Starp Rigas domes grantu programmas «Atspēriens» uzvarētājiem - arī tūrisma startaps «Tribaso»

Grantu programmā „Atspēriens” piektdien, 17. novembrī, tika paziņoti komersanti, kuri saņems grantus, lai veicinātu savu uzņēmējdarbību un virzītu savu pakalpojumu vai produktu tirgū. Rīgas domei radās iespēja grantu kopējo apjomu palielināt no līdzšinējiem 55 000 līdz 63 000 eiro, tādējādi no desmit pretendentiem naudas balvas saņems astoņi finālisti.

Par „Atspēriena” šīs sezonas uzvarētājiem ir kļuvuši SIA „Robo Hub”, SIA „Tribaso”, SIA „EHO”, SIA „Positive Company”, SIA „Sportlex”, SIA „Simple Way Engineering”, SIA „CastPrint” un SIA „Velovieta”.

Šis bija pirmais „Atspēriena” konkurss, kura žūrija bija arī sabiedrība. Par finālistu desmit biznesa video prezentācijām varēja nobalsot no 30. oktobra līdz 13. novembrim. Balsot varēja vienu reizi dienā, izmantojot vienu no sociālo tīklu Facebook vai Draugiem.lv kontiem. Kopējais saņemto balsu skaits bija gandrīz 27 000.

„Mazais bizness un uzņēmējdarbība ir viens no Rīgas attīstības dzinējspēkiem. Rīga ir uzņēmējdarbībā aktīvākais reģions Latvijā, ko apliecina arī pēdējie „Lursoft” dati. Atbalstot uzņēmējus, mēs atbalstām savu pilsētu un valsti. Esam gandarīti, ka šoreiz konkursa rezultāti bija atkarīgi arī no sabiedrības izvēles,” laureātu apsveikšanā uzsvēra Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Armands Krūze.

„Mazais bizness ir liels bizness. Rīgā, Latvijā un visā pasaulē mazais un vidējais bizness veido aptuveni 90% no visiem biznesiem, turklāt tas nav vienkārši liela biznesa miniatūra kopija. Manuprāt, mazais bizness noteikti ir kas vairāk, tas ir drosme darīt šodien nevis rīt vai nākamnedēļ, vēlme ko sasniegt, kas ir lielāka par bailēm no neizdošanās. Un to mēs lieliski redzam arī šī gada „Atspēriena” laureātos. Ar katru no jums patiesi lepojamies un novēlam sasniegt savus mērķus. No savas puses, mēs, ALTUM sniegsim jums atbalstu šajā aizraujošajā uzņēmējdarbības ceļā,” norādīja AS „Attīstības finanšu institūcija Altum” (ALTUM) valdes locekle Inese Zīle.

Pēc finālistu sumināšanas pasākumā, aktivitātes „Atspēriena Mentoru kluba” gaitā ikvienam interesentam bija iespēja uzklausīt trīs mentoru, „Atspēriena” laureātu, pieredzes stāstus – Agri Ņikitenko no uzņēmuma SIA „RobotNest”, Ingu Blumbergu no SIA „HEBE” un Solvitu Kostjukovu no SIA „ALINA”. Gan uzņēmējus, gan pilsētas iedzīvotājus un viesus visas dienas garumā Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā priecē produktu un pakalpojumu demonstrācijas un iespēja iegādāties programmas „Atspēriens” iepriekšējo gadu laureātu produkciju.

Pasākums Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā ieskandināja arī „Mazā biznesa dienu” visā Latvijā, kas notiek 18.novembrī. Iniciatīvu „Atbalsti mazo biznesu” organizē Latvijas Biznesa savienība. „Mazā biznesa diena” norisināsies jau piekto gadu. Pašlaik iniciatīva „Atbalsti mazo biznesu”  apvieno vairāk nekā 5800 uzņēmumu, kuri iepazīstina ar sevi bezmaksas interneta vietnē: www.mazabiznesadiena.lv

Grantu programmu „Atspēriens” administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar ALTUM. „Atspēriena” aktualitātēm ir iespējams sekot līdzi interneta vietnē: www.atsperiens.lv, sociālajās vietnēs: Twitter (@Atsperiens) un Facebook (Grantu programma „Atspēriens”).

Par "Tribaso":

TRIBASO ir inovatīvās transferu sistēmas integrācija pasaules mēroga pārdošanas sistēmās. SIA “TRIBASO” privātie transferi – šoferis, kas sagaida klientu lidostā un nogādā viņu izvēlētajā vietā, piemēram, slēpošanas kūrortā vai konferenču centrā. Pakalpojumu sniedz kā 1 pasažierim, tā lielām ceļotāju grupām. TRIBASO veido jaunu, inovatīvu lidostu transferu sistēmu, kur līdzīgi kā aviobiļetēm klienti var rezervēt sev transfera pakalpojumus. Būtiska atšķirība no esošajām sistēmām ir tā, ka klienti, balstoties uz dažādiem parametriem (cena, klientu atsauksmes, reitingi u.c.), var izvēlēties starp vairākiem pakalpojumu sniedzējiem labāko variantu tieši sev. Tas būtiski ietekmē pārdošanu, jo klienti pirkumu veic uzticamā un drošā sistēmā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19254494sec.