastīm man maksāja 28 EUR. Lielākas ērtības naudu taupošam studentam nemaz nevajag.

Tā kā atpakaļlidojums no Berlīnes uz Rīgu paredzēts 17. novembrī ap pulksten 6 no rīta, izlēmu hostelī palikt tikai pirmo nakti, bet otro - lidostā. Tas arī darīts naudas taupības nolūkos.

Protams, ne visiem hostelis būtu piemērotākā opcija. Vairums viesnīcu numuriņu Berlīnē maksā 100-200 EUR par nakti. Tomēr Berlīnes centrā ir viesnīcas, kur var apmesties par 80-90 EUR par numuriņu uz nakti, retāk ar brokastīm. Maksā gan ceļotāji par visu numuriņu. Tāpēc, ja nakšņo divi cilvēki, un katrs par sevi var samaksāt 40-50 EUR par vienu nakti, nedaudz ietaupīt var.

Uz vietas Berlīnē

Pagaidām man grūti vispusīgi spriest par izdevumiem, jo esmu tikai ceļā. Tomēr jāsaprot, ka svarīgāko Berlīnes apskates objektu - televīzijas tornis, zooloģiskais dārzs un vēl - ieejas biļetes cena katrā ir ap 20 EUR vienam pieaugušajam, mazliet lētāk bērniem. Ieejas biļetes var iepriekš nopirkt oficiālajā Berlīnes televīzijas torņa tīmekļa vietnē tv-turm.de un zooloģiskā dārza tīmekļa vietnē zoo-berlin.de.

24 stundu biļete A, B un C pilsētas sabiedriskā transporta zonām, ko var neierobežotu reižu skaitu izmantot gan sabiedriskajam transportam pilsētā, gan arī, lai nokļūtu no un uz Berlīnes lidostu, vienam cilvēkam maksā 10 EUR. Piebildīšu, ka, lai nokļūtu no un uz lidostu, jāpērk nevis AB, bet ABC sabiedriskā transporta zonu biļete, jo lidosta atrodas C transporta zonā.

Iepriekš sabiedriskā transporta biļetes var nopirkt pat pirms ielidošanas dienas Berlīnē - oficiālajā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēja "Google Play" lietotnē "BVG Tickets". Ja nav vēlēšanās ķēpāties ar "Google Pay" vai "Paypal", bet gan vienkārši samaksāt ar maksājumu karti, jāpiereģistrējas, ievērojot lietotnē sniegtās instrukcijas.

Noteikti iesaku izbaudīt arī bezmaksas apskates objektus - Reihstāgu (iepriekš piesakot apmeklējumu), Holokaustā cietušo ebreju memoriālu, Muzeju salas vēsturisko arhitektūru, Brandenburgas vārtus, stand-up komēdiju vietas un neskaitāmas citas priekšrocības.

Turklāt neviens nav atcēlis Vācijas zīmolu "Lidl", kur, ļoti ticams, ēdamo var nopirkt salīdiznoši lētāk, iespējams, pat lētāk, nekā Latvijā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38901305sec.