TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ar nacionālo stendu – jau nākamnedēļ uz Nīderlandi

Latvijas tūrisma dienaskārtība šā gada pirmajā pusē nav mainījusies – nacionālais stends būs 7 starptautiskajās nozares izstādēs.
Jau nākamnedēļ, no 10.līdz 15. janvārim, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments organizēs nacionālo stendu starptautiskajā tūrisma izstādē “Vakantiebeurs 2017” Nīderlandes pilsētā Utrehtā.

Nīderlandes iedzīvotāji ir lieli ceļotāji, un, tā kā viņi jau ir iepazinuši daudzus populārākos tūrisma galamērķus un tagad meklē jaunus, Latvijas tūrisma piedāvājums var izrādīties vilinošs.

“Vakantiebeurs” ir galapatērētājiem, t. i., pašiem ceļotājiem domāta izstāde, kuru ik gadu apmeklē aptuveni 100 tūkstoši interesentu. Mūsu valsts stendā strādās pārstāvji no visiem reģioniem, piedāvājot daudzveidīgas atpūtas un izklaides iespējas. Tostarp - mierīgu atpūtu zaļā dabā atbilstoši nacionālajam tūrisma sauklim “Latvia. Best enjoyed slowly” (Izbaudi Latviju bez steigas), kultūras tūrismu un, protams, gastronomiskos priekus.

Kā zināms, Rīgas – Gaujas reģions šajā gadā ir izpelnījies Eiropas gastronomijas reģiona titulu un gads solās būt garšīgiem un citādi saistošiem notikumiem bagāts. Tāpēc ir tikai pašsaprotami, ka liels akcents uz gastronomijas tūrisma piedāvājumu tiks likts visās šā gada starptautiskajās izstādēs.

Tā notiks, piemēram, vienā no nozīmīgākajām starptautiskajām tūrisma izstādēm ziemeļvalstīs – “Matka Nordic Travel Fair 2017” (apmeklētāju skaits svārstās ap 72 tūkstošiem), kas no 19. līdz 22. janvārim norisināsies Helsinkos.

Jau izstādes priekšvakarā, 18. janvārī, uz īpašu sarīkojumu Latvijas vēstniecībā Somijā tiks aicināti šīs valsts tūrisma uzņēmumu un mediju pārstāvji. Viesiem būs iespēja ne tikai sīkāk uzzināt par mūsu valsts piedāvājumu gastronomijas jomā, bet arī pašiem ko gardu nobaudīt.

LIAA Tūrisma departamenta vecākā eksperte Lelde Beņķe uzsver: “Pēdējā laikā esam saņēmuši daudz mediju pieprasījumu par gastronomijas tēmu. Žurnālisti un blogeri vēlas ne tikai uzzināt, kur Rīgā paēst, bet arī kurp doties, lai klātienē iepazītu mūsu ēdiena gatavošanas tradīcijas. Šķiet, nacionālā virtuve un ēdiena kvalitāte aizvien vairāk ietekmē ceļotāju brīvdienu galamērķu izvēli, un Latvijai ir ko piedāvāt ceļotājiem, kuri novērtē izcilas kvalitātes produktus no dabas klēpja. Tas ir ļoti mūsdienīgi un veselīgi!”

Tāpat kā citus gadus, nacionālais stends tiks organizēts izstādē “Adventur 2017” no 20. līdz 22. janvārim Viļņā un no 10. līdz 12. februārim “Tourest 2017” pie otriem kaimiņiem Tallinā.

Februāra pēdējā nedēļā, no 22. līdz 26. februārim, Latvijas tūrisms ar nacionālo stendu tiks pārstāvēts izstādē "f.re.e" Minhenē. Tas ir lielākais nozares sarīkojums Dienvidvācijā, kuru apmeklē arī tūristi no Austrijas un Šveices (kopējais apmeklētāju skaits pārsniedz 110 tūkstošus).

No 8. līdz 12. martam tūrisma profesionāļus kopā pulcinās viena no pasaules lielākajām un svarīgākajām izstādēm “ITB Berlin”, kas pērn atskatījās uz 50 gadu ilgu, sekmīgu vēsturi. Berlīnes izstādē gan mūsu valsts nacionālais stends, gan dalībnieku skaits būs lielāks nekā citās izstādēs.

Pavasara izstāžu sezonu pabeigsim ar nacionālo stendu vienā no pasaules lielākajām specializētajām darījumu tūrisma profesionāļu izstādēm – “IMEX 2017” Vācijas pilsētā Frankfurtē. Izstāde notiks no 16. līdz 18. maijam, un Latviju tajā pārstāvēs galvenokārt nozares komersanti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60262108sec.