TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

«Tallink Grupp» zaudējumi 2020. gada 3. ceturksnī sasniedz 23,9 miljonus eiro

Tallink Grupp 2020. gada 5. novembrī publicēja neauditētus finanšu rezultātus par 2020. gada 3. ceturksni un pirmajiem deviņiem mēnešiem. Rezultāti apstiprina uzņēmuma vadības pieņēmumu, ka 2020. finanšu gads noslēgsies bez peļņas.

2020. gada 3. ceturksnī, kas normālā situācijā uzņēmumam ir sezona ar augstāko aktivitāti, Tallink Grupp neauditētie neto zaudējumi sasniedza 23,9 miljonus EUR (salīdzinājumam – 2019. gada 3. ceturksnī uzņēmuma peļņa sasniedza 54,6 miljonus EUR). Pateicoties dažādām aktivitātēm un uzņēmuma centieniem attīstīt virkni dažādu jaunu darbības virzienu, EBITDA rādītājs 3. ceturksnī saglabājās pozitīvs, sasniedzot 5,7 miljonus EUR (2019. gada 3. ceturksnī – 83,2 miljoni EUR).

Grupas neauditētie ieņēmumi 3. ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu samazinājās par 50% un sasniedza 143,7 miljonus EUR (2019.gada 3. ceturksnī – 287,8 miljoni EUR). 2020. gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2019. gadā, Tallink Grupp ieņēmumi no biļešu tirdzniecības samazinājās par 58,6%, pārdošanas apjomi uz kuģiem samazinājās par 50,6%, ieņēmumi no kravu pārvadājumiem samazinājās par 21,5%, savukārt viesnīcu izmitināšanas pakalpojumu ieņēmumi – par 73,2%. Jāatzīmē, ka 3. ceturksnī saņemtā tiešā un netiešā finansiālā atbalsta apjoms ir ievērojami mazāks, salīdzinājumā ar šī gada 2. ceturksni.

Ceturkšņa laikā Tallink Grupp darbība tika vērsta uz uzņēmējdarbības ilgtspējas nodrošināšanu, tostarp reorganizācijas īstenošanu. Tāpat uzņēmums veica aizdevuma pirmās daļas 40 miljonu apmērā apgūšanu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai no aizdevēja KredEx, kura kopējais aizdevuma apmērs sastāda 100 miljonus EUR. Turpinās arī avansa maksājumi par ātrgaitas kuģa MyStar būvniecību. Uzņēmuma kopējie ieguldījumi 3. ceturksnī bija 53,8 miljoni EUR.

2020. gada pirmajos 9 mēnešos Tallink Grupp neauditētie neto zaudējumi sasniedza 81,5 miljonus EUR (salīdzinājumam – 2019. gada pirmajos 9 mēnešos uzņēmuma neto peļņa sasniedza 44,2 miljonus EUR). Grupas neauditētie ieņēmumi deviņos mēnešos ir 363,6 miljoni EUR, kas ir samazinājums par 49,7%, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2019. gadā. Neauditētā EBITDA 2020. gada 9 mēnešos ievērojami samazinājās, salīdzinot ar tādu pašu periodu pagājušajā gadā - 6,9 miljoni EUR (137,7 miljoni EUR 2019. gada 9 mēnešos).

Komentējot 3. ceturkšņa finanšu rezultātus, Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene sacīja: “Šī izaicinošā gada 3. ceturksnī bija novērojami gan kāpumi, gan kritumi. Darbu šajā periodā uzsākām ar pacēlumu un optimismu - mēs atvērām vairākus jaunus maršrutus, ierosinājām un īstenojām virkni jaunu ideju un plānu, cerot uz kaut nelielu atgūšanos. Taču rezultātā noslēdzam periodu ar zaudējumiem. Pateicoties jauniem maršrutiem, īpašiem kruīziem un pašaizliedzīgajam komandas darbam, kuru uzsākām jau šī gada 2. ceturksnī, mēs spējām atgūt vismaz daļu zaudētā laika un biznesa. Tāpat esam panākuši, ka ceļojumu skaits, kurus mums izdevās veikt šī gada 3. ceturksnī, bija tikai par 7% mazāks, kā tajā pašā laika posmā 2019. gadā.

Tomēr, lai garantētu ikviena drošību visos maršrutos un reisos, ko uzņēmums veica šajā periodā, darbības rezultātos nebija iespējams sasniegt iepriekšējo gadu līmeni. Tā kā augusta vidū pamazām sāka parādīties ieteikumi par ceļošanas ierobežojumiem, mēs bijām spiesti pieņemt vairākus ļoti sarežģītus lēmumus, lai nodrošinātu mūsu uzņēmuma darbības ilgtspēju.

Ņemot vērā, ka 3. ceturksnī ārējais finanšu atbalsts samazinājās līdz 4.9 miljoniem EUR,  kas galvenokārt tika novirzīts darba samaksu kompensēšanai darbiniekiem Zviedrijā, ka arī to, ka netika panākta nākamā vienošanās par subsīdijām 4. ceturksnī, mums nācās turpināt uzsākto kolektīvās atlaišanas procesus un veikt nozīmīgu biznesa pārstrukturēšanu visās valstīs, lai izmaksas un ienākumi būtu savstarpēji atbilstoši.

Šo gadu uzsākām ar vairāk kā 7 200 darbiniekiem savā komandā, taču gada noslēgumā šis skaits ir samazinājies līdz 5 000 – uzticīgiem un profesionāliem tūrisma nozares entuziastiem. Vairāk kā 2 000 cilvēku, kuriem ir ģimenes, finansiālas saistības un nākotnes sapņi, šobrīd piedzīvo neskaidru laiku. Tikai 3. ceturkšņa ietvaros, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2019. gadā, mūsu darbinieku skaits samazinājās par 19,9%. Līdz septembrim mēs nevarējām uzsākt atlaišanas procesu nevienā valstī, ievērojot aprīlī, maijā un jūnijā īstenotās valdības atbalsta programmas noteikumus, kuri liedza uzsākt atlaišanu uz noteiktu laiku.”

Turpina Pāvo Negene: “Mēs turpinām darbu, lai kļūtu vēl efektīvāks un mērķtiecīgāks uzņēmums. Esam iecerējuši maksimāli jaudīgi un darbietilpīgi izmantot šī gada pēdējos un nākamā gada pirmos mēnešus, lai realizētu 2021. gada pavasara un vasaras plānus, īstenojot aktivitātes uzņēmējdarbības veicināšanai visos iespējamos segmentos un veidos. Šajos izaicinošajos laikos esam jau spējuši pierādīt, ka varam būt ārkārtīgi radoši, elastīgi un ātri, radot jaunus produktus un pakalpojumus, maksimāli palielinot visas iespējas ienākumu palielināšanai mūsu uzņēmumam, bet vēl svarīgāk – saglabāt darba vietas, nodrošināt iztikas līdzekļus mūsu darbiniekiem un viņu ģimeņu nākotnei.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.81850886sec.