Aptauja: 45% iedzīvotāju gribētu iestādīt koku savā apkaimē

45% iedzīvotāju gribētu iestādīt koku savā apkaimē vai pilsētā, ja būtu šāda iespēja. 39% - drīzāk gribētu iestādīt koku, bet 8% - drīzāk negribētu, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati. Lai gan senais teiciens vēsta, ka katram vīrietim dzīves laikā jāiestāda koks, aptauja liecina, ka sievietes (46%) vēlas stādīt kokus biežāk nekā vīrieši (44%).

Gandrīz puse aptaujas dalībnieku norādījuši, ka noteikti gribētu iestādīt koku, un gana liela daļa pauduši, ka drīzāk gribētu to darīt, ja tiktu dota tāda iespēja. Rādītāji ļauj secināt, ka iedzīvotāji aktīvi iesaistītos šāda veida akcijās un iniciatīvās un līdzdarbotos savas apkaimes vai pilsētas apzaļumošanā.

“Aptaujas dati ir iepriecinoši, jo neviena valsts, pašvaldības vai uzņēmumu organizētā iniciatīva ilgtermiņā nebūs dzīvotspējīga, ja tai nebūs iedzīvotāju iesaistes un atbalsta. Ir gandarījums redzēt, kā gadu no gada, pateicoties dažādām informatīvajām kampaņām un akcijām, aug arī iedzīvotāju izpratne par koku un zaļumu nozīmi ikvienā apkaimē un pilsētvidē, kā arī gatavība iesaistīties. Turklāt, rezultāti ļauj secināt, ka vēlme pēc zaļākas apkārtnes nav tikai viena reģiona vai galvaspilsētas jautājums, bet tendence visā valstī kopumā,” norāda “Mežpils alus” mārketinga vadītāja Evita Dadzīte.

Gan Rīgas, gan reģionu iedzīvotāji uzskata līdzīgi, proti, atbildi, ka viņi noteikti gribētu iestādīt koku savā apkaimē, ja būtu tāda iespēja, pauduši 42% rīdzinieku, tikpat daudz Pierīgas iedzīvotāju, 50% Kurzemes iedzīvotāju, 48% - Zemgales respondentu, kā arī 46% aptaujāto no Latgales un 52% no Vidzemes.
Kopumā aptaujas dati liecina, ka gan Rīgas, gan reģionu iedzīvotāji vēlas iesaistīties savas apkaimes un pilsētas labiekārtošanā, ja tiktu dota šāda iespēja. Pašvaldībām, valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām vai uzņēmumiem šie rādītāji var kalpot par pamatu jaunām iniciatīvām, kurās iesaistīt iedzīvotājus.

Lai noskaidrotu, vai Latvijas iedzīvotāji būtu gatavi stādīt kokus, ja viņiem tiktu dota šāda iespēja, “Mežpils alus” sadarbībā ar pētījumu centru “Norstat” veica aptauju, aptaujājot 1000 respondentus izlases veidā visā Latvijā 2021. gadā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9654541sec.