5 lietas, ko autovadītājiem ņemt vērā ārzemēs

Automobiļa vadīšana svešā zemē var sagādāt zināmu satraukumu – nezināmas ceļazīmes, braukšana pa "nepareizo" ceļa pusi u.tml. Ar ieteikumiem, kā, vadot transportlīdzekli ārzemēs, nesamulst, bet gan justies pie stūres pārliecināti, dalās starptautiskā autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis Edijs Vārpsalietis.

Satiksmes noteikumu pārzināšana

Lai izvairītos no liekām izmaksām naudas sodu un ceļu satiksmes negadījumu dēļ, pirms došanās ceļā svarīgi pārliecināties, ka vietējie satiksmes noteikumi un ātruma ierobežojumi ir skaidri. Savukārt, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, ceļojot ar maziem bērniem, vērts ieskatīties prasībās attiecībā uz bērnu drošību. Vienmēr ieteicams sagatavoties ceļu satiksmes sistēmai, kas atšķiras no ierastās vides – painteresēties par automaģistrāļu nodokļiem, kā arī auto novietošanas noteikumiem. Nevajadzētu aizmirst pārliecināties arī par visu nepieciešamo dokumentu un aprīkojuma klātbūtni.

Laiks, lai pierastu pie automobiļa

Ceļojot, piemēram, pa Apvienoto Karalisti, Īriju vai Maltu, jāatceras, ka šajās valstīs ir kreisās puses satiksme un var paiet laiks, lai pie tās pierastu. Jauno situāciju svarīgi iepazīt pirms došanās intensīvā satiksmes plūsmā. “Lai pie stūres justos pārliecināti, it īpaši valstīs, kur satiksmes plūsma atšķiras no ierastās, jāvelta laiks, lai iepazītos ar automobili un apgūtu vadības palīgierīču lietošanu, piemēram, izmēģinot braukšanu pa kādu klusāku apvidu vai tukšu auto stāvlaukumu,” iesaka Budget Latvia pārstāvis Edijs Vārpsalietis.

Priekšroka – mašīnai ar automātisko pārnesumkārbu

Auto vadīšanai nezināmā vietā ieteicams nomāt mašīnu ar automātisko pārnesumkārbu, kas ļaus nedomāt par sajūgu un pārnesumu pārslēgšanu, bet koncentrēties uz ceļa zīmēm un satiksmi. “Ja līdz šim ir pieredze tikai vadot automobili ar manuālo pārnesumkārbu, pirms ceļojuma vērts uz pāris dienām iznomāt automašīnu ar automātisko pārnesumkārbu Latvijā. Tas ļaus aprast ar atšķirīgu transmisiju un samazinās laika patēriņu vadīšanas apguvei, ierodoties galamērķī,” norāda Edijs Vārpsalietis. Viņš piebilst, ka, ceļojot pa Dienvideiropas pilsētām, ieteicams rezervēt nelielu automobili – ar to būs vieglāk manevrēt šaurās ielās un daudzstāvu autostāvvietās, kā arī novietot automašīnu stāvēšanai.

Koncentrēšanās uz autovadīšanu

“Ir valstis, kurās vietējo iedzīvotāju braukšanas stils ir citādāks nekā esam pieraduši Latvijā. Dažviet šoferi ir diezgan agresīvi un neiecietīgi, turklāt ir valstis, kurās pāri oficiālajiem satiksmes noteikumiem stāv virkne nerakstīto likumu, par kuriem iebraucējam var nebūt ne mazākās jausmas,” atgādina Budget Latvia pārstāvis. Lai izvairītos no nepatīkamiem starpgadījumiem, viņš iesaka uzmanību koncentrēt galvenokārt uz spēkrata vadīšanu, nevis pielāgošanos vietējo braukšanas stilam. Kā vienu no svarīgākajiem principiem, ko ievērot, Edijs Vārpsalietis iesaka braukšanu lēnajā joslā, kur ātrums ir mazāks un netiks traucēta ātrāko automobiļu plūsma.

Navigācijas nodrošināšana

Ērtākais veids, kā pārvietoties svešā apkārtnē, ir navigācijas sistēmas lietošana. “Līdz ar viesabonēšanas maksu atcelšanu Eiropā cilvēki arvien biežāk navigācijā izmanto viedtālruņos pieejamās programmas un aplikācijas,” stāsta autonomas uzņēmuma pārstāvis un atgādina, ka gadījumā, ja ceļotājiem nav viedtālruņa vai nav ērti to lietot navigācijai, kopā ar automašīnu iespējams nomāt arī GPS sistēmu:  “Navigācijas ierīces rāda arī galveno apskates objektu, viesnīcu, degvielas uzpildes staciju un citu ceļojumā noderīgu punktu atrašanās vietas, tāpēc bieži vien, nomājot auto, ceļotāji to uzskata par priekšnoteikumu.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3851459sec.