10 profesijas, kurās iespējams ceļot daudz biežāk

Vai piederat pie tiem, kuri visu gadu cītīgi strādā, sapņodami par tām dažām atvaļinājuma nedēļām, kad beidzot varēs doties ceļojumā? Jūs tik ļoti mīlat būt ceļā, ka visi braucieni allaž šķiet par īsu? Šāda tipa cilvēkiem viens no iespējamiem risinājumiem savu vēlmju un iespēju harmonizēšanai varētu būt tādas profesijas izvēle, kur ceļošana ietilpst jau pašā darba aprakstā. Nepārprotiet, arī šajās profesijās darbs pirmkārt ir darbs, bieži vien arī smags un nogurdinošs, un dzīve nebūs kā mūžīgs atvaļinājuma ceļojums. Tomēr iespēja būt kustībā, ik pa laikam nomainīt apkārtējo vidi un brīvajos brīžos apskatīt svešas zemes un pilsētas šādu "ceļošanas vīrusa inficēto" dzīvi varētu padarīt krietni vien aizraujošāku.

1. Lidmašīnas stjuarts.

Ja esat enerģiska, pozitīva personība, kas gatava strādāt garas un gana saspringtas darba dienas, ne mirkli nezaudējot smaidu un atsaucību, ar svešvalodu zināšanām un, vēlams, kaut nelielu pieredzi klientu apkalpošanā tepat uz zemes, varbūt jūsu īstā izvēle ir kādus laiku pavadīt stjuarta/es amatā. Pretī jūs saņemsiet iespēju pabūt jo daudzās valstīs un pilsētās. Uz kurieni tieši lidosiet, un kāds būs darba grafiks, tas atkarīgs no konkrētās lidsabiedrības, bet parasti galamērķos ir vismaz pāris brīvu stundu pilsētas apskatei.

2. Lidmašīnas pilots.

Ja lidošana jūs aizrauj pavisam nopietni, un esat gatavs nopietni mācīties un veltīt tai savu dzīvi un sākotnēji arī krietnu daļu finanses, kļūstiet par lidmašīnas pilotu! Šī pasaulē ir prestiža, pieprasīta un labi apmaksāta profesija, un pilotu darba grafiki bieži vien ļauj pavadīt galamērķī pat vairākas dienas.

3. Ģeologs.

Šī jau izsenis ir bijusi sapņu profesija ceļojumus mīlošiem romantiķiem. Tiesa, jau mācību procesā daudzi jaunie censoņi saprot, ka reālā profesijas ikdiena ir daudz pragmatiskāka, tomēr – ja šī lieta ir jūsu īstais aicinājums, šodienas pasaulē durvis ir plaši atvērtas, iespējas ir gluži fantastiskas, un, ļoti iespējams, tieši jūs būsiet tas, kurš meklēs zeltu Brazīlijā vai varu kaut kur Ķīnā.

4. TEFL skolotājs.

Angļu valodas mācīšana jeb Teaching English as a foreign language (TEFL) ir visā pasaulē populāra organizācija, kas piedāvā kļūt par angļu valodas skolotāju kādā no pasaules valstīm. Izvēles iespējas ir ārkārtīgi plašas, ir iespēja padzīvot un labāk iepazīt vietējo dzīves veidu arī pavisam eksotiskās valstīs. Programmā parasti ir četru mēnešu apmācības mērķa valstī, kam seko aptuveni pusgadu līdz gadu ilgs darba kontrakts. Ir atsevišķas vietas, kur par skolotāju var kļūt tikai tāpēc vien, ka zini angļu valodu, tomēr pārsvarā ir pieprasīti un labākus darba un algas nosacījumus saņem cilvēki ar atbilstošu pedagoģisko izglītību.

5. Darbs uz kruīza kuģiem.

Vēl viens veids, kā strādājot apceļot pasauli, ir iekārtoties darbā uz kruīzu kuģa. Vēlaties redzēt Aļasku vai kuģot pa Vidusjūru, vai kādu laiku pastrādāt Japānā? Mūsdienās iespēju ir neiedomājami daudz un tās sniedzas pa visu pasauli. Darbs gan nebūs pats vieglākais, bet varbūt vērts pamēģināt? Ir arī karjeras izaugsmes iespējas. Šeit daži no ļoti daudzajiem iespējamajiem amatiem: bārmenis, oficiants, pavārs, recepcijas darbinieks, kazino dīleris, frizieris, skaistumkopšanas speciālists, fitnesa treneris, lektors, dejotājs, tematisko nodarbību vadītājs un vēl daudzas citas.

6. Bārmenis.

Šī ir profesija, kurā, ja jums ir pieredze, normālas svešvalodu zināšanas un gana daudz šarma un enerģijas, darbu samērā viegli ir atrast jebkurā pasaules malā. Iekārtojieties uz kruīzu kuģa, vai atrodiet savu mīļāko vietu uz šīs planētas, un izmēģiniet laimi tur. Iespējams, ja būsiet īstajā vietā, pat labi nopelnīsiet un atvērsiet savu bāru.

7. Šoferis – tālbraucējs.

Darba stundas būs garas, reizēm arī vientulīgas un nogurdinošas, bet šī ir profesija cilvēkiem, kas nespēj nosēdēt vienā vietā – esot ceļā, tomēr ainava nemitīgi mainās, vienmēr var notikt kas negaidīts. Vairāk no pasaules redzēsiet, strādājot par ekskursiju autobusa vadītāju kādā tūrisma kompānijā.  

8. Brīvprātīgais.

Jā, arī šāda neparasta izvēle ir iespējama. Ja vēlaties kādu laiku, parasti no gada līdz diviem, padzīvot pavisam atšķirīgā valstī un kultūrā, un veltīt sevi darbam kādā lietderīgā, vietējo dzīvi uzlabojošā projektā, šī varētu būt neaizmirstama pieredze tieši jums. Jūsu statuss būs "brīvprātīgais darbs", bet jūs saņemsit apmaksātus dzīvošanas izdevumus, medicīnisko apdrošināšanu, stipendiju personīgiem tēriņiem, un citas priekšrocības, piemēram, labākus studiju kredīta nosacījumus un augstu vērtētu ierakstu CV.

9. Ceļojošais medicīnas darbinieks.

Varbūt daudzi veselības aprūpes jomā strādājošie nemaz nezina, ka arī viņiem ir lieliskas iespējas apvienot darbu un neparastu ceļojumu. Ir dažādas veselības organizācijas, kas sniedz veselības aprūpes pakalpojumus visā pasaulē, tai skaitā "karstajos punktos", bet ne tikai, un kas pieņem darbā veselības aprūpes speciālistus. Vispieprasītākās ir medmāsas. Līgums vienā vietā parasti ilgst 13 nedēļas un darbs ir labi apmaksāts.

10. Dzelzceļa darbinieks.

Vēl viena darba sfēra, kuras specifika ļauj bieži būt kustībā. Arī uz dzelzceļa, gan kravas, gan pasažieru pārvadājumu jomā, ir iespējas atrast darbu dažādu profesiju pārstāvjiem – sākot no inženieriem un vilciena vadītājiem, līdz pat pavadoņiem un restorāna apkalpojošajam personālam. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26993203sec.