10 lietas, kas tūristiem noderēs avārijas situācijā

Nav svarīgi, vai plānojat doties tālākā ceļā, lai sagaidītu apokalipsi, vai apmeklēsiet kādu Dienvidamerikas attīstības valsti, vai vienkārši pavadīsiet nedēļas nogali ārpus urbānās vides – ikvienam ceļotājam jāparūpējas par "izdzīvošanas komplekta" sagatavošanu. Tas ne tikai palīdzēs ārkārtas situācijās, bet ļaus atvieglot teju jebkura sadzīves uzdevuma paveikšanu.

10 lietas, kas tūristiem noderēs avārijas situācijā

1. Ūdensdrošs diožu lukturītis

Diožu jeb LED lukturi kalpo ilgāk, ir uzticamāki un nodrošina spilgtāku apgaismojumu nekā parastie kabatas lukturīši.

2. Līmlente

Gluži vai leģendārais produkts lieti noder ceļasomu plīsumu aizlāpīšanai, izirušu vīļu labošanai vai teju jebkā cita savienošanai.

3. Nagu standziņas

Vairumā gadījumu lidmašīnas rokas bagāžā aizliegts pārvadāt nažus un šķēres, taču nagu apgriešanai paredzētās standziņas var lieliski aizvietot šķēres avārijas situācijā.

4. Pietiekami daudz medikamentu

Nekad nav iespējams paredzēt, cik ilgi atradīsieties kritiskā situācijā. Piemēram, 2008. gadā Haiti daudzi no tūristiem, kas sastapās ar viesuļvētrām, bez iespējas komunicēt ar ārpasauli, pārtikas un citiem vitāli nepieciešamiem resursiem bija spiesti pavadīt vairāk nekā nedēļu. Šādā situācijā vajadzīgo zāļu ieņemšana nav iespējama, tādēļ gadījumā, ja jums jālieto kādi noteikti medikamenti, jo īpaši – maz izplatītas recepšu zāles, ceļojumā rezervē ņemiet līdzi vismaz vienai nedēļai nepieciešamo devu skaitu.

5. Viedtālrunis un papildus baterijas

Viedtālruņi ne tikai ļauj veikt ārkārtas zvanus sarežģītos apstākļos, bet arī ļauj, piemēram, saglabāt svarīgu ceļojumu dokumentu kopijas, noteikt jūsu atrašanās vietu vai ātri veikt nepieciešamus aprēķinus. Mobilās ierīces pēdējo gadu laikā kļuvušas tik komplicētas un visaptverošas, ka noteikti uzskatāmas par vienu no labākajiem tūristu palīgiem. Tikai paņemiet līdzi arī papildu baterijas – pat gadījumā, ja jūsu galamērķī zūd energopadeve, mobilo sakaru bāzes stacijas, pateicoties to rezerves enerģijas avotiem, vismaz vēl kādu laiku darbosies.

6. Pases un citu dokumentu kopijas

Reizēm būtiski ceļojumu dokumenti var tikt nozaudēti vai nozagti. To kopiju pārvadāšana var atvieglot jaunu dokumentu iegūšanu, turklāt nav nepieciešamas papīra kopijas – pietiks ar dublikātiem viedtālruņa atmiņas kartē vai tā dēvētajā "mākonī" jeb tiešsaistes datu glabātuvē.

7. Antiseptiskas ziepes

Antiseptiskas un antibakteriālas ziepes var noderēt higiēnas procedūrām gadījumā, kad tiek lietots nezināmas kvalitātes ūdens.

8. Papīrs un rakstāmais

Zīmīte ar saucienu pēc palīdzības vai svarīgas informācijas pierakstīšana, ja nav citu alternatīvu, atsevišķās situācijas var ne tikai atvieglot kādu uzdevumu, bet pat glābt dzīvības.

9. Uzkodas ārkārtas gadījumam

Pat nelieli pārtikas krājumi lieliski noder, ja tuvumā nav veikalu vai restorānu, nemaz nerunājot par katastrofas situācijām, kurās katrs kumoss ēdiena ir vitāli svarīgs.

10. Skaidra nauda vietējā valūtā

Piekļuve bankomātiem vai bankām ceļojot var būt ļoti apgrūtināta dažādu iemeslu dēļ, tādēļ arī 21. gadsimta tūristam vienmēr jābūt pie rokas skaidrai naudai galamērķa valsts valūtā. Eksperti iesaka, ka finansu līdzekļu apjomam ideālā gadījumā jābūt ekvivalentam robežās no aptuveni 50 līdz 100 latiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
 Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47807693sec.