TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

«Cēsis 810» pulcē vairāk nekā 60 000 apmeklētāju

Pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītie grandiozie svētki – “Cēsis 810” – pulcējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku, liecina organizatoru aprēķini.

“Šīs ir piesardzīgas aplēses, un reālais apmeklētāju skaits varētu būt vēl nedaudz lielāks,” norāda Cēsu kultūras un tūrisma centra direktors Juris Markovs, piebilstot, ka “var droši teikt – svētku kulminācijā sestdienas vakarā Cēsīs visos centrālajos punktos vienlaikus bija 30 000 cilvēku”.

Piemēram, svētku lukturu gājienā vien piedalījās teju 3000 dalībnieku, bet Pils parkā, lai vērotu salūtu, bija ieradušies aptuveni 12 000 cēsnieku un pilsētas viesu.

Apmeklētāju skaits noteikts, ņemot vērā cilvēku plūsmu, kas pulcējās svētku centrālajos punktos, reģistrēto dalībnieku skaitu visos 810gades pasākumos, pārdoto biļešu skaitu uz maksas pasākumiem, dalībnieku skaitu svētku lukturu gājienā un izvesto atkritumu apjomu – SIA “ZAAO” izvedis un vēl izvedīs atkritumus, kas apjomā varētu sasniegt un pat pārsniegt 100 kubikmetrus.

“Šie svētki bija grandiozi. Tā bija aktīva, bet sirsnīga nedēļas nogale, kurā cēsnieki dāvāja svētkus savai pilsētai. Priecē, ka esam pārsnieguši plānotos 50 000 apmeklētājus. Jau pērn Cēsis likās cilvēku pilnas ar 20 000 apmeklētāju, taču šis gads pārspēja jebkādas cerības. Cilvēki dalās ar saviem pozitīvajiem iespaidiem sociālajos tīklos, sarunās, un ir skaidrs, ka “Cēsis 810” izdevās godam,” stāsta Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

“Cēsis 810” laikā tika atklāta jauna spēle par Cēsīm “Apceļo Cēsis!”, Matiass Jansons pilsētai veltīja tās bronzas atlējumu, kas veidots no viduslaiku plāniem, divu dienu garumā notika lielākais bezmaksas rokmūzikas festivāls Latvijā “Fono Cēsis”, ar Cēsīm saistīti mākslinieki uzstājās lielkoncertā “Cēsis skan”, notika rekordliels 350 dalībnieku svētku tirdziņš. Pils parkā iemājoja Gundegas Skudriņas, SIA “Skudras Metropole” un Latvijas labāko pavāru veidotās gastronomiskās performances “Garšu dārzs”. Maija parkā notika pasākumi bērniem “Dullais desmitnieks”. Pils dārzu pieskandināja etno-eko festivāls “Sviests” un Latvijas Hanzas pilsētu prezentācijas. Raunas ielā notika ielu florbola turnīrs “Cēsis Open”, bet Rīgas ielā – Cēsu modes skate.

Tāpat Pils parkā bija vērojama pārbūvēto motociklu skate “Custom Bike Show”, kā arī VI Ritma svētki ar Latvijā lielāko bungu apli. Rožu laukumā un Pils estrādē notika divas balles ar populārākajiem Cēsu mūziķiem un grupām, kā arī grupām no ārzemēm, pūtēju orķestriem un mūziķiem no citām Latvijas pilsētām.

Bet svētku kulminācija sākās sestdienas vakarā Rožu laukumā, kur notika pulcēšanās svinīgajam svētku lukturu gājienam, kas noslēdzās Pils parkā, kur kopā ar AS “Cēsu alus” tika apbalvota “Gada cēsniece” Helēna Sermole un sākās svinīgais “Cēsis 810” salūts, kas teju astoņu minūšu garumā izstāstīja Cēsu vēsturi Riharda Zaļupes īpaši Cēsīm sakomponēta skaņdarba pavadījumā.

“Cēsis 810” sporta svētkos dažādas aktivitātes rīkoja Cēsu sporta klubi. Valmieras ielā notiks suņu sporta sacensības. Vienības laukumā noritēja Cēsu čempionāts brīvajā cīņā un “Ghetto Games” turnīri florbolā un basketbolā, kā arī “Latvijas Spēcīgākās pilsētas” Cēsu posms. Tāpat Pirtsupītes gravā notika motokrosa sacensības “Zelta mopēds. Bet “Virši-A” distancē Vienības laukumā devās vasaras slēpojiens “Ziedošās slēpes”.

Cēsis dibinātas 1206.gadā un ir trešā vecākā pilsēta Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45633602sec.