80% pasākumu aģentūru un norises vietu klientu pieprasījumu vērtē kā labu

Pēc divu gadu ierobežojumiem Covid-19 ēnā pasākumu aģentūras un norises vietas sāk atgūties – lielākā daļa klientu pieprasījumu vērtē kā labu, vienlaikus norādot, ka aptuveni trešdaļa klientu saglabājuši pasākumu budžetus iepriekšējo gadu līmenī, bet vēl trešdaļa pat palielinājuši pasākumiem atvēlētos līdzekļus, liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) veiktā aptauja par pasākumu vietu un aģentūru noslodzi un nākotnes plāniem.

Aptauja liecina, ka šobrīd 30% pasākumu aģentūru un norises vietu pieteikumu un rezervāciju kalendārs aizpildīts līdz pat gada beigām (aptauja tika veikta novembrī), savukārt 35% kalendārs jau aizpildās arī nākamā gada pirmajiem mēnešiem. Respondentu sniegtā informācija liecina, ka dzīve nozarē atgriežas un klientu pieprasījums ir vērtējams kā labs, to norāda 80% respondentu.

Salīdzinājumā ar vasaras augsto pieprasījumu un iespējām rīkot pasākumus brīvā dabā vai kafejnīcu terasēs, šobrīd ir jūtams sezonāls pieprasījums - lielākoties klienti gatavojas Ziemassvētku un Jaunā gada pasākumiem (35%), semināru un konferenču rīkošanai (35%) arī uzņēmumu jubilejas svinībām (15%), koncertiem (10%), fizisko personu svētkiem un pasākumiem (5%)  Aizvien jūtama tendence atlikt pasākumu organizēšanu uz pašu pēdējo brīdi vai arī izvēlēties rīkot tiešsaistes pasākumus, jo daļa sabiedrības joprojām vēlas piedalīties pasākumos “no viesistabas dīvāna”.

“Respondentu atbildes liecina, ka interese par pasākumu organizēšanu ir gan no Latvijas uzņēmumiem, gan ārvalstu klientiem, turklāt sadalījums ir gana līdzīgs - 55% pieprasījumi nāk no vietējiem klientiem. Pozitīvas tendences ir arī pasākumu budžeta aspektā, respondenti norāda, ka salīdzinot ar 2021. gadu, 35% gadījumu klienti pasākumiem plāno līdzvērtīgu budžetu un tikpat daudzi - 35% pat lielāku. Aptaujas rezultāti liecina, ka pakāpeniski, bet pasākumu nozare Latvijā sāk atgūties,” stāsta LIAA Tūrisma departamenta direktore  Inese Šīrava.

Viņa piebilst: “Tendence izvēlēties pasākumu hibrīdformātā zināmā mērā ir jaunā realitāte, kurai Latvijas pasākumu aģentūras un norises vietas ir lieliski pielāgojušās. Tehnoloģiju izmantošana un inovatīvi risinājumi ir viena no pasākumu industrijas tendencēm, kas noteikti būs aktuāla vēl ilgi un ar ko turpmāk noteikti ir jārēķinās”

Aptaujas ietvaros respondenti norādījuši, ka ģeopolitiskās situācijas ietekmē apsīkušo tūristu plūsmu no austrumiem pakāpeniski aizstāj viesi no Rietumeiropas, taču nereti viņi ir daudz prasīgāki un izvēlas iepazīt ne tikai Rīgas pilsētas dinamiku un pasākumu rīkošanas piedāvājumu, bet arī Latvijas tradīcijas, kultūru, kā arī īpaša uzmanība tiek pievērsta ilgtspējības aspektam -  atbildīgai attieksmei pret apkārtējo vidi un sabiedrību, produktu izcelsmei, otrreizējai pārstrādei, efektīviem loģistikas un transporta risinājumiem, u. tml., kas ir mūsu visu izaicinājums, bet vienlaikus arī iespēja nākotnei.

LIAA Tūrisma departamenta aptauja tika veikta elektroniski 2022. gada novembrī. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 20 pasākumu aģentūras un norises vietas no visas Latvijas, tostarp tādi kā “Hanzas Perons”, “Arēna Rīga”, “Liepājas Dzintars” u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55573392sec.