TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogres tehnikuma topošie ēdināšanas speciālisti amata prasmes apgūs uzņēmumos

Ogres tehnikuma (OT) Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas Ēdināšanas pakalpojumu izglītības programmas 1.kursa audzēkņi noslēguši līgumus par darba vidē balstītu mācību nodrošināšanu.

"Darba vidē balstītās mācības nozīmē, ka jūs no pirmā kursa esat praksē pie uzņēmēja. Jūs iepazīsit uzņēmuma vidi, pildīsit tos uzdevumus, kas konkrētajā brīdi būs vajadzīgi. Jums būs savs uzņēmums, kurā jūs varēsit strādāt gan no mācībām brīvajā laikā, gan vasaras brīvlaikā. Esmu pateicīga katram sadarbības partnerim, kurš atbalsta Ogres tehnikumu, un mēs kopsadarbībā varam sasniegt ļoti augstus rezultātus," uzrunājot audzēkņus pirms līgumu parakstīšanas, sacīja OT direktore Ilze Brante.

Līgumu parakstīja OT direktore, uzņēmuma pārstāvis, audzēkņa darba vidē balstītu mācību vadītājs no uzņēmuma puses, mācību vadītājs no tehnikuma puses, audzēknis un viņa vecāki, ja audzēknis ir nepilngadīgs.

Prakses laiks uzņēmumos ilgs no 5. līdz 31.janvārim. Darba vidē balstītas mācības ēdienu gatavošanā 136 stundu apjomā apgūs 24 audzēkņi, kuri nonāks uzņēmumos: SIA "Kalnakraučas 5", SIA "Baltic Restaurants Latvia", SIA "Vēl vairāk saules", SIA "Brīvnieki M", IK "Gamma Ā", SIA "7 saules", SIA "Ozoliņa konditoreja", SIA "Kūku darbnīca', SIA "Ogres Prestižs".

"Pārsvarā tie ir lielākie Ogres novada uzņēmumi, kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus. Ikšķiles novadu pārstāv SIA "Ozoliņa konditoreja". Ogres tehnikums sadarbojas arī ar citiem Ikšķiles novada uzņēmumiem. Piemēram, restorānā "Brandīns" viens mūsu nodaļas audzēknis šobrīd atrodas praksē, bet vēl viena audzēkne jau noslēgusi darba līgumu. Uzņēmumi ir ļoti ieinteresēti, lai audzēkņi nāk pie viņiem praksē, jo darbinieki ir ļoti vajadzīgi," norāda Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas vadītāja Ineta Rumpētere.

Audzēkņi varēja izvēlēties uzņēmumu, kurā apgūt darba vidē balstītās mācības. Daži praktizēsies ģimenes uzņēmumos. Agris Kohanskis  praktiskās iemaņas ēdienu gatavošanā apgūs Lēdmanes pamatskolas ēdnīcā. Agris prakses sākumu gaida ar patīkamām izjūtām, jo pats ir Lēdmanes pamatskolas absolvents. Skolas ēdnīcā par pavāri strādā Agra mamma, kura arī neliegs padomu.

Ogrēniete Liāna Kokina par prakses vietu izvēlējusies SIA "Ozoliņa konditoreja", jo viņai garšojot šīs konditorejas meistaru gatavotās kūkas. Tagad Liānai pašai būs iespēja apgūt profesionālo konditoru meistarības noslēpumus.

SIA "Ozoliņa konditoreja" ar Ogres tehnikumu sadarbojas no 2004.gada, bet kopš 2013.gadā kopīgi īsteno darba vidē balstītu izglītību.

"Sadarbībā starp mācību iestādi un uzņēmumu galvenais uzdevums ir radīt interesi audzēknim, lai jaunietis saprot, kādā veidā viņš var piepildīt savus sapņus. Tad topošajam speciālistam rodas motivācija un viņš virzās uz savu mērķi," uzsver SIA "Ozoliņa konditoreja" īpašnieks Vairis Ozoliņš.

Arī Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo priekšmetu skolotāja Māra Strazdiņa ļoti atzinīgi vērtē šādu iespēju: "Tas ir lieliski. Esmu par to, ka audzēkņi izmēģina darbu dažādos uzņēmumos, kas ļauj uzkrāt pieredzi. Mācību iestādē lielāka uzmanība tiek veltīta teorētisko zināšanu apguvei, tāpēc ļoti nepieciešamas praktiskās iemaņas, lai kļūtu par labu speciālistu. Aizejot praksē, audzēkņi arī  labāk izprot teoriju."
Darba vidē balstītas mācības Ogres tehnikumā tiek īstenotas kopš 2013.gada. Šogad OT diplomus saņems pirmie absolventi, kuri apguvuši profesiju darba vidē balstītās mācībās.

Latvijas Darba devēju konfederācijas Reģionālās attīstības un nodarbinātības eksperte Jolanta Vjakse iepazīstināja klātesošos ar projektu, kas sekmēs darba vidē balstītu mācību attīstību.

Tuvākajā laikā līgumus par darba vidē balstītām mācībām slēgs arī citu izglītības programmu audzēkņi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43305516sec.