Rīga ir gatava uzņemt «EuroBasket2015» viesus

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins preses konferencē informēja par galvaspilsētas gatavību Eiropas basketbola čempionātam. Rīgā viesu komandas ieradīsies 3. septembrī, spēles notiks no 5. līdz 10. septembrim. Paredzams, ka Eiropas basketbola čempionāta dienās spēles "Arēnā Rīga" noskatīsies apmēram 60 000 – 70 000 ārzemnieku no Igaunijas, Lietuvas un citām turnīrā iesaistītajām valstīm. Naktī uz 11. septembri četras labākās komandas "Air Baltic" līgumreisā dosies uz izslēgšanas turnīru Francijas pilsētā Lillē, bet divām sliktākajām EuroBasket2015 būs beidzies.               

Par Eiropas čempionāta tuvošanos liecina ne tikai Brīvības un Elizabetes ielu krustojumā uzstādītais pulkstenis, kas skaita laiku līdz Latvijas valstsvienības pirmajai spēlei un EuroBasket2015 simbolika lidostā "Rīga" un galvaspilsētas ielās, bet arī akreditācijas procesa sākšanās. Personalizētu akreditācijas karti trešdien saņēma arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Nils Ušakovs: "Eiropas čempionāts basketbolā uz Rīgu samērā īsā laika posmā atvedīs ļoti daudz ārzemju tūristu, kas Rīgai ir liels izaicinājums un iespēja. Tie būs svētki ne tikai "Arēnā Rīga", bet arī visās pilsētā, kur darbosies trīs lielas līdzjutēju zonas. Igaunijas izlases atbalstītāji pulcēsies Esplanādē, lietuvieši – pie Kongresu nama, bet vislielākā fanu zona darbosies pie Brīvības pieminekļa, kur visi Latvijas valstsvienības atbalstītāji varēs pulcēties uz publisko skatīšanos. Pats gatavojos apmeklēt visas Latvijas komandas spēles un mūsu vienības maču ar Lietuvas izlasi skatīšos kopā ar Viļņas un Kauņas mēriem, kā arī Tallinas vicemēru. Par čempionāta dalībnieku ērtību gādās arī Rīgas satiksme, piemēram, nodrošinot papildus trolejbusus 3.maršrutā."

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins pateicās Rīgas domes vadītājam par atbalstu un sadarbību čempionāta rīkošanā, kā arī vērsa uzmanību uz tehniskām detaļām, kas būtu jāzina rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem, lai pilnībā izbaudītu lielos basketbola svētkus.

Komandas no viesnīcas uz Arēnu uz pārvietosies policijas pavadībā, izmantojot sabiedriskā transporta joslu.

Čempionāta laikā privātajam transportam būs slēgta Grostonas iela (starp Arēnu un OSC), Mālpils iela (starp Skanstes un Vesetas ielām) un Jāņa Daliņa iela, būs stāvēšanas ierobežojumi Arēnas rajonā, kā arī Aspazijas un Basteja bulvāros pie publiskās skatīšanās zonas.

EuroBasket apmeklētājiem īpaši paredzēta maksas stāvvieta tiks iekārtota "Hansa City" teritorijā starp Pulkveža Brieža un Skanstes ielām.  Braucēji aicināti uzmanīgi sekot ceļazīmēm, jo satiksmes organizācija tiks koriģēta, lai varētu iebraukt stāvvietā.

Visiem Arēna Rīga" apmeklētājiem būs jāiziet drošības pārbaude. Līdzjutēji to izdarīs pie ieejas fanu zonā. Informācija par aizliegtajiem priekšmetiem pieejama uz biļetēm, darbosies mantu glabātuves.

Drošības nodrošināšanā iesaistīta gan Valsts policija, gan pašvaldības policija, kā arī kolēģi no Igaunijas un Lietuvas.

Autotransporta apstāšanās iespējas būs ierobežotas arī Basteja un Aspazijas bulvāros, netālu no Latvijas izlases fanu zona pie Brīvības pieminekļa, kur būs iespēja Latvijas valstsvienības spēles skatīties unikālajos lielajos ekrānos un par svētku gaisotni gādās vakara programmas vadītājs Renārs Zeltiņš un populāri mūziķi.

Valdis Voins: "Visus līdzjutējus aicinu uz spēlēm doties laikus. Īpaši pirmajā dienā, lai būtu laiks bez lieka stresa noorientēties satiksmes organizācijā, iziet drošības kontroli un izbaudīt basketbola svētku gaisotni".

EuroBasket2015 Latvijā atbalsta Komforts, Live Riga, SIA Latvijas Mobilais telefons un Mogo.

Biļetes uz Eiropas čempionāta spēlēm var iegādāties "Biļešu  servisa" tirdzniecības vietās.

Piecas lietas, kas jāpatur prātā ikvienam EuroBasket2015 spēļu apmeklētājam

1.Ieeja EuroBasket2015 teritorijā pie "Arēna Rīga" katru dienu no plkst.13

2.Jāierodas laicīgi, ieteicams 1-2 stundas pirms biļetē norādītā spēles sākuma

3.Drošības kontrole notiks pie ieejas fanu zonā, biļešu skenēšana – pie ieejas "Arēnā"

4.No fanu zonas "Arēnā" varēs iekļūt 45 minūtes pirms biļetē norādītā spēles sākuma

5.Pēc katras spēles "Arēna" jāatstāj 15 minūšu laikā, bet fanu zonā var uzturēties līdz plkst.24

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.875247sec.