TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pasniegs Eksporta un inovācijas balvu 2021

16. decembrī plkst. 19.00 svinīgā ceremonijā tiks godināti konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2021" laureāti. Konkursu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" un finanšu institūciju "Altum", bet konkursa patrons ir Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, kurš pasniegs balvu nominācijā “Eksporta čempions”.

“Mērķtiecība, izaugsme un neatlaidība – tā var raksturot visus šī gada konkursa “Eksporta un inovācijas balva” laureātus, kā arī visus mūsu eksportējošos un inovatīvos uzņēmumus, kuri, par spīti vīrusa izplatībai Latvijā un neraugoties uz stingrajiem pandēmijas izplatības ierobežojumiem mūsu eksporta partnervalstīs, ir palīdzējuši mūsu tautsaimniecībai pārdzīvot pandēmijas krīzes smagākos brīžus, turklāt vēl celt arī mūsu ekonomikas rādītājus - šogad trīs ceturkšņos IKP ir pieaudzis par 5,2%, savukārt preču un pakalpojumu eksporta apjomi gada griezumā auguši vēl straujākos tempos - par 6,4%. Tas vēlreiz apliecina mūsu eksportētāju augsto konkurētspēju, elastību un spēju pielāgoties mainīgajiem apstākļiem,” tā Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs

Konkurss tiek rīkots ar mērķi godināt Latvijas uzņēmējus, kuri rada eksportspējīgus un inovatīvus produktus un nodrošina globāli konkurētspējīgus pakalpojumus. Eksporta un inovācijas balvai četrās nominācijās šogad pieteicās rekordliels uzņēmumu skaits – 133 –, bet konkursa finālā iekļuva 52 uzņēmumi.  

“Daudzi Latvijas uzņēmumi ir izmantojuši pandēmijas laiku, lai strādātu pie jauniem produktiem un paplašinātu savu eksporta ģeogrāfiju. Mēs redzam, ka inovācijas šodien ir neatņemama sastāvdaļa ikvienā procesā, jo tikai tā varam radīt augstākas pievienotās vērtības ekonomiku. Žūrijai bija ļoti grūti izšķirties par uzvarētājiem, jo teju katrs finālā iekļuvušais uzņēmums savā nišā bija demonstrējis atzīstamu sniegumu un ambīcijas. Konkurss kārtējo reizi ļāva pārliecināties, ka Latvijā top globāli konkurētspējīgas preces un pakalpojumi, un ka uzņēmumi arvien vairāk savstarpēji sadarbojas, veidojot jaunas zināšanas,” stāsta konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs un LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Visvairāk pieteikumus konkursā uzņēmēji iesniedza nominācijā "Eksportspējīgākais komersants", kur dalībai konkursā pieteicās 46 uzņēmumi. Savukārt nominācijā "Uz zināšanām balstīta inovācija" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" tika saņemti attiecīgi 32 un 30 komersantu pieteikumi, bet nominācijā "Eksporta jaunpienācējs" – 25 pieteikumi. Katrā no konkursa kategorijām pēc noteiktiem kritērijiem tika noteikti šī gada labākie uzņēmēji. Apbalvošanas ceremonijā Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pasniegs īpašu apbalvojumu "Inovāciju čempionam", bet "Altum" piešķirs speciālbalvu "Drošākajam eksportētājam". Nominācijā "Eksporta jaunpienācējs" savus apbalvojumus piešķirs arī Latvijas eksportētāju asociācija "The Red Jackets", tādā veidā turpinot pirms astoņiem gadiem aizsākto tradīciju, kad pirmo reizi tika organizēts jauno eksportētāju konkurss "Rising stars".

““Eksporta jaunpienācēja” kategorijā vērtējām 25 uzņēmumus un šī kategorija nereti ir visgrūtākā, jo svarīga ir ne vien procentuālā eksporta izaugsme pārskata gadā un jau sasniegtais, bet arī uzņēmuma komanda, ambīcijas, tālākie soļi un eksporta attīstības plāni, līdz ar to žūrijai ir jāspēj ielūkoties nākotnē un jāspēj paredzēt, kurš no uzņēmumiem varētu mūs pārsteigt nākotnē ar ievērojamiem panākumiem un eksporta attīstību,” norāda Līva Stūrmane, Latvijas eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” izpilddirektore.

Lai gan pandēmijas periodā viena no visvairāk cietušajām nozarēm bija tūrisms, arī šajā kategorijā uzņēmēji iesniedza 30 pieteikumus, apliecinot, ka nozares uzņēmumi ir turpinājuši strādāt pie jaunu galamērķu attīstības.

“Pandēmijas laiks ir devis iespēju uzņēmējiem būt radošiem. Virkne tūrisma jomā strādājošo uzņēmumu pārstāvju atzīst, ka daļa no jaunajiem tūrisma produktiem nemaz nebūtu tapuši, jo tam vienmēr pietrūcis laika. Zīmīgi, ka daļa no jaunajiem tūrisma produktiem veidoti bez ES vai valsts atbalsta un izrādījušies komerciāli veiksmīgi,” uzsver LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2021" laureātu apbalvošanas ceremonija notiks 16. decembrī kultūrtelpā “Hanzas perons” plkst. 19.00. Apbalvošanas ceremoniju tiešraidē varēs vērot LIAA Facebook kanālā.

Vairāk par konkursu var uzzināt šeit: https://eib.liaa.gov.lv/konkursanti-2021/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66765285sec.