TŪRISMA BIZNESS | Bizness

LIAA un Ārlietu ministrija aicina uz semināru par atbalsta pasākumiem Ukrainas kara krīzes skartajiem uzņēmumiem

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Sankciju nodaļu 22.martā plkst. 11:00 aicina uzņēmējus piedalīties tiešsaistes seminārā “Aktuālie atbalsta instrumenti eksportētājiem”, kuros interesenti tiks iepazīstināti ar aktualitātēm saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas tirgiem piemērotajām sankcijām, kā LIAA piedāvātajām atbalsta iespējām uzņēmējdarbības attīstībai ārpus Latvijas.

“Latvijas eksports uz Ukrainas kara krīzes skartajām valstīm sasniedza 9,5%, kas īstermiņā var būtiski ietekmēt mūsu uzņēmējus. Tādēļ aicinām visus, kas ir strādājis Krievijas, Baltkrievijas vai Ukrainas tirgū uz sarunu. Seminārā iezīmēsim līdz šim noteikto sankciju aptveri, kā arī informēsim par aktuālajiem atbalsta instrumentiem, īpašu uzsvaru liekot uz atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem. Kopīgi ar uzņēmējiem esam gatavi strādāt arī pie jauniem atbalsta instrumentiem, īpaši tādiem, kuri orientēti uz ieiešanu jaunos eksporta tirgos. Saskaņā ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas rekomendācijām Latvijas uzņēmējiem arvien lielāks uzsvar jāliek uz tālo tirgu apgūšanu, tādēļ LIAA turpinās darbu pie pārstāvniecību tīkla paplašināšanas un pirmās jaunās pārstāvniecības tiks atklātas jau aprīļa sākumā Bostonā un Toronto,” stāsta LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Plānotā semināra mērķis ir skaidrot atbalsta risinājumus, kurus LIAA jau šobrīd piedāvā eksportējošiem uzņēmumiem. Seminārā ar aktuālo informāciju sankciju jomā un to ietekmi uz Latvijas uzņēmumiem, dalībniekus iepazīstinās Ārlietu ministrijas Sankciju nodaļas vadītāja Sabīne Janisela, bet LIAA Eiropas Biznesa atbalsta tīkla vecākā projektu vadītāja Anita Ābola stāstīs par uzņēmējdarbības attīstības iespējām ārpus Latvijas un piedāvātajām iespējam jaunu sadarbības partneru atrašanā. Savukārt LIAA Klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja Ilga Maļina iepazīstinās ar jaunāko informāciju par LIAA sniegto atbalstu eksporta apjoma palielināšanai. Semināra noslēgumā valsts platformas biznesa attīstībai www.Business.gov.lv vadītāja Jekaterina Vanaga iepazīstinās ar platformā pieejamajām atbalsta iespējām uzņēmējiem. Pieteikšanās un plašāka informācija par tiešsaistes semināru pieejama šeit.  Pieslēgšanās saite dalībai seminārā tiks nosūtīta pēc reģistrēšanās pasākumam.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā valsts platformā biznesa attīstībai www.Business.gov.lv pieejams arvien plašāks digitālo pakalpojumu klāsts. Šobrīd platformā iespējams pieteikties lielai daļa no LIAA sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī pieejama plaša informācija par nozarēm, mērķa tirgiem un valsts atbalsta iespējām. Platformā uzņēmējiem ir iespēja ne tikai pieteikties LIAA sniegtajiem pakalpojumiem, bet arī sekot līdzi aktualitātēm un notikumiem dažādās nozarēs.  Jau izsludināta pieteikšanās arī uz bezmaksas  tiešsaistes semināru “Uzņēmumu komunikācija krīzes apstākļos”, kurš norisināsies 24.martā plkst. 11:00. Šajā seminārā digitālā satura veidotāja un sociālā tīkla “Instagram” eksperte Santa Lasmane iepazīstinās dalībniekus ar ieteikumiem par komunikācijas veidošanu krīzes apstākļos, ņemot vērā, ka situācija Ukrainā ir radījusi spriedzi informatīvājā telpā un saasinājusi cilvēku informācijas uztveri.

Seminārs paredzēts gan eksportējošiem uzņēmumiem, gan tādiem, kas tikai plāno uzsākt eksportu, jaunuzņēmumiem, pašnodarbinātajiem, studentiem un visiem, kuriem interesē komunikācija krīzes apstākļos. Eksperte dalīsies ar ieteikumiem krīzes apstākļu komunikācijai, kad saziņa ar esošajiem klientiem un potenciālo klientu uzrunāšana nav apstājusies. Pieteikšanās semināram un plašāka informācija par tēmām pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.948349sec.