Pavadiet bērnu brīvdienas Austrālijā

 

Bērnu brīvdienām katru gadu ir jābūt atšķirīgām. Vecākiem vienmēr jāmeklē jaunas idejas, lai pārsteigtu savus bērnus. Bērni ir jāiedrošina apgūt jaunas prasmes, zināšanas un pieredzes. Piedāvājam dažas vienkāršas idejas lielisku brīvdienu nodrošināšanai bērniem.

Kur apmesties
Atpūšoties kopā ar bērniem, var neizvēlēties tradicionālās viesnīcas, bet pavadīt nakti zoodārzā ar īpašu programmu. Daži zoodārzi, piemēram, Melburnas un Sidnejas, piedāvā īpašu nakts programmu, nakts ekskursijas pa zoodārzu, amatniecības aktivitātes un spēles.

Fermu tūres

Ja bērniem patīk dzīvnieki, tad brīvdienas var pavadīt kādā fermā, iesaistot bērnus tādās aktivitātēs kā govju slaukšana, olu savākšana, siena vākšana, braukšana ar traktoru utt.. Var organizēt arī ekskursijas pa tuvāko apkārtni, pastaigas pa mežiem, peldes un niršanu. Var izvēlēties arī alternatīvās fermas, kur iespējas samīļot koalu, mācīties mest bumerangu un izbaudīt tējas dzeršanu pie ugunskura.

Ceļojumi ar vilcienu

Austrālijas dzelzceļš piedāvā daudz jautru un aizraujošu ceļojumu pa visu valsti. Bērniem līdz 16 gadiem ir īpaši pazeminātas biļešu cenas; mazuļi līdz trīs gadiem var ceļot pa brīvu. Sīkākai informācijai skatīt Traveltrain Holidays.

Gleznaini piedzīvojumi

Austrālijā ir daudzas gleznainas vietas, kas ir daļa no UNESCO dabas mantojuma. Daudz kalnu, rifu, salu vai nacionālo parku, kur bērni var pavadīt brīnišķīgu laiku, izbaudot savvaļas dabas vilinājumus. Piemēram, Lielais Berjerrifs, Tasmānijas tuksnesīgie apgabali, Kvīnslendas tropu, Haizivju līcis, Dienvidaustrālija, Lielo zilo kalnu reģions – visas šīs ir lieliskas vietas ģimenes ekskursijām. Bērniem patiks braucieni gondolās no kalniem; makšķerēšana vai niršana rifos; pastaigas pa nacionālajiem parkiem. Dažos nacionālajos parkos iespējams arī palikt pa nakti.

Savvaļas dabas parki

Bērniem patīk savvaļas daba! To var izbaudīt dažādos veidos. Labs sākums ir vizīte uz zooloģisko dārzu. Ieteicams pārbaudīt zooloģisko dārzu pasākumu kalendāru, lai nepalaistu garām dzīvnieku šovus. Dzīvnieku šovi vienmēr ir interesanti, bieži vien tie ietver dažādas spēles un dzīvnieku demonstrācijas. Var apmeklēt Sidnejas savvaļas dabas parku vai zooloģisko dārzu, zooloģiskos dārzus Brisbenā, Adelaidā, Melnburnā un citur.

Akvāriji

Brīvdienu laikā var ieplānot ceļojumu uz akvāriju, izbaudot laiku, kad akvārijos tiek baroti un apmācīti jūras dzīvnieki. Kāpēc nemudināt bērnus pašiem ieviest savu akvāriju? Var apmeklēt Sidnejas vai Melnburnas akvārijus, kā arī Rietumaustrālijas akvāriju Pērtā.

Savvaļas kruīzs

Vēl viens veids, kādā iepazīt savvaļas dabu, ir savvaļas kruīzs. Vērot dzīvniekus, piemēram, vaļus, delfīnus, pingvīnus, kā arī dažādus jūras putnus viņu dabiskajā dzīves vidē. Parasti kruīzus vada zinoši gidi. Kruīzu laikā ieteicams pārliecināties par bērnu drošību, atcerēties par siltām drēbēm, cepuri un saules aizsargkrēmu.. Savvaļas kruīzu vietas – Pērta (Rockingham Dolphins); Lielais Barjerrifs; Tasmānija (Peppermint Bay Cruise); Filipa salas (vaļu un pingvīnu vērošana) utt..

