TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valstis, no kurām atgriežoties Latvijā, jāievēro 10 dienu pašizolācija (2.07.2021)

Slimību profilakses un kontroles centrs 2021. gada 2. jūlijā aktualizējis valstu sarakstu, uz kurām nerekomendē ceļot Latvijas iedzīvotājiem.

Atbraukušajam no ārzemēm, kur 14 dienu kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 75 gadījumus uz 100 000, jāievēro pašizolācija 10 dienas, ja vien cilvēks nav vakcinējies, pārslimojis Covid-19 - proti, ir bez vakcinēšanās sertifikāta.

Turpmāk pašizolācija būs jāievēro tām personām, kuras atgriežas vai ceļojušas tranzītā caur šīm Eiropas valstīm. Šīs valstis ir Portugāle, Spanija, Andora, Monako, Kipra, Īrija. Tāpat 10 dienu karantīna jāievēro arī atgriežoties no citām trešajām valstīm - tajā skaitā no Krievijas un Baltkrievijas. Ja vien cilvēks nav pārslimojis Covid-19 vai pilnībā veicis vakcinācijas kursu, ko var apliecināt ar sertifikātu.

Ceļotājiem, kuri atgriežas Latvijā no valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais COVID-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem pārsniedz 75 gadījumus uz 100 000, turpmākās 10 dienas jāveic pašizolēšanās dzīvesvietā (mājas karantīna) un jāseko līdzi savam veselības stāvoklim, ja vien viņi nav pārslimuši Covid-19 vai vakcinējušies, ko var apliecināt ar sertifikātu.

Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuri ieradušies no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem nepārsniedz 70 gadījumus uz 100 000.

Valstis, atgriežoties no kurām nav jāievēro pašizolācija, ir - Nīderlande, Grieķija, Dānija, Norvēģija, Beļģija, Zviedrija, Francija, Slovēnija, Igaunija, Luksemburga, Lietuva, Horvātija, Šveice, Somija, Itālija, Lihtenšteina, Bulgārija, Čehija, Slovākija, Austrija, Vācija, Ungārija, Islande, Malta, Sanmarīno, Polija, Rumānija, Vatikāns... un Taizeme, Katara, Jordānija, Ruanda, Sauda Arābija, ASV, Armēnija, Melnkalne, Kanāda, Libāna, Serbija, Moldova, Japāna, Izraēla, Dienvidkoreja, Bosnija un Hercegovina, Kosova, Taivāna, Ziemeļmaķedonija, Azerbaidžāna, Singapūra, Bruneja, Albānija, Austrālija, Jaunzēlande, Honkongas īpašās pārvaldes apgabals, Makao īpašās pārvaldes apgabals.

Savukārt ikvienam, kas ierodas Latvijā no valsts, kur saslimstības riska novērtējums ir augstāks par 75 gadījumiem uz 100 000 cilvēku, ir jāievēro pašizolācija. Un atkal jau piepbilde par sertifikātu.

Saraksts stājas spēkā ar esošās nedēļas nākamo dienu (sestdienā, plkst.00:00) pēc tā publicēšanas SPKC mājaslapā (saraksts PDF).

Aktuālā informācija - Valstu saslimstības rādītāji ar COVID-19 - ir pieejama SPKC mājaslapā - spkc.gov.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14569497sec.