SEB MTB maratona 2014. gada posmu pirmajā apskatā: Cēsis - Valmiera

Nu jau mazāk nekā septiņas nedēļas atlikušas līdz SEB MTB maratona pirmajam posmam, tādēļ Velo.lv aicinās iepazīsties ar visu septiņu posmu mājvietām. Katru nedēļu ielūkosimies kādā no Latvijas pilsētām vai novadiem, kur norisināsies SEB MTB maratons. Šoreiz uzmanības centrā klasika – Cēsis – Valmiera, kas norisināsies 27. aprīlī.

Posms no Cēsīm uz Valmieru jau vairāk nekā desmit gadu laikā ir kļuvis par SEB MTB maratona klasiku, ar kuru katru gadu sākas Latvijas populārākais sporta sacensību seriāls. Cēsis – Valmiera posmu raksturo jauni dalībnieku rekordi, kas pērn pulcēja 2700 riteņbraucējus, bet šogad varētu pietuvoties pat 3000 skaitlim. Sacensības ir īpašas arī ar to, ka starts un finišs atrodas dažādās Vidzemes pilsētās, tomēr pateicoties sacensību organizatoru tehniskajam atbalstam un vilcienam, dalībniekiem pēc finiša ir iespēja ne tikai saņemt savas siltās drēbes, bet arī nokļūt starta vietā. Gan Cēsis, gan arī Valmiera ir ļoti draudzīgas pilsētas priekš riteņbraucējiem. Starts un arī finišs atrodas pilsētas centros un braucējus trasē atbalsta liels skaits līdzjutēju.

Ātra, bet pietiekami interesanta un tehniskiem posmiem bagātā, Cēsis – Valmiera trase ir sporta distances dalībniekiem. Sākuma daļā riteņbraucēji sacentīsies Cēsu apkaimē, kur viņus sagaida virkne tehniski posmi ar šaurām taciņām, kāpumiem un nobraucieniem. Arī šogad līdzjutēji vadošos MTB riteņbraucējus varēs gaidīt Cēsu centrā, kur norisināsies kalnu karaļa titula noskaidrošana. Tālāk sportisti dosies atpakaļ Gaujas Nacionālā parka teritorijā, lai turpinātu distanci uz Valmieru. Braucēji brauks garām arī vienai no skaistākajām Gaujas Nacionālā parka ainavām – Sietiņiezim.

Pēc tam, kad sporta klases braucēji būs pametuši Cēsis, vairāk nekā 44 kilometru garajā trasē dosies tautas un veselības brauciena dalībniekiem. Viņus sagaida aizraujoša distance, kurā ātrākie varēs noskaidrot uzvarētāju un labākās komandas, bet lielākā daļa no dalībniekiem izaicinās sevi pievarēt vairākus kāpumus un šaurās taciņas. Tāpat ikvienam būs iespēja baudīt skaisto Gaujas Nacionālā parka dabu. Pirmais posms ir kā radīts tiem, kuri vēl nav nekad izmēģinājuši savas spējas SEB MTB maratonā, jo trase ir pietiekami demokrātiska, vienlaikus tā ļaus nedaudz saprast, to, kas ir kalnu riteņbraukšana.

Pēdējie kilometri visiem dalībniekiem būs jāveic pa Vidzemes lielākās pilsētas Valmieras ielām. Ja laika apstākļi atļaus, pašās beigās, pirms finiša kalna pie Sīmaņa Baznīcas, riteņbraucēji brauks zem Gaujas tilta.

Pēc pulksten 12.00 Cēsu ielas pārbaudīs mazie braucēji. Bērnu sacensības līdz 12 gadu vecumam sola daudz aizraujošas un pozitīvas cīņas. Citam šīs būs pirmās sacensības, bet 12 gadniekiem tā būs pēdējā pietura pirms došanās jau daudz garākajā tautas distancē.

SEB MTB maratona posmi 2014. gada sezonā:

27. aprīlis - Cēsis – Valmiera

11. maijs - Smiltene (Latvijas čempionāts XCM)

15. jūnijs - Vietalva

6. jūlijs - Sigulda (UCI starptautiskā kategorija)

27. jūlijs - Kuldīga

10. augusts - Cēsis

28. septembris - Tukums

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52042294sec.