Preimanim lieliska uzvara SEB MTB Vietalvas posmā

Svētdien, 14. jūlijā, lieliskos laika apstākļos Vietalvā norisinājās SEB MTB maratona trešais posms, kurā kopumā startēja vairāk, kā 2100 dalībnieki. Prestižajā Skandi motors distancē lielisku uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Trek DPA komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis, bet starp dāmām ātrākā otro posmu pēc kārtas bija MySport – STEVENS pārstāve Dana Rožlapa. Tikmēr Virši A tautas distancē panākumus izcīnīja Jānis Ozols (Veloserviss) un Dace Hartmane (ZZK).

SEB MTB maratons, kas ir Latvijā lielākais riteņbraukšanas sacensību seriāls, svētdien turpinājās gleznainajā Pļaviņu novada Vietalvā. Kopumā četros dažādos braucienos startēja 2119 dalībnieki. Organizatori bija sagatavojuši ļoti aizraujošu trasi, kurā netrūka ne ātru, ne arī tehnisku posmu. Viena no interesantākajām un vienlaikus arī smagākajām vietām distancēs bija Cigoriņa kalna pievarēšana. Riteņbraucēji brauca arī pa Maiļu un Jauju slēpošanas trasēm.

75 kilometru garajā Skandi motors distancē aizraujošā cīņā uzvaru izcīnīja Trek DPA komandas riteņbraucējs Matīss Preimanis, kurš trasē pavadīja 2 stundas 17 minūtes un 12 sekundes. Tikai pēdējos metros latviešu sportistam piekāpās pieredzējušais igaunis Marku Ainsalu (Nissan). Tikmēr trešo vietu, spraigā duelī ar kopvērtējuma līderi Dmitriju Sorokinu, izcīnīja ZZK riteņbraucējs Arnis Pētersons, kurš no uzvarētāja atpalika par 2 minūtēm un 7 sekundēm.

Matīsa Preimaņa komentārs par izcīnīto uzvaru: „Esmu patīkami pārsteigts. Šīs bija manas pirmās sacensības SEB MTB maratonā Trek DPA komandas sastāvā. Jau distances sākumā man, kopā ar Veloprofs riteņbraucēju Knostenbergu, izdevās atrauties no pārējiem. Vēlāk mums piebiedrojās igaunis Ainsalu. Distances pēdējā daļā mēs palikām kopā Igaunijas sportistu. Pēdējā kilometrā izvirzījos vadībā un nosargāju uzvaru līdz finišam. Trase kopumā bija interesanta un ātra.

Sieviešu konkurencē otro posmu pēc kārtas spēcīgākā izrādījās Dana Rožlapa no MySport – STEVENS vienības (2:41:45). Rožlapa aiz sevis atstāja Maiju Plataci un Madaru Fūrmani.

Maxim jauno braucēju vērtējumā, nepārspēts palika Arnis Pētersons, bet Bosh kalnu karaļa titulu smagajā Vietalvas kāpumā ieguva posma uzvarētājs Matīss Preimanis. Tikmēr komandu vērtējumā triumfēja Trek DPA sportisti.

Kopvērtējumā pēc aizvadītajiem trijiem posmiem Skandi motros distancē līderpozīcijās vīriešu konkurencē atrodas Rietumu - Delfin riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins (2975 punkti), kuram seko Marku Ainsalu (2964 punkti) un Arnis Pētersons (2941 punkti), Starp dāmām līderes godu saglabā Madara Fūrmane no Trek DPA vienības.

Ne mazāk aizraujošajā Virši A distancē vīriešu konkurencē uzvaru finiša spurtā izrāva galvenais favorīts Jānis Ozols no Veloserviss komandas. Ozols distancē pavadīja 1 stundu 38 minūtes un 55 sekundes, uzreiz aiz sevis atstājot Oskaru Muižnieku un Jāni Bērziņu (abi Trek DPA/Sport 2000).

 Kopvērtējumā Ozols tikai par vienu punktu apsteidz Muižnieku, bet trešais ir Jānis Bērziņš, kurš līderim zaudē četrus punktus.

Sieviešu konkurencē jau trešo posmu pēc kārtas nepārspēta palika ZZK riteņbraucēja Dace Hartmane, kurai sekoja Ieva Strēle un Inese Zvirgzdiņa.

Aizraujošas un spraigas cīņas lietainajā trasē notika arī Gutta bērnu braucienos, kā arī Mammadaba veselības distancē.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja Zaķumuižas ūdens un garšīgie Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja Augļu serviss. Jau 12. gadu sacensību ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona ceturtais posms jau 4. augustā norisināsies Cēsīs.

SEB MTB maratonu kalendārs:

4. augusts - Cēsis

18. augusts - Smiltene

22. septembris - Tukums

    


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47487187sec.