TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā notiks vērienīga starptautiska konference par senajām kapsētām un memoriāliem pilsētvidē

Rīgā no 27.marta līdz 28.martam Rīgas pieminekļu aģentūra rīkos vērienīgu starptautisku konferenci  “Senās kapsētas un memoriāli pilsētvidē Rīgā, Latvijā, Eiropā. Teorija. Prakse. Pieredze.” Konference veltīta Lielajiem kapiem un tā sniegs iespēju iepazīties ar teorētiskiem un praktiskajiem aspektiem memoriālo vietu saglabāšanā.
 
Pirms konferences 27.martā plkst.10 Sv. Pētera baznīcā notiks preses brīfings, kura laikā varēs uzdot jautājumus ārvalstu viesiem un konferences rīkotājiem..
 
Konferences un izstādes atklāšana notiks 27. martā Sv. Pētera baznīcā plkst.11. Svinīgās uzrunas teiks Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, Latvijas Romas katoļu baznīcas metropolīts Zbigņevs Stankēvičs, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, akadēmiķis Ojārs Spārītis, Konferences goda viesis Vācijas - restaurācijas un izpētes institūcijas REMMERS grupa Uzraudzības padomes priekšsēdētājs Gerds Diters Ziverdings, Krievijas Restauratoru savienības pārstāve un vadošā restaurācijas speciāliste Julija Loginova.
 
Galvenās Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas, ASV un Latvijas speciālistu praktiskās pieredzes, autoreferātu, informatīvo ziņojumu un sarunu paneļdiskusijas norisināsies 28.martā no plkist.10 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā Ģilde”.
 
Ziņojumu temati veltīti seno kapsētu atjaunošanas morāli ētiskajiem jautājumiem, apbedījumu vietu zinātniskās izpētes un restaurācijas pamatvirzieniem, praktiskajiem piemēriem, sabiedrības un indivīdu iniciatīvas praktiskajam pienesumam, kā arī kapsētu un memoriālu attīstības virzieniem nākotnē un to ietekmei uz kvalitatīvu pilsētvidi. Rīgā šāds nozīmīgais kultūrvēsturiskais objekts ir „Lielie Kapi”, kuriem jāiegūst jauns emocionālais, vēsturiskais, mākslinieciskais un juridiski praktiskais veidols.
 
Konferences laikā būs skatāma informatīva ekspozīcija   izstāde ”Muzejs zem atklātas debess”. Tajā būs aplūkojami attēli no Sanktpēterburgas pilsētas Skulptūru muzeja praktiskās pieredzes, kad 1939. gadā reorganizējot Aleksandra Ņevska Lavras muzeju – Nekropoli, izveidoja esošo muzeju, kura pārraudzībā nodeva nozīmīgākos vēsturiskos un mākslas pieminekļus, epitāfijas un arī piemiņas plāksnes. Šodien Sanktpēterburgas pilsētas skulptūru muzeja darbības virzieni un uzdevumi nav mainījušies. Izstādē lielformāta fotogrāfijas apmeklētājus iepazīstinās ar Sanktpēterburgas sarežģīto pieminekļu vēsturi 20. gs., to uzturēšanas un saglabāšanas procesiem. Izstāde apmeklētājiem būs pieejama līdz 30.aprīlim.
 
Materiālās kultūras objekti nozīmi vēsturiskajā atmiņā iegūst tad, kad tie tiek definēti un apstiprināti saskaņā ar noteiktiem kritērijiem un praktisko pamat virzību, tad tie kļūst svarīgi un nozīmīgi lielai daļai sabiedrības.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45811105sec.