Uzzini par dzeramnaudu citās pasaules valstīs [1]

Nav nekas kaitinošāks, kā mēģināt saprast cik daudz, kam un kad ir jāatstāj dzeramnauda, it īpaši, ja esi svešā valstī. Tu nonāksi aci pret aci ar darbiniekiem lidostās un dzelzceļa stacijās, viesnīcās un brokastu laikā. Vai jāatstāj dzeramnauda visiem?

Patiesība ir tā, ka noteikumi dažādās vietās atšķiras, tāpēc ir grūti zināt, cik daudz dzeramnaudas jāatstāj. Šeit ir "špikeris" dažām valstīm, lai tev vairs nekad nebūtu jāatstāj par daudz vai par maz dzeramnaudas.

Amerikas Savienotās valstis un Kanāda

Lidosta vai dzelzceļa stacija: Ierasta lieta ir piešķirt dzeramnaudu jebkuram šveicaram, kas tev palīdz ar bagāžu - jāmaksā ir no 0.80 līdz 1.70 EUR par katru somu. Īstais brīdis, kad iedot dzeramnaudu, ir tad, kad kad sulainis piebrauc tavu mašīnu pie viesnīcas ieejas.

Viesnīca: Šveicaram, kurš nogādā tavas somas uz viesnīcas numuriņu, jāsaņem tie paši 0.80 – 1.20 EUR par katru piegādāto somu. Istabenei 1.70 – 4.40 EUR par katru dienu un rītu, jo tad saņemsi arī labāku apkalpošanu. Personālam, kas palīdz rezervēt vietu restorānā vai dod norādes, dzeramnaudas lielums ir nosakāms pēc sniegtā pakalpojuma. Vajadzētu piedāvāt no 4 EUR līdz 17 EUR par lielāku pakalpojumu.

Taksists: Tā ir ikdienišķa lieta, ja taksists saņem 10-15% no brauciena cenas dzeramnaudā.

Restorāns: Viesmīļi dzeramnaudā parasti saņem 15-20% no rēķina summas.

Gidi: Gidiem, par pusi dienas dzeramnauda ir no 4 EUR līdz 8 EUR, par pilnu dienu no 8 EUR līdz 17 EUR.

Argentīna

Dzeramnauda restorānos ir 10% no rēķina summas, šveicaram 0.10 EUR par katru somu, bet taksistam dzeramnauda nav jādod.

Austrālija

Dzeramnaudas nav obligāta lieta, taču viesmīļi ir ļoti priecīgi, ja saņem 10 - 15% no rēķina summas. Vienīgais cilvēks, kam tiešām jādod dzeramnauda ir šveicars – 0.80 EUR par katru somu.

Austrija

Restorānos pakalpojuma maksa parasti jau ir pievienota rēķinam, bet ir labi noapaļot rēķina summu līdz apaļam skaitlim (atstājot 10% vai mazāk no visa rēķina summas).

Brazīlija

Dzeramnauda nav ierasta lieta, bet jūs varat piedāvāt naudu kā balvu par lielisku servisu. Lielākajā daļā restorānu maksa par servisu ir jau iekļauta rēķinā. Atstājiet dzeramnaudu pēc saviem ieskatiem.

Ķīna

Ķīnā nav ierasts dot dzeramnaudu, ar vienu izņēmumu: gidiem. Vienai personai 4 EUR līdz 8 EUR par pusi dienas ekskursiju un par pilnas dienas ekskursiju 8 EUR līdz 17 EUR par personu.

Francija

Visos restorānos un bāros samaksa par servisu ir jau iekļauta rēķina summā un dzeramnauda pa virsu nav nepieciešama. Bet jūties droši, atstājot 10-15% no rēķina summas dzeramnaudā. Taksistam var dot vienu vai divus eiro un šveicaram vienu eiro par katru somu.

Vācija

Pakalpojuma maksa tiek automātiski iekļauta restorāna rēķinā, bet vari noapaļot rēķina summu uz augšu vai atstāt papildus 5 – 10%  par labu pakalpojumu. Taksistam jādod 5 - 10% no brauciena summas, šveicaram vienu eiro par somu un istabenei vienu vai divus eiro dienā.

Itālija

Dzeramnauda Itālijā nav obligāta. Maksa par servisu parasti iekļauta restorāna rēķinā. Šveicaram jāmaksā 0.80 EUR par katru somu un taksistam noapaļo brauciena summu.

Japāna

Japānā nav pieņemts dot dzeramnaudu. Dzeramnaudas došana var tikt uzskatīta par rupju, it īpaši, ja nodota tieši. Gidiem un tūrisma autobusu vadītājiem var piedāvāt dzeramnaudu pa labu pakalpojumu, bet vislabāk to nododot aploksnē. Vienai personai jāmaksā no 4 EUR līdz 8 EUR par pusi dienas ekskursiju, bet par pilnas dienas ekskursiju - no 8 EUR līdz 17 EUR par personu.

Singapūra

Viesnīcās dzeramnaudu var dot šveicaram, par vienu somu maksājot 0.80 EUR. Restorānos jāmaksā 10% no rēķina kopējās summas, taksistam noapaļojot summu, taču tas nav obligāti.

Taizeme

Dzeramnauda nav ierasta lieta, bet tavu atzinību vienmēr augstu novērtēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Anna 06/25/2015 20:10 Nu jā, ja tas patiešām ir autores kaitinošākais moments dzīvē, tad viņa patiešām dzīvē ir daudz pieredzējusi. Zem 18 gadiem autore?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77639914sec.