TŪRISMA BIZNESS | Bizness

LIAA piesaka 2022. gada pavasara uzņemšanu 12 biznesa inkubatoros

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori izziņo 2022. gada pavasara uzņemšanu un aicina jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai sava reģiona LIAA biznesa inkubatorā.

No 2022. gada 21. februāra līdz 21. martam tiks atvērta pieteikumu pieņemšana dalībai pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās divpadsmit LIAA biznesa inkubatoros visā Latvijā.

Jānis Vitenbergs, ekonomikas ministrs: “Latvijas nākotne ir inovatīva, eksportspējīga uzņēmējdarbība, kas spēs nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamās darbavietas visā valstī, stabilu labklājību un drošību par nākotni. Tāpēc nenovērtējami svarīga ir palīdzība jaunas uzņēmējdarbības sākšanai un attīstīšanai. Šogad paplašinājām reģionālo Biznesa inkubatoru tīklu, līdz ar nodrošinot visos Latvijas reģionos vienlīdzīgas iespējas jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem gan attīstīt savu ideju, gan iegūt vērtīgas praktiskas konsultācijas, lai tālāk jau paši spētu veiksmīgi attīstīties, augt un dot pienesumu Latvijas tautsaimniecībai.”

Pirmsinkubācijas programma ir piemērota gan fiziskām, gan juridiskām personām, kuras vēlas izvērtēt savas biznesa idejas dzīvotspēju. Sešu mēnešu garumā programmas dalībniekiem ir iespēja saņemt visu nepieciešamo savas biznesa idejas attīstīšanai – aprīkotas darba telpas jeb kopradi, mentoru un citu uzņēmēju atbalstu, seminārus un mācības (ierobežojumu laikā apmācības tiek nodrošinātas tiešsaistē), kā arī vērtīgus kontaktus un pievienošanos lielākajā jauno uzņēmēju kopienā Latvijā.

Inkubācijas programma, papildus pirmsinkubācijas atbalstam, sniedz iespēju saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Katram inkubācijas programmas dalībniekam būs pieejams grantu atbalsts līdz EUR 15 000 pakalpojuma izmaksu segšanai, ražošanas iekārtu un izejmateriālu izmaksu iegādei. Atbalstu varēs izmantot līdz 2023. gada beigām. Inkubācijas programmā var pieteikties jaundibināti uzņēmumi, kas nav vecāki par 3 gadiem.

Pieteikšanās LIAA biznesa inkubatoru atbalsta programmām norisināsies divās kārtās – sākotnēji tiks gaidīti pieteikumi no inkubācijas programmas pretendentiem, laikā no 21. februāra līdz 4. martam; savukārt pirmsinkubācijas programmas pieteikumu pieņemšana notiks no 1. marta līdz 21. martam. Pieteikumus programmām varēs iesniegt elektroniski, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uz [email protected] vai caur portālu www.latvija.lv.

Pirms pieteikuma aizpildīšanas, interesenti aicināti pieteikties uz klātienes un tiešsaistes konsultācijām sev tuvākajā reģionālajā biznesa inkubatorā vai tā atbalsta vienībā. Februārī un martā LIAA biznesa inkubatori visā Latvijā rīkos arī “INFO dienas”, kuru laikā būs iespēja paplašināti uzzināt par inkubatoru sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām, kā arī par pieteikšanās un uzņemšanas kārtību. Informācija par visiem biznesa inkubatoru pasākumiem tiks publicēta biznesa inkubatoru sociālo tīklu kontos un LIAA mājas lapā: http://www.liaa.gov.lv/lv/pieteiksanas-pasakumiem.

Jaunie uzņēmēji aicināti atrast sev tuvāko reģionālo LIAA biznesa inkubatoru pēc to darbības teritorijas – Daugavpilī, Jelgavā (atbalsta vienība Bauskā), Jūrmalā (atbalsta vienība Tukumā), Kuldīgā (atbalsta vienība Talsos), Liepājā (atbalsta vienība Saldū), Madonā (atbalsta vienības Gulbenē un Alūksnē), Ogrē (atbalsta vienība Jēkabpilī), Rēzeknē, Siguldā, Valmierā (atbalsta vienības Cēsīs un Smiltenē) un Ventspilī. Savukārt radošo industriju biznesa ideju autori no visas Latvijas aicināti pieteikumus iesniegt Radošo industriju inkubatorā Rīgā.

LIAA biznesa inkubatoros savu biznesa ideju attīstījuši 2474 pirmsinkubācijas dalībnieki, no kuriem vairāk kā 50 biznesa ideju autori bijuši latvieši, kas dzīvo ārvalstīs jeb diasporas pārstāvji. Inkubācijas programmā šobrīd savu uzņēmumu turpina attīstīt 363 jaunie uzņēmēji un to komandas, bet 86 inkubācijas programmu veiksmīgi noslēguši, saņemot atbalstu 4 gadu garumā.

LIAA biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību. LIAA Biznesa inkubatorus finansē ERAF projekts "Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators".

Vairāk par LIAA biznesa inkubatoriem: http://inkubatori.magneticlatvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03341007sec.