Muzeji

Bērniem patīk muzeji. Tie piedāvā virkni dažādu aktivitāšu un iespēju, kas ļauj atklāt bērnu radošās spējas un potenciālu. Dažādi muzeji piedāvā dažādas tēmas un galerijas, piemēram, dabaszinātnes, vēsture, pasaules kultūras un māksla.

Fabrikas

Brīvdienas ir arī atbilstošs laiks, kad mācīties. Var ieplānot vizītes uz dažādām ražotnēm un iemācīties, kā tiek ražots siers vai ievārījums, vai arī vienkārši vērot produktu demonstrācijas ingvera vai medus fabrikās. Bērniem patiks dažādas demonstrācijas un iespējas nobaudīt produktus. Nedrīkst aizmirst apmeklējumu laikā bērniem iegādāties jaukas dāvanas. Var apmeklēt Brisbenē – ingvera vai medus fabrikas; Tasmānijā - Cadburys šokolādes fabriku vai Ashgrove siera fabriku.

Tematiskie parki

Tematiskie atrakcijas parki bērniem ļoti patīk. Ieteicams ievērot drošības nosacījumus un noteikumus katrā atpūtas parkā. Ne visi braucieni ir piemēroti visu vecumu bērniem. Jāatceras par piemērotu apģērbu. Var apmeklēt Sidnejas Luna parku, Brisbenes tematiskos atrakciju parkus (Seaworld, Dream World, Movie World, Wet n Wild World), kā arī Piedzīvojumu pasauli (Adventure World) Pērtā.


Novērtējot dabu

Var pavadīt dienu botāniskajā dārzā, lai vairāk mācītos par augiem, ziediem un kokiem. Daži dārzi piedāvā īpašus sezonālos piedāvājumus pavasarim, vasarai, rudenim un ziemai; kamēr citos īpašais ziedēšanas kalendārs parāda, kuri ziedi ir apskatāmi dažādās sezonās. Bērni var iesaistīties arī dažādās spēlēs, kur tiek lūgti atpazīt augus.

Var ieplānot ceļojumu arī uz daudzajām augļu fermām Austrālijā. Bērni izbaudīs iespēju lasīt zemenes, ķiršus vai avenes, mācīties par dažādiem produktiem, kas tiek ražoti fermā. Jāatceras, ka daudzi augļi ir sezonāli, tāpēc ir svarīgi pārbaudīt fermas mājas lapā kāda veida augļi ir pieejami. Var apmeklēt Sidnejas vai Melburnas Karalisko botānisko dārzu, Karaliskos botāniskos dārzus Tasmānijā utt.

Lēciens pa salām

Austrālijā ir daudzas lieliskas salas, kas ir ideāli piemērotas ģimeņu ekskursijām. Šajās salās ir skaista savvaļas daba, to jūras un piekrastes ainavas ir neaizmirstamas. Ģimenei patiks tādas aktivitātes kā jūras ekskursijas, zvejošana, burāšana un braukšana ar kuģiem, niršana un peldēšana. Katrā salā ir unikāla flora, fauna un nacionālie parki. Pingvīnu sala (Penguin Island), Ķenguru sala (Kangeroo Island), Freizera sala (Fraser Island), Hamiltona sala (Hamilton Island) u.c.

Unikālas pieredzes

Brīvdienas ir jāpadara par brīnišķīgu pieredzi saviem bērniem, sniedzot viņiem dažādas iespējas izbaudīt un atklāt visu jauno, gūt jaunas pieredzes un apgūt jaunas prasmes. Bērni iemācīsies nirt akvārijā kopā ar delfīniem, snorkelēt rifos un sērfot pludmalēs. Citas unikālās pieredzes, kas var padarīt brīvdienas neaizmirstamas, ietver braucienus ar helikopteriem, slēpošanu vai izbraucienu gaisa balonā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29704189sec.