Kā izvēlēties pareizu apģērbu braukšanai ar velosipēdu

Pareizs apģērbs ir viens no priekšnosacījumiem, lai tālāks brauciens ar velosipēdu būtu patīkams un drošs. Turpinājumā apkopota informācija ar vairākiem ieteikumiem - ko vilkt, ko nevilkt, kāpēc.

Rei.com vēsta, ka izvēloties speciālo riteņbraucēju apģērbu, iesaka izvērtēt, kur jūs dosieties – šosejas braukšana, ceļošana vai tikai brauciens līdz darbam vai pilsētai. Jo nav vajadzība ieģērbties šaurās velobraucēju biksēs, kas noklātas ar logo, tikai lai aizbrauktu līdz tuvējam veikalam pēc maizes. Galvenais uzturēt vienmērīgu ķermeņa temperatūru. Portāls nosauc iespējamās vajadzīgās lietas, lai justos komfortabli uz velosipēda: apavi, zeķes, šalle/cepure, jaka/džemperis, cimdi, bikses/šorti, krekls. Foto: Angrytrainerfitness.com.

Foto: Showmehowto.net. Sporto.lv ziņo, ka galvenā izvēle ceļojot ar velosipēdu ir viegls un ātri žūstošs apģērbs. Ja velotūrismā cilvēks nedodas bieži, varētu iztikt ar jebkuru citu apģērbu, taču noteikti jāizvēlas tādu, kuram nav asu vīļu, piemēram, džinsa bikses vai šorti. Jāizvairās arī no tāda apģērba, kas var spiest vai berzt. Apavus jācenšas izvēlēties pēc iespējas vieglākus un ātri žūstošus. Vasaras laikā tās var būt sandales vai vieglākas botas. Ja gadījumā maršrutā jāšķērso upe ar velosipēdu uz pleca, tad tam ir liela nozīme. Ņemt līdzi otru pāri būtu neracionāli. Ieteicams pārbrauciena laikā valkāt velocimdus un saulesbrilles. Nebūtu slikti vēlākā vakara stundā lietot aizsargbrilles, jo tās palīdz izvairīties no kukaiņu nokļūšanas acīs. Ķivere brauciena laikā nav obligāta, taču tā var pasargāt no dažādām nelaimēm.

Arī Velolove.lv iesaka dažus knifiņus: "Nedomājiet, ka jums jāizskatās pēc profesionāliem velobraucējiem, lai gan piemērots velo apģērbs lieti noderēs. Mūsu ieteiktais komplektiņš: velobikses (īsas vai garas, pieguļošas vai platas, galvenais ar "pamperu"), cimdi, saulesbrilles, ērti brīvā laika apavi, T-krekls, jaka ar garām rokām, vēja/lietus jaka. Galvenais, lai jūs jūtaties labi un ērti!"

Braucot ar velosipēdu, Veloriga.lv atgādina, ka kājas vajadzētu pasargāt gan no vēja, gan ūdensšļakatām. Tieši tam ir domātas speciālas virsbikses, kas tiek ģērbtas pa virsu ikdienas biksēm un ir elpojošas, lai samazinātu iespējamo svīšanu. Slapjā laikā pēdas un apavi cieš visvairāk, pat tad, ja velosipēds ir aprīkots ar dubļusargiem. Šajos gadījumos palīdzēs kurpju pārklāji (saukti arī par mokasīniem vai virskurpēm), kas tiek vilkti pa virsu kurpēm un pasargā pēdas no šļakatām, dubļiem un saglabā siltumu. Kurpju pārklāji parasti ir lietojami gan ar parastajiem apaviem, gan velokurpēm ar klipšiem. Izvēloties jāpievērš uzmanību tam, lai zoles daļa būtu maksimāli izturīga un materiāls būtu ūdensizturīgs

Foto: Giant-bicycles.com. Braucot ar velosipēdu ir būtiski, lai jaka būtu vēja un ūdensnecaurlaidīga un labi "elpotu", kas novērsīs svīšanu. Braucot ar velosipēdu ir dažas īpatnības, tāpēc būtu ieteicams izvēlēties tieši velobraukšanai domātas jakas:

- Atbilstoši pozai uz velosipēda, velojakām ir pagarinātas piedurknes un aizmugures daļa, lai nosegtu rokas un muguras lejasdaļu.

- Rāvējslēdzēji un citi elementi ir veidoti tā, lai tos varētu ērti atvērt ar cimdiem rokās.

- Atstarojošie elementi nodrošina papildus drošību uz ceļa.

- Izvēloties velojaku, vajadzētu pievērst uzmanību tās ūdensizturībai (vai vīles ir noslēgtas no iekšpuses) un elpojamībai.

- Tāpat būtu svarīgi pārliecināties, ka aproces un krāga ir savelkamas un cieši piekļaujas ķermenim.

Braucot ar velosipēdu aukstā laikā, galva pastiprināti salst, to veicina arī ķiverēs iestrādātās ventilācijas atveres. Velobraukšanai domātās cepures ir ļoti plānas, lai varētu pavilkt zem ķiveres. Aukstā laikā noteikti vajadzētu izvēlēties cepuri ar iestrādātu aizsardzību pret vēju. Mērenākos laika apstākļos ļoti ērta būs merino vilnas cepure. Bez cepurēm var izmantot arī sildošās lentas. Sejas lejasdaļai un kaklam ļoti noder universāli elastīga auduma sildītāji, ko var izmantot kā cepuri, kā sejas masku vai šalli kakla aizsardzībai.

CSDD atgādina, ka apģērbs vienmēr jāpaspilgtina ar atstarotājiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49305296sec.