Notiek gatavošanās Latvijas III Ziemas Olimpiādei

Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju Siguldas Svētku laukumā 6.martā plkst.19.00 tiks atklāta Latvijas III Ziemas Olimpiāde Siguldā, kuras laikā plānoti dažādi pasākumi.

27.februārī plkst.16.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā notiks lāpas iedegšana un lāpas stafetes sākums. 6.martā plkst.19.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Latvijas III Ziemas Olimpiādes atklāšanas ceremonija, kurā varēsim redzēt dalībnieku parādi.

7.martā plkst.17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukums risināsies pirmās un otrās dienas apbalvošanas ceremonija, savukārt 8.martā plkst.14.00 – trešās dienas apbalvošanas un Latvijas III Ziemas Olimpiādes noslēguma ceremonija.

Latvijas III Ziemas Olimpiādē plānotās sporta sacensības Siguldā un citviet:

distanču slēpošana no 6. līdz 8.martam Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā;

kalnu slēpošana no 6. līdz 8.martam olimpiskajā centrā ''Sigulda'';

snovbords 6. un 7.martā olimpiskajā centrā ''Sigulda'', savukārt ''slope style'' disciplīna notiks Žagarkalnā;

kamaniņu sports risināsies 7. un 8.martā Bobsleja un kamaniņu trasē ''Sigulda'';

bobsleja sacensības risināsies 14.martā Bobsleja un kamaniņu trasē ''Sigulda'';

šorttreks 7. un 8.martā olimpiskajā centrā ''Ventspils'';

biatlons 7. un 8.martā Priekuļos, Cēsu Olimpiskajā centrā;

hokejs no 5. līdz 8.martam Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā;

kērlings no 6. līdz 8.martam Tukuma ledus hallē.

Sīkāka sacensību norise tiks precizēta un publicēta Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv un www.sigulda2015.olimpiade.lv. Visa informācija par slēpošanas disciplīnām pieejama interneta vietnē www.infoski.lv.

Latvijas III Ziemas Olimpiāde tika plānota 2014.gadā, bet nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ tā tika pārcelta uz 2015.gadu. Jau ziņots, ka 2013.gada oktobrī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts, ka Latvijas III Ziemas Olimpiāde notiks Siguldā. Ziemas Olimpiādē piedalīsies Latvijas pilsētu un novadu komandas, kā arī visi labākie un spēcīgākie ziemas sporta veidu pārstāvji.

Siguldas novada pašvaldība Latvijas III Ziemas Olimpiādes norisei nodrošinās Olimpiādes programmā iekļauto sporta veidu sacensības norises vietas un aprīkojumu, kā arī organizē Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonijas, savukārt LOK finansējums nodrošinās Olimpiādes sporta programmas realizēšanu deviņos sporta veidos.

Siguldas novada pašvaldība pateicas sadarbības partneriem – Valmieras pilsētas pašvaldībai, Ventspils pilsētas pašvaldībai, Tukuma novada pašvaldībai un SIA ''Tukuma ledus halle'', Cēsu novada pašvaldībai, Priekuļu novada pašvaldībai, kā arī Latvijas Slēpošanas savienībai par atbalstu sporta bāžu un aprīkojuma nodrošināšanā.

Latvijas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā tiek noskaidroti labākie Latvijas sportisti, piedaloties visu pašvaldību komandu pārstāvjiem. Līdz šim Siguldā Latvijas Ziemas Olimpiādes norisinājušās 2005. un 2010.gadā.

Plānotie ceļu satiksmes ierobežojumi:

Lai nodrošinātu pasākuma apmeklētāju un dalībnieku drošību, 6.martā no plkst.18.30 līdz 21.00 satiksmei tiks slēgta Leona Paegles iela posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam un Cēsu iela posmā no Svētku laukuma līdz Lāčplēša ielai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54342794sec.