TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lielākais vietējais viesnīcu operators var pazaudēt 90% darbinieku

Paziņojums no SIA Mogotel īpašnieka Vadima Muhina:

"Sakarā ar kritisko situāciju pasaulē saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību, kā arī ārkārtas stāvokli Latvijā esam spiesti slēgt savas viesnīcas, SPA centrus un restorānus.

Katru dienu, kopš 2020. gada 13. marta mēs parakstām darba atbrīvošanas dokumentus.  Ja mēs tuvākajā laikā nesaņemsim atbalstu, tad būsim spiesti atlaist 650 cilvēkus. Daudzi no viņiem ir lojāli darbinieki, kuri uzņēmumā nostrādājuši piecus un vairāk gadus.

Robežu slēgšana un ārkārtas stāvokļa ieviešana valstī radījusi pilnīgu tūristu plūsmas un mūsu pakalpojuma pieprasījuma samazināšanos līdz minimumam.

Mēs nespējam vienatnē tikt galā ar šo krīzi. Viesmīlības nozarei tagad vairāk nekā jebkad ir vajadzīgs valsts atbalsts. No š.g. gada 14. marta notiek MK ārkārtas sēdes valdībā un mēs ļoti ceram uz veiksmīgu risinājumu kas ir ārkārtīgi svarīgs gan mums, gan valstij, jo krīzes laikā tuvojas iespējamā slodze uz valsts sociālo budžetu.

Mēs ceram, ka mūsu valdība, sekojot citu valstu piemēram, atradīs veidu, kā atbalstīt un subsidēt uzņēmumus, sedzot darbinieku algu izmaksas, piešķirot nodokļu atlaides un citas priekšrocības.

Mēs vēlamies saglabāt vismaz daļu komandas, kā arī uzņēmumu, kurš pamatoti ir vienīgais un lielākais valsts viesnīcu operators ar 100% uzņēmuma akciju, kuras pieder Latvijas iedzīvotājiem.

Mūsu uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. Par periodu no 2015. gada līdz 2019. gadam SIA Mogotel nodokļos valsts budžetā iemaksājis 11 miljonus un 359 704 eiro.

SIA Mogotel godprātīgi ir pildījis saistības pret valsti un mēs ļoti ceram uz atbilstošu mūsu valdības rīcību.

Mūsu uzņēmums pilnībā atbalsta Krīzes vadības komiteju (KVK), kurā piedalās Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju (LVRA), Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), Latvijas Restorānu biedrība (LRB), Latvijas Kongresu birojs (LKB), Latvijas Pasākumu producentu apvienība, Latvijas Tirgotāju asociācija un, kuru atbalsta arī Latvijas Pašvaldību savienība, ņemot vērā situāciju pēc sestdien izdarītā valdības lēmuma, nosūtīt kopīgu vēstuli Latvijas Valsts prezidentam, LR Ministru prezidentam, Finanšu ministram, Ekonomikas ministram, Valsts Ieņēmumu dienestam, Saeimas frakcijām, ar lūgumu, nekavējoties uzsākt ārkārtas pasākumu īstenošanu, lai sniegtu papildu atbalstu tūrisma un viesmīlības nozarei vismaz 6 mēnešus pēc ārkārtas situācijas atcelšanas, t.sk.:

1) Nodrošināt valsts subsīdijas nozares darbinieku atalgojuma izmaksai 75% apmērā;

2) Nodrošināt valsts subsīdijas īres un biroju uzturēšanai piespiedu dīkstāves apstākļos 100% apmērā;

3) Ar ALTUM finanšu instrumentu palīdzību nodrošināt apgrozāmo līdzekļu pieejamību ar 0% likmi;

4) Noteikt tūrisma nozarei-izmitināšanas, sabiedriskās ēdināšanas, pasākumu organizēšanas un ienākošā tūrisma pakalpojumiem PVN likmi 5% apmērā;

5) Neaprēķināt soda naudas banku kredītu maksājumiem, noteikt kredītbrīvdienas un pagarināt kredītu atmaksas un procentu maksājumu termiņi;

6) Neaprēķināt soda naudas VID noteiktajiem maksājumiem, kā arī maksājumiem par pašvaldību un citu uzņēmumu sniegtajiem pakalpojumiem;

7) Atcelt nekustamā īpašuma nodokli;

8) Noteikt darba nespējas lapu apmaksu no 1. dienas no VSAA.

Turklāt mēs ļoti ceram, ka Latvijas bankas tiksies ar nozari, nodrošinot kredītbrīvdienas nozares uzņēmumiem, kā arī ar visiem citiem ar nozari saistītiem partneriem - preču un pakalpojumu piegādātājiem."

Par SIA Mogotel

Mogotel ir vadošais viesnīcu operators Baltijas valstīs un tam ir 18 gadu pieredze viesnīcu biznesā. Šī viesnīcu operatora vidējās un augstas klases viesnīcas - Wellton Hotels un Rixwell Hotels, kā arī vidējās klases viesnīcas Rija Hotels un Ibis Styles piedāvā kopumā vairāk nekā 1660 numurus un rada vairāk nekā 650 darba vietas dažādu kvalifikāciju darbiniekiem.

Pašlaik Mogotel paspārnē darbojas 17 zīmolu Wellton Hotels, Rixwell Hotels, Rija Hotels, ibis Styles, Moreto viesnīcas. Viesnīcās Wellton Hotels un Rixwell Hotels viesiem tiek piedāvāts visaugstākais komforta līmenis, nevainojamas kvalitātes pakalpojumi, viesnīcu numuri ar labāko skatu uz vecpilsētu, moderni SPA un atpūtas kompleksi, restorāni, kā arī plašas un daudzveidīgas konferenču zāles biznesam un atpūtai.

2019. gadā uzņēmuma zīmolu portfelim pievienojās Winwinstay - īstermiņa īres dzīvokļu zīmols Rīgas centrā un Vecrīgā. No 2020 gada uzņēmums pārvalda viesnīcas Ibis Style Riga vadību, pamatojoties uz franšīzes līgumu ar Accor grupu.

Uzņēmums noslēdza arī daļēju vadības līgumu ar Moreto Apart Hotel, kas atrodas Obzorā, Bulgārijā.

Uzņēmuma attīstības plāni paredz paplašināt savu klātbūtni Centrāleiropas valstīs, piemēram, Lietuvā, Austrijā, Čehijā, Ungārijā, Polijā un Bulgārijā.

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vadims Muhins, kurš viesnīcu attīstībai piesaistīja finansējumu no vietējām komercbankām un arī ieguldīja reinvestēto peļņu uzņēmējdarbībā. 2019. gadā SIA Mogotel strādāja ar 29,4 miljonu eiro apgrozījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77790904sec.