TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiks ekspertu diskusija par tūrisma pakalpojumiem

25. februārī plkst. 13.00 tiešsaistē notiks Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes organizētā diskusija “Tūrisma pakalpojumu patiesā cena”, kurā nozares uzņēmēji skaidros, kāda šobrīd ir situācija ar mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, un, kā viņi vērtē nozares atgūšanās iespējas. Diskusiju būs iespējams vērot arī tiešraidē augstskolas Facebook lapā.

Tūrisms un viesmīlība viennozīmīgi ir stāsts par pakalpojumiem - ceļojumu plānošana, gidu pakalpojumi, ēdināšana u.tml. Un šo pakalpojumu patiesā cena slēpjas to neredzamajā daļā – emocijās, sajūtās un pieredzējumā, ko tie sniedz. Pakalpojumu sniegšanas bizness būtiski attīstījies pēdējo 50 gadu laikā - nevis tādēļ, ka cilvēki nevarētu paši nopirkt biļetes, izlasīt grāmatās par kādu objektu vai pagatavot ēst, bet gan tādēļ, ka pakalpojumi un to dažādība rada emocijas.

„Cenas noteikšana tūrisma un viesmīlības pakalpojumiem brīvas tirgus konkurences un vieglas pakalpojumu pieejamības apstākļos, ko nodrošina informācijas un komunikāciju tehnoloģiju attīstība, ir kļuvusi par tēmu, ko var uzskatīt par vienu no mūsdienu tūrisma nozares aktualitātēm. Ir saprotama patērētāju vēlme iegūt pakalpojumu par pēc iespējas zemāku cenu, tomēr vienlaikus pieaug vēlme saņemt pakalpojumu, kurš reizē ir piedzīvojums un rada spēcīgas un paliekošas atmiņas. Rodas nesaprašanās - patērētājs nav gatavs maksāt, jo pārdevējs baidās vai neprot nosaukt patieso pakalpojuma cenu. Cenas noteikšana ir daļa no pārdošanas mākslas,” stāsta Ēriks Lingebērziņš.

Kāda ir to pakalpojumu patiesā cena, kas atvieglo mūsu dzīvi? Kāpēc patērētāji neaizdomājas, kas stāv aiz katra pakalpojuma un ko iegulda mazais vai vidējais uzņēmējs, lai šo pakalpojumu sniegtu? Vai to neapzinās arī politikas veidotāji un atbildīgās ministrijas? Tūrismā un viesmīlībā aptverto pakalpojumu klāsts ir ļoti dažāds un aiz lielas daļas stāv mazais vai vidējais uzņēmējs, kurš iegulda ļoti daudz.

Diskusijā piedalīsies SIA “JA Travel” īpašniece Agita Kurzeme, SIA “Amber sisters” valdes locekle Vineta Veismane, SIA “Goal Events” īpašniece Silvija Freimane, Sherlock Art Hotel vadītāja Jūlija Žagunova un Biznesa augstskolas Turība asociētais profesors Ēriks Lingebērziņš.

Aicināts ikviens interesents! Lai piedalītos tiešsaistes diskusijā, nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.81926703sec.