TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā notika starptautiskais konkurss «Learn, Know, Do, Can, Show»

Jaunie profesionāļi un savu amatu meistari noskaidroti VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” rīkotajā starptautiskajā konkursā “Learn, Know, Do, Can, Show”, kurā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku no visas Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Francijas un Ukrainas. 6 nominācijās labākie no labākajiem pierādīja savu profesionalitāti, ko atzina arī augsti godātā žūrija, starp kuriem bija arī tādi nozaru guru kā Juris Dukaļskis, Restorāna 3 šefpavārs; Aleksandrs Pavlovs, modes eksperts; Inese Vīcupa, restorāns “Atvērts” direktore; Jānis Zutis, "Latvijas gaļas ražotāju un gaļas pārstrādātāju asociācija" biedrības izpilddirektors, un citi atzīti savas nozares profesionāļi.

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šī gada konkurss ir izvērsies gan teritoriāli, gan arī iekļauj 6 nominācijas, ko ir iespējams apgūt Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā:

-    Viesmīlība un saimnieciskais dienests

-    Ēdienu gatavošana

-    Viesu apkalpošana

-    Konditoreja

-    Gaļas izstrādājumu gatavošana

-    Stils un mode

Augstāko punktu skaitu un konkursa 1. vietas ieguva visas Baltijas valstis, Viesmīlība un saimnieciskais dienests - Viktorija Vēsmiņa, no Liepājas, Latvija; Ēdienu gatavošanā - Akvilė Jurgelaitytė, no Kauņas, Lietuva; Viesu apkalpošanas nominācijā - Linda Vagre, no Rīgas (RTRIT); Konditoreja - Anastasija Volkova no Rīga (RTRIT), Latvija; Gaļas izstrādājumu gatavošanā - Urmet Reinhold,  no Tartu, Igaunija; Stils un Mode - Sabīne Vilkāja, no Preiļiem (RTRIT), Latvija.

Konkurss norisinājās visas dienas garumā, kur dalībniekiem atkarībā no nominācijas vajadzēja pierādīt savas zināšanas rakstiskā testā, un apstiprināt ar praktisku uzdevumu veikšanā. Cīņa par goda pjedestālu bija tik sīva, ka dažās nominācijās bija vairākas 2. un 3. vietas, vai arī punktu starpība bija 0,5 punkts, kas šķīra no citiem konkursantiem.

Konkursa mērķis ir dot iespēju talantīgiem jauniešiem parādīt sevi un pievērst darba devēju un sabiedrības uzmanību profesionālās izglītības priekšrocībām. Darba devēji vērš uzmanību, ka profesionālajai izglītībai ir liela perspektīva. Vairums absolventu darbu atrodot uzreiz, bez problēmām, turklāt arī ārpus Latvijas. Ļoti akūts darba spēka trūkums visā Eiropā ir viesmīlībā, tieši tāpat arī pavāriem. Savukārt profesija, ko mēs mēģinām pacelt citā līmenī, tāpat kā daudzas skolas Eiropā, ir gaļas pārstrādātājs jeb miesnieka arods, jo šī mācību programma nav novērtēta jauniešu vidū, bet skolas ir gatavas, un darba tirgū šī profesija ir pieprasīta,” atklāj Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma projektu vadītāja Zane Saukāne.

Paralēli starptautiskajam konkursam, VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” notika Latvijas mēroga konkurss sekojošās nominācijās:

-    Viesu uzņemšanas dienests

-    Jaunais komercdarbinieks

Profesionālās meistarības konkursi Tehnikuma pirmo kursu audzēkņiem:

-     Ēdienu gatavošanā “Kartupelis - mūsu otrā maize”

-     Viesmīlībā   “Iepazīsti Viesmīlības un tūrisma uzņēmumus Latvijā”

Konkursa organizators ir VSIA “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums” , kurā mācās gandrīz 2000 audzēkņu.  Tehnikums piedāvā apgūt profesionālās vidējās un arodizglītības programmas, gan pamatskolas, gan vidusskolas absolventiem, ēdināšanas pakalpojumu, tūrisma un komerczinību, pārtikas ražošanas, interjera un dizaina, modes un stila, viesmīlības pakalpojumu nodaļās. Tehnikums realizē tālākizglītības un profesionālās pilnveides programmas, kā arī neformālās izglītības atzīšanu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13051009sec.