TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aizvadīta grantu programmas «Atspēriens» top 10 ideju izvērtēšana

17. jūlijā, noritēja Rīgas pašvaldības grantu programmas “Atspēriens” desmit labāko ideju vērtēšanas pasākums. Vērtēšanas rezultāti tiks paziņoti 23.jūlijā Rīgas domē, Rātslaukumā 1.Vienai idejai tiks piešķirti līdz 25 000 EUR lieli granti, kopumā Rīgas pašvaldība atbalstīs 3 inovatīvas idejas.


10 finālistu idejas vērtēja - Alīna Mežciema – “Latvijas Mobilais Telefons” jauno attīstības virzienu nodaļas vadītāja, Renāte Strazdiņa – uzņēmuma “Microsoft Latvia”’ vadītāja, Gerhard Erasmus – “Apex Alliance Hotel Management” izpilddirektors, Jānis Ošlejs – “Primekss Group” vadītājs un Valdis Melderis – radio, TV raidījumu un pasākumu vadītājs. Vērtēšanas pasākuma ierakstu būs iespēja noskatīties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta “YouTube” kontā nākamās nedēļas sākumā.


Grantu programmas “Atspēriens” 2020. gada finālisti, kuri uzstājās ar prezentācijām un atbildēja uz žūrijas jautājumiem:

SIA "Xtimer" - sprinta laika mērīšanas sistēma sporta treniņu vajadzībām;

SIA “BeeSage” - attālināta bišu stropu uzraudzības sistēma;

SIA "ROBOEATZ" - robotizēts ātrās ēdināšanas restorāns;

SIA "getUgo" - transporta iekārtu attālinātas vadības platforma;

SIA "Dont Panic" - automatizēts roku dezinfekcijas stends;

SIA "Loranet"     - lietu interneta tīkla izbūve dažādu skaitītāju attālinātai nolasīšanai;

SIA "BIMSynch" - papildinātās realitātes risinājums būvniecībā;

SIA “RockTerms” - vizualizācijas rīks viegli uztveramu lietošanas noteikumu un citu juridisku dokumentu izstrādei;

SIA "Aptolux"     - modulārie gaismas paneļi;

SIA "Contra Brewing Co" – kegu aprites sistēma.

Ilze Purmale, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktore, “Ņemot vērā iesniegto projektu daudzumu, redzam, ka izaicinājums, ko ekonomikai radīja Covid -19 krīze, vienlaikus ir bijis atspēriens uzņēmējiem jaunu ideju attīstīšanai. Esam saņēmuši 70 pieteikumus, kas ir ievērojami vairāk nekā iepriekšējos gadus, un tas, manuprāt, apliecina mūsu uzņēmēju spēju nevis nolaist rokas, bet saskatīt iespējas, nevis gausties, bet domāt, kā izmantot jaunos apstākļus savā labā. Uzdevums nav viegls, taču esmu pārliecināta, ka Rīgas pašvaldības sniegtais atbalsts nonāks tieši to trīs ideju attīstībai, kam ir visaugstākais izaugsmes potenciāls un pievienotā vērtība.”


 


Sākot ar 2019. gadu grantu programmas “Atspēriens” konkurss tiek organizēts vienu reizi gadā, atbalstot jaunus un radošus uzņēmumus, kas attīsta tehnoloģijās vai zināšanās balstītus tehniskos risinājumus. Konkurss ir paredzēts uzņēmumiem, kas pieteikšanās dienā nav vecāki par 5 gadiem. Kopējais grantu apjoms “Atspēriens” konkursā 2020. gadā ir 75 000 EUR.


Rīgas dome kopš 2009. gada īsteno grantu programmu “Atspēriens“, kuras mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā, kā arī sekmēt jaunas uzņēmējdarbības un uzņēmēju produktu popularitāti. Kopš 2009. gada “Atspērienam” pieteikušies teju 1800 dalībnieki, no kuriem 163 arī saņēmuši atbalstu.

Grantu programmu “Atspēriens” administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66925192sec.