Valmierā piestās Latvijas – Igaunijas velomaratona dalībnieki

11.07.2010 Siguldā tiks dots starts 14 dienu velomaratonam pa Vidzemes un Dienvidigaunijas skaistākajām vietām, kas iekļautas jaunizveidotajā Latvijas – Igaunijas velomaršrutā „Tour de LatEst”. Braucienam pieteikušies vairāk kā 100 dalībnieki – velotūristi un entuziasti gan no Latvijas un Igaunijas, gan arī tādām Eiropas valstīm kā Lielbritānija, Vācija, Baltkrievija, Lietuva, Beļģija un pat Turcija. Pirmdien, 12.jūlijā, no pl.12:00 velomaratona dalībnieki piestās Valmieras vecpilsētā. Valmierieši velotūristus sveiks ar nelielām piemiņas dāvaniņām un karstumu veldzēs ar Rūjienas saldējumiem.

Velomaršruta atklāšanas brauciena laikā līdz 24. jūlijam dalībnieki veiks vairāk kā 1000 kilometru garu distanci, iepazīstot Latvijas un Igaunijas valstu dabu un kultūru, baudot brīnišķīgas ainavas un apmeklējot interesantākos tūrisma objektus. Izveidotais velomaršruts kopumā ir 1296 km garš, un tas tiks pilnībā nodrošināts ar nepieciešamo infrastruktūru – norādēm, informācijas stendiem, velonovietnēm, tādējādi radot iespēju ceļot ar velosipēdu individuāli. Jaunais velomaršruts Latvijā ved caur Siguldu, Cēsīm, Valmieru, Valku, Alūksni, Gulbeni, Madonu, Ērgļiem un Lielvārdi, un caur Valgu, Vīlandi, Elvu, Tartu, Otepi Dienvidigaunijā. Velomaratonu vadīs bijušais biatlonists Jēkabs Nākums.

Sestdienā, 24. jūlijā ikviens velo entuziasts vēl var pievienoties velomaratona „Tautas braucienam” posmā no Lielvārdes līdz Siguldai. Velobrauciens nav sacensības, tas ir aicinājums aktīvi atpūsties draugu, ģimenes un domubiedru lokā, pa ceļam iepazīstot interesantas vietas.

Ikviens, kuram tuvi ir velo prieki, ir aicināts pievienoties velobraucienam atsevišķos tā posmos, lai ar riteņbraucēja acīm ieraudzītu savas apkārtnes skaistākās vietas. Plašāka informācija pieejama http://www.vidzeme.com/.

Velobrauciens "Tour de LatEst" tiek īstenots Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Ar velo pa Vidzemi un Dienvidigauniju” ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt Dienvidigaunijas un Vidzemes reģiona atpazīstamību un konkurētspēju Eiropas tūrisma tirgū, paplašinot reģionu tūrisma produktu un pakalpojumu piedāvājumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54728079sec.