Kas jāņem vērā, dodoties ceļojumā ar autobusu [1]

Lai gan ceļojumiem izvēlētā transporta veida aptaujas rāda arvien lielāku pieaugumu par labu lidojumiem, prāmjiem un automašīnām, mazāki nepaliek arī autobusu braucienu rādītāji. Lielākā daļa no mums sākuši baudīt pasauli un Eiropu iepazinuši ceļojot tieši šādā veidā. Turklāt tas ir arī ērtākais veids, kā grupu braucienos apceļot dzimto Latviju. Tāpēc Travelnews.lv sadarbībā ar autobusu kompāniju Ecolines nolēma izveidot galveno ieteikumu sarakstu, kas būtu jāizlasa ikvienam, kas plāno doties tālākā ceļā ar autobusu.

Pilnvaras un vīzas - pirms izbraukšanas no valsts, Ecolines pārbauda visu dokumentu klātesamību, bet pasažieri ir atbildīgi par nepieciešamo vīzu esamību un derīgumu. Izbraucot no valsts, ir nepieciešama derīga pase! Pat dodoties uz Igauniju vai Lietuvu.  

Ja ceļojumā dodas viens no vecākiem ar bērnu, tad vajadzīga otra vecāka notariāli apstiprināta atļauja izbraukt no valsts. Ja sūtat bērnu vienu pašu, piemēram, ar deju kolektīvu, nepieciešama pilnvara. Visos gadījumos – bērnam līdzi nepieciešama arī dzimšanas apliecība.

Nauda – tas, vai būs iespēja samainīt naudu pa ceļam, atkarīgs no maršruta un pieturas vietām. Tāpēc vienmēr jau laicīgi samainiet kādu noteiktu summu galamērķa valūtā.

Pārtika ceļam - nekad nevar paredzēt, cik bieži būs pieejami veikali vai benzīntanki. Izsveriet, ko ņemt līdzi - jārēķinās, ka nebūs ledusskapja; gaļas un piena produkti ātri bojājas. Nevajadzētu ņemt neko, kas specifiski ož un varētu traucēt citiem pasažieriem. Ecolines autobusos ir pieejamas uzkodas, karstie, aukstie dzērieni, karstais ūdens, ja pasažierim ir aizvākojama krūzīte, tomēr ir aizliegta stipro alkoholisko dzērienu lietošana.

Apģērbs - nepietiek apģērbties tā, kā jūtaties pašlaik. Jāzina, kādi laikapstākļi raksturīgi konkrētajā valstī. Izsveriet, kas jāņem, lai nepārspīlētu ar bagāžas lielumu. Atļautais bagāžas daudzums ir divi kubikmetri, kas atbilst divām lielām somām vai vienam ļoti lielam čemodānam. Ecolines autobusa salonā var paņemt vienu, neliela izmēra somu. Ilgākam braucienam iesakām uzvilkt ērtus maiņas apavus.

Medikamenti – tiem, kas brauc pirmo reizi - var gadīties, ka no ilgas braukšanas paliek nelabi. Katram pasažierim jāzina, kādi medikamenti viņam vajadzīgi un kādus viņš var lietot.

Naktis un naktsmiers – noskaidrojiet, cik naktis būs jāpavada autobusā, vai būs iespēja gulēt uz zemes (Ecolines šādu iespēju neatļauj!). Arī otra krēsla neaizņemšanu ne vienmēr var garantēt.

Laika kavēklis - iesakām paņemt kaut ko līdzi personīgajai izklaidei - braucieni ilgst garas stundas, tādēl laba grāmata, dators vai planšete par ļaunu nenāks. Ecolines piedāvā elektrības rozetes (220V)un WIFI pieslēgumu.

Protams, neaizmirstiet par jebkuru citu, tikai Jums pašiem zināmu sīkumu un paradumu, kā arī labu kompāniju – tad nevajadzēs arī grāmatas un datoru.


Vairāk par Ecolines interneta vietnē www.ecolines.net


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 aerw 01/07/2016 23:17 Par to laika kavēkli pilnīgi piekritu. Man reiz autobuss salūza Polijas nekurienes vidū, kamēr meklējām servisu - aizkavējamies uz 3 stundām. Planšets + lādētājs vai dažas labas grāmatas ir pilnīgi obligātas. Daudz kur raksta , ka autobuss ir gandrīz vai vislabākais transporta veids ceļojumiem, bet, kā uzrāda mana pieredze, tas arī kavējas biežāk, nekā jebkāds cits transporta veids.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37104797sec.