«Balta» pērn sasniegusi uzņēmuma vēsturē vislielāko bruto parakstīto prēmiju apjomu

2021. gadā AAS BALTA (PZU grupa) strādājusi ar 8,2% izaugsmi, uzņēmuma bruto parakstīto prēmiju apjomam sasniedzot līdz šim vislielāko apmēru – 116 miljonus eiro*. Apdrošinātājs spējis saglabāt savas tirgus līdera pozīcijas: saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) datiem BALTA tirgus daļa** 2021. gadā pieauga par 0,5 procentpunktiem, sasniedzot 26,7%. Uzņēmums pērn strādāja ar 9,3 miljonu eiro lielu peļņu – par 39% mazāk nekā gadu iepriekš.

“2021. gads pandēmijas ietekmē turpināja būt izaicinājumiem bagāts teju visās nozarēs, arī apdrošināšanā, tomēr mums ir pamats būt lepniem par attīstību un rezultātiem, ko šajā laikā BALTA ir izdevies sasniegt. Mēs turpinājām mērķtiecīgi pilnveidot apdrošināšanas produktus, lai sniegtu saviem klientiem visplašāko un pilnvērtīgāko aizsardzību, un ieviesām uzlabojumus klientu apkalpošanā, nodrošinot labāko klientu pieredzi un ļaujot saņemt pakalpojumu ātri, ērti un katram piemērotākajā laikā, vietā un veidā. Redzam, ka klienti šos mūsu centienus ir novērtējuši – pērn kopējais BALTA klientu skaits pieaudzis par 9%,” stāsta BALTA valdes priekšsēdētājs Īans Kenedijs (Iain Kennedy), norādot, ka visstraujākā izaugsme 2021. gadā bija ceļojumu, civiltiesiskās atbildības, īpašuma un veselības apdrošināšanas produktos.

Līdztekus klientu skaita pieaugumam 2021. gadā arī ievērojami – par 11% – pieaudzis BALTA neto piekritušo atlīdzību apjoms, sasniedzot 63,9 miljonus eiro.

“Izmaksāto atlīdzību apjoma pieaugums balstīts galvenokārt atlīdzību gadījumu skaita pieaugumā. Sava loma bijusi arī inflācijai, kas patlaban skar vairumu nozaru. Salīdzinot ar periodu pirms Covid-19, apdrošinātājiem risku līmenis ir būtiski pieaudzis, jo krietni augusi ir nenoteiktība – inflācija nes paaugstinātu risku faktiski visos galvenajos apdrošināšanas veidos, tajā skaitā īpašuma, KASKO, OCTA un veselības apdrošināšanā, kā arī civiltiesiskās atbildības, ceļojumu, garantijas un citos apdrošināšanas produktos. Tas tiešā veidā skar ikvienu, domājot ne tikai par ikdienas patēriņu, bet arī par nākotnes riskiem. Piemēram, mēs patlaban aktīvi strādājam, lai izglītotu savus klientus par riskiem, ko nes pieaugošā inflācija īpašuma apdrošināšanas kontekstā – proti, cik svarīgi ir pārliecināties, ka mājoklis ir apdrošināts ar pietiekamu apdrošinājuma summu atbilstoši šī brīža būvniecības inflācijas situācijai un prognozēm, lai nepieciešamības gadījumā ar to pietiktu pilnīgai īpašuma atjaunošanai,” uzsver Ī. Kenedijs.

BALTA valdes priekšsēdētājs prognozē, ka sarežģītā ekonomiskā situācija, ko vēl vairāk pastiprina Putina režīma iebrukuma Ukrainā nestās sekas, spēcīgi ietekmēs nozari un liks apdrošinātājiem pārdomāt savus procesus, efektivitāti un vēl jo lielāku uzmanību pievērst risku aprēķinam, tomēr nespēs strauji bremzēt augošo apdrošināšanas tirgu.

“Lai gan IKP izaugsmes prognozes ir samazinātas, makroekonomisti joprojām paredz mērenu IKP kāpumu, tāpēc ceram nepieredzēt ievērojamu klientu skaita sarukumu. Tajā pašā laikā arvien turpina pieaugt sabiedrības izpratne par riskiem un iespējām tos mazināt ar apdrošināšanas palīdzību, lai paaugstinātu savu finansiālo drošību un stabilitāti mainīgajos un neprognozējamajos laikos,” ar piesardzīgu optimismu stāsta BALTA valdes priekšsēdētājs. Viņš uzsver: “Mūsu uzdevums ir būt līdzās klientiem, piedāvājot atbilstošus risinājumus un visplašāko aizsardzību, kā arī izglītojot par risku mazināšanu ikdienā. Pērn laidām klajā BALTA Drošības akadēmiju – īpaši šim mērķim radītu tiešsaistes platformu, ar kuras palīdzību ceram informēt un izglītot sabiedrību par veidiem, kā sevi pasargāt no zaudējumiem un stiprināt finansiālo drošību mainīgajos laikos.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02503991sec.