TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Čarterreisos no Ēģiptes Rīgas lidostā nav bijuši Covid-19 pozitīvi gadījumi

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs 2021. gada 7. aprīļa Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas sēdē prezentēja datus, kas liecina, ka pēdējo trīs nedēļu laikā Latvijā “ievesti” 75 Covid-19 pozitīvi gadījumi.

Pēc Jurija Perevoščikova teiktā 12 inficētie ieradušies no Vācijas, 11 no Zviedrijas, 10 no Ukrainas, deviņi no Igaunijas, astoņi no Lietuvas un septiņi no Ēģiptes. Ēģiptes, kas ir trešā valsts, iekļūšana šo valstu “topā” izraisīja gana lielu negatīvisma vilni – redz, kā, tikko atļauj lidot uz Ēģipti, tā gadījumu skaits palielinās.

Taču mest akmeni tūrisma operatoru lauciņā, kas šobrīd organizē čarterlidojumus uz Ēģipti, ir pāragri! Proti, vēl pirms Lieldienās Travelnews.lv mēģināja noskaidrot, cik Latvijā ir ieradušies Covid-19 pozitīvi cilvēki no trešajām valstīm, taču pie skaidrības tikt neizdevās. Institūcijas ar šo jautājumu “pasūtīja” no vienas iestādes uz citu, tostarp arī SPKC, kur norādīja, ka ar šādu jautājumu jāgriežas pie Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA). Izrādījās, ka nevienai no institūcijām šādas statistikas nav.

Taču neoficiāli Travelnews.lv saņēma informāciju, ka vismaz lidostā atbraucēji no trešajām valstīm nav bijuši inficēti ar Covid-19.

Travelnews.lv vērsās ar šo jautājumu arī pie tūrisma operatora “Novatours”, kas organizē čarterlidojumus uz Ēģipti, un operatora vadītājs Leonīds Močeņovs atbildēja šādi: “Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, visi ceļotāji no atpūtas Ēģiptē ir atgriezušies veseli.”

Tātad, visdrīzāk tie gadījumi, kas skar ceļotājus no Ēģiptes, tomēr bijuši starp tiem, kas lidojuši caur Latvijas kaimiņvalstu lidostām, vai arī atpūsties braukuši pašu spēkiem.

Mazās nianses  par šo ceļotāju gaitām statistikas ailītēs, protams, neparādās, lai gan tā tam būtu jābūt! Publicējot pilnu statistiku arī atklātos, ka daudz lielāks risks saslimt ar Covid-19 ir nevis organizētos ceļojumos no Rīgas, bet gan ceļojot no citām valstīm vai veicot pārsēšanos citās lidostās.

Vietā atgādināt, ka atbraucējiem no trešajām valstīm ne agrāk kā 72 stundas pirms lidojuma ir jāveic PCR tests un jāuzrāda tā negatīvs rezultāts, kā arī, ielidojot lidostā, jāveic vēl viens tests. Un, par spīti tam, ka abi testi ir negatīvi, personai ir jādodas desmit dienu pašizolācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11946797sec.