TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valmierā noslēgusies starptautiskā tūrisma konference

21.oktobrī Valmierā, Vidzemes Augstskolā un koncertzālē “Valmiera”, norisinājās starptautiska tūrisma konference “Pieredze, inovācijas un izaicinājumi tūrismā: globālo tendenču vietējie risinājumi”. Izvēršot plašāk galvenās tūrisma konferences vadlīnijas, ar savu pieredzi un aktuālajām tendencēm konferences apmeklētājus iepazīstināja trīs īpašie viesi: Tēmu Moilanens (Teemu Moilanen) no Somijas, Jans Krags Jakobsens (Jan Krag Jacobsen) no Dānijas un Mario Seps (Mario Sepp) no Austrijas.

Atklājot konferenci Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks norādīja: “Tūrisms ir nozare, kas allaž būs pilna izaicinājumiem – tūristi kļūst aizvien pieredzējušāki, līdz ar to – arī prasīgāki. Pilsētām jāspēj ne tikai apmierināt tūrista vēlmes, bet nepārtraukti jārod arvien jauni veidi, kā viņu pārsteigt, kā likt tūristam justies īpašam un, galu galā, kā pārliecināt pilsētas viesi atgriezties. Vietas pievilcību mēs radām ne tikai ar interesantiem apskates objektiem un sakārtotu infrastruktūru, bet tikpat liela nozīme ir nakšņošanas un ēdināšanas pakalpojumu kvalitātei, kā arī vietējo iedzīvotāju viesmīlībai. Tā arī strādājam Valmierā – nepārtraukti pilnveidojam tūrisma piedāvājumu, lai pilsētas viesis pēc ciemošanās pie mums būtu apmierināts, pozitīvi uzlādēts, justos palutināts un plānotu savu nākamo atpūtas braucienu uz Valmieru. Šodien valmierieši var justies pagodināti, ka pie mums viesojas starptautiski atpazīstami tūrisma jomas eksperti, kuri ir ieinteresēti dalīties savās zināšanās un pieredzē, lai kopīgi stiprinātu Latvijas pozīcijas tūrisma nozarē. Konferences organizēšana bija liels izaicinājums, tādēļ pateicos mūsu sadarbības partneriem – Vidzemes Augstskolai un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai.”

Savukārt Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš uzsvēra: “Parasti nozare vai industrija tiek vērtēta galvenokārt pēc šādiem kritērijiem – vai pastāv sadarbība ar valsts institūcijām, vai tajā darbojas augstas klases speciālisti, eksperti, vai tās attīstības pamatā ir zinātniskā un pētnieciskā darbība, kā arī vai tiek nodrošināta kvalitatīva izglītība. Valmieru raksturo visas šīs kvalitātes – jau 20 gadus Vidzemes Augstskolā sagatavojam spēcīgus tūrisma jomas profesionāļus, pilsēta spēj organizēt augsta līmeņa starptautisku konferenci, kur tiek apspriestas aktuālākās jomas tendences, kā arī mēs varam vienkopus sapulcināt vairāk nekā 200 nozares ekspertu, kuri darbojas vienota mērķa vārdā – veicināt Latvijas atpazīstamību pasaulē. Priecājos, ka kopīgiem spēkiem mums ir izdevies valmieriešiem un pilsētas viesiem piedāvāt kvalitatīvu pasākumu. Lai šī diena bagāta jaunām un vērtīgām zināšanām!”

Konferencē tika aplūkotas tēmas, kas ir nozīmīgas Latvijas tūrisma un viesmīlības nozares nākotnes konkurētspējas veicināšanā, aktualizējot turpmākās desmitgades stratēģijas.

Lektors T.Moilanens runāja par publiskajiem pasākumiem un tehnoloģijām galamērķu zīmolvedības stiprināšanā. Viņš ir viens no pasaules mēroga vietu zīmolvedības speciālistiem, autors grāmatai “How to Brand Nations, Cities and Destinations”.

Daloties pieredzē par gastronomijas tūrismu, gastronomiju kā kultūru un tās attīstību, ar lekciju “Mūsdienu Skandināvu virtuves manifests. Ieviešana, pieredze un zināšanu pārnese Baltijas jūras reģionā” klausītājus iepazīstināja Roskildes Universitātes goda profesors J.K.Jakobsens no Dānijas. Viņš ir viens no mūsdienu Skandināvu virtuves manifesta līdzautoriem, publicists un rakstnieks, kurš pievērsies veselīgas ēšanas koncepta attīstīšanai.

Par pakalpojumu dizainu tūrisma produktu veidošanā runāja M.Seps no Austrijas. Viņš ir Austrijas pakalpojumu dizaina konsultāciju uzņēmuma “Gastspiel” dibinātājs, Hārvardas Universitātes absolvents, aktīvs DesignThinkers Academy Network biedrs.

Tāpat konferences dalībnieki piedalījās sesiju blokos un diskusijās, izvēloties kādu no tematiskajiem virzieniem.

Valmiera ir reģiona uzņēmējdarbības centrs un vienoti ar Gaujas Nacionālo parku ierindojas starp eksportspējīgākajiem tūrisma galamērķiem Baltijā, savukārt Vidzemes Augstskola ar vadošajiem tūrisma nozares speciālistiem ir jauno tūrisma profesionāļu kalve, tādējādi konferences vietas izvēle ir pamatots ieguldījums reģionālajā attīstībā un Baltijas mēroga tūrisma stratēģisko virzienu ietekmēšanā.

Konferenci organizēja: Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes Augstskola sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamentu. Sadarbības partneri: Vidzemes Tūrisma asociācija un Vidzemes Plānošanas reģions. Galvenais informatīvais atbalstītājs: Travelnews.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4126029sec.