TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Latvieši arvien vairāk apvieno darba komandējumus ar atvaļinājumiem

Prakse rāda, ka pēdējā laikā Latvijas iedzīvotāji izmanto iespēju apvienot darba komandējumus jeb darījuma braucienus ar atpūtu. Tā, piemēram, savam biznesa braucienam pievienojot arī pāris dienas atpūtu. Šis tūrisma veids pazīstams kā “Bleisure” (Business and leisure).
Tūrisma aģentūras “Latvia Tours” novērojumi liecina, ka, pieaugot darījuma braucieniem, palielinās cilvēku vēlme apvienot darbu ar izklaides un kultūras pakalpojumu nodrošināšanu brīvajā laikā. Arī Ekonomikas ministrija jaunu un potenciālu tirgu piesaistē 2017. gadā kā vienu no prioritātēm noteikusi “bleisure” piedāvājuma attīstīšanu.
“Ja uzņēmuma politika pieļauj “bleisure” politiku, tad tiek pagarināts darījuma brauciens, lai pavadītu laiku galamērķī ar savu ģimeni. Vairums uzņēmumu atbalsta šādu iespēju, to mēs arī piedāvājam saviem korporatīvajiem klientiem. Itin bieži šīs dienas netiek atņemtas no kopējā atvaļinājuma dienu skaita. Šāds motivēšanas veids populārs ir ārvalstīs, taču arvien vairāk to izmanto arī Latvijas uzņēmumi,” uzsver ceļojumu aģentūras “Latvia Tours” korporatīvo risinājumu speciālists Jānis Kolomenskis.
Ierastā prakse ir tāda, ka uzņēmumi apmaksā biļešu un viesnīcas izmaksas, bet pārējo sedz pats darbinieks. Pēdējā laika tendences pasaulē rāda, ka arvien pieaug pieprasījums pēc autentiskas pieredzes un vietējās kultūras baudīšanas, tāpēc nepieciešams sagatavot kompleksāku piedāvājumu.  Kā atzīst J.Kolomenskis, šis ir arī pozitīvs izaicinājums speciālistiem, jo klienti vēlas pilnībā izmantot brīvās dienas, līdz ar to svarīga ir precīza aktivitāšu norises plānošana.  
Arī Latvijā ārvalstu uzņēmēji izmanto iespēju paviesoties ilgāk. Piemēram, ziemas periodā vieni no populārākajiem izklaides veidiem ir zemledus makšķerēšana, braukšana haskiju suņu pajūgos u.c. Savukārt Sigulda izceļas ar bobsleja trasi un nobraucieniem ar vučko vai nedaudz ekstrēmākajām bobsleja kamanām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00989795sec.