TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Spriež par Ogres muzeja un tūrisma informācijas centra darba pilnveidošanu

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieki – Egils Helmanis un Ineta Tamane – tikās ar Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktori Eviju Smiltnieci un Ogres TIC tūrisma organizatori Veltu Riekstiņu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta turpmākā Ogres Vēstures un mākslas muzeja un Tūrisma informācijas centra darbības attīstība un nākotnes plāni.


Pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis informēja par paredzētajiem pilsētas attīstības plāniem - tūrisma apskates un aktīvās atpūtas objektiem, kuru izveide jau ir vai tiks uzsākta, piemēram, gaisa takas, distanču slēpošanas trases apgaismojums, jauniešu skeitparks, aktīvās atpūtas laukums, Ogres upes krasta promenādes izbūves nākamā kārta un vides objekti pie gājēju tilta, kā arī vēsturisko ēku – kafejnīcas “Pie zelta liepas” un bijušās bērnu sanatorijas – rekonstrukcija.
 
Pašvaldības domes priekšsēdētājas vietnieces izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane aktualizēja gatavošanos Ogres pilsētas svētkiem, Latvijas 100-gadei un Ogres 90 gadu svinībām un muzeja pasākumu un tūrisma piedāvājumu popularizēšanu, šim nolūkam izmantojot dažādus informācijas nesējus, t.sk. pilsētas autobusu pieturu stendus.
 
Tika runāts arī par muzeja ēkas remonta gaitu, darbu pabeigšanas termiņiem, jaunās ekspozīcijas atklāšanu, nepieciešamā finansējuma piesaisti izstāžu zāles un pastāvīgās ekspozīcijas izveidei. Tāpat svarīga būtu arī tūrisma centra nodalīšana no muzeja, jo pašlaik Ogres novada tūrisma informācijas centrs ir Ogres Vēstures un mākslas muzeja struktūrvienība.
 
Līdz jaunā mācību gada sākumam Ogres TIC tūrisma organizatorei uzdots uzlabot informāciju par Ogres novada tūrisma objektu piedāvājumu novadā, lai to varētu izmantot klašu ekskursiju organizēšanai, kā arī ģimenes brīvdienu plānošanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08962202sec.