TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

Satiksmes ministrs Linkaits Eiropas Aviācijas samitā: «Aviācija bez pasažieriem nav iespējama»

Šī gada 23.jūlijā satiksmes ministrs Tālis Linkaits kopā ar ES dalībvalstu transporta nozares ministriem un aviācijas nozares pārstāvjiem piedalījās Eiropas Aviācijas samitā. Samita uzmanības centrā bija Covid-19 ietekme uz aviācijas nozari, kas pandēmijas izraisīto starptautisko pasažieru aviopārvadājumu ierobežojumu dēļ ir īpaši cietusi.


Samita dalībnieki diskutēja par Covid-19 ietekmi uz aviācijas nozari un veidiem, kā efektīvi un vienlaikus videi draudzīgā veidā pārvarēt pandēmijas izraisīto krīzi. Tā kā transporta nozarei kopumā un jo īpaši aviācijai ir jāsniedz būtisks ieguldījums klimata mērķu sasniegšanā, Vācija, kas 1. jūlijā pārņēma prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, aicināja nozares attīstību skatīt, raugoties no klimata prizmas.


Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, uzrunājot samita dalībniekus, uzsvēra, ka pandēmijas izplatības datu kvalitāte ir būtiski svarīga nozares stabilitātei un prognozējamībai, jo tieši ietekmē iespējas atjaunot aviācijas pakalpojumus uz galamērķiem, kas veido Eiropas gaisa transporta galvenos tirgus, tai skaitā uz trešajām valstīm. Ir svarīgi izstrādāt zinātniski pamatotas vērtēšanas metodes, lai līdzsvarotu, no vienas puses, vīrusa izplatības riskus, bet no otras – ekonomikas lejupslīdes un sabrukuma riskus, teica ministrs: “Aviācija bez pasažieriem nav iespējama.”


Ministrs norādīja, ka epidemioloģiskā situācija ES dalībvalstīs ir dažāda un tā mainās, taču būtu jāizvairās no situācijas, kad katra dalībvalsts piemēro atšķirīgas un specifiskas prasības.


Runājot par aviācijas ieguldījumu klimata pārmaiņu novēršanā, Linkaits akcentēja, ka šai jomā jau pašlaik ir paveikts ievērojams darbs: gaisa kuģu dzinēji ir “zaļāki” nekā jebkad agrāk, ar mazāku degvielas patēriņu un emisijām; ir optimizēts lidostu darbs un gaisa satiksmes maršruti, tomēr joprojām ir iespējas aviācijas nozari veidot videi draudzīgāku un efektīvāku, tai skaitā, izmantojot alternatīvus degvielas veidus.


Vācija, kas ir Eiropas Aviācijas samita rīkotājvalsts un pašlaik prezidē ES Padomē, par vienu no savas prezidentūras prioritātēm ir izvirzījusi Eiropas ekonomikas atveseļošanu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11096787sec.