Vairāk nekā 320 motociklistu pilnveido drošas motobraukšanas iemaņas

Vairāk nekā 320 motociklisti piedalījušies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētajās drošas motobraukšanas konsultācijās Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Ņemot vērā lielo motociklistu interesi, drošas motobraukšanas konsultācijas tika organizētas trīs dienu garumā. Lielā interese par pasākumu liecina par motociklistu vēