TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Ziemassvētku egļu ceļš 2019» noslēdzies – noskaidrota skatītāju simpātija un atvērts jubilejas katalogs

Ar pateicības pasākumu projektu autoriem un sadarbības partneriem, ar skatītāju simpātijas balvas pasniegšanu un jubilejas gadam veltītā kataloga atvēršanu, noslēdzies 10. vides objektu festivāls “Ziemassvētku egļu ceļš”.


Par jubilejas gada festivāla skatītāju simpātiju balsojumā līderpozīcijās izvirzījās un balvu saņēma SIA “Kob Art” sadarbībā ar Zvērinātu advokātu biroju “Eversheds Sutherland Bitāns” veidotais objekts “Bāka”, kuru autori raksturoja šādiem vārdiem: “Ejot garām, Tu nepaliksi nepamanīts, ejot cauri, Tu nebūsi vienaldzīgs, paveroties augšup - apstāsies laiks un aiznesīs Tevi citā dimensijā. Atrodi gaismas ceļvedi un kaut uz mirkli apstājies, nesteidzies. Vari būt drošs - Tavs ceļš tiks izgaismots.”


Festivāla jubilejas gadā tika izdots katalogs “Rīgas egles stāsts”, kurā aprakstīts unikālais, vienīgais šāda veida festivāls pasaulē un eksponēta daļa no šo gadu laikā tapušajiem vairāk nekā 200 oriģināldarbiem, ko veidojuši mākslinieki, studenti un radošas personības. Autoru darbi izdevumā sakārtoti nevis hronoloģiski, bet tematiski 9 puduros, iezīmējot simbolisku līdzību ar egļu jaunaudzi. Ideju un rokrakstu dažādība, autoru vēstījumi, materiālu daudzveidība, roku darba unikalitāte un arī amatnieciskās prasmes, mākslas objektiem īpaši piemeklētas un jaunatklātas vietas pilsētvidē – tās ir festivālu raksturojošās unikālās kvalitātes.


Festivālam veltītais katalogs būs pieejams Rīgas Centrālajā bibliotēkā, kā arī tiks dāvināts Rīgas pilsētas sadarbības partneriem ārvalstīs, lai stāstītu par šo unikālo, tikai Rīgā notiekošo festivālu.


“Raugoties plašākā kultūras notikumu kontekstā pasaule, festivāls ir unikāls projekts. Tā ir lielākā festivāla vērtība, jo tas ir mūsu – Latvijā radīts. Ziemassvētku egļu ceļš ir kā īpaši izlolots un noslīpēts dārgakmens, ko esam atraduši, pateicoties festivāla idejas autoram Guntaram Kambaram. Viesojoties Japānā ar kultūras programmu, kādā sarunā ar brīvprātīgajiem viens no viņiem mani uzrunāja: “Jums Rīgā ziemā ir īpašs festivāls, veltīts eglēm. Jābrauc pie jums ziemā!” Tas apliecina, ka festivāla ideja ir iesakņojusies un Rīgu asociē ar Ziemassvētku egļu ceļu”, festivāla pateicības pasākumā teica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite.


Jubilejas gadā festivāla organizatori ikvienu interesentu aicināja iesaistīties akcijā “Citāda egle”, sūtot foto fiksāciju par mājas, pagalma, darba vietas svētku noformējumu, kuru veidojuši pašrocīgi. Šim nolūkam derēja oriģināls, radošs darbs, dekors, priekšmets vai kompozīcija, ārtelpas vai iekštelpas noformējums, ko varēja raksturot ar nosaukumu “Citāda egle”. Akcija guva atsaucību un tajā iesaistījās gan privātpersonas, restorāni, Latvijas Notāru padome, gan skolas un bērnudārzi.


Festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš” atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43569899sec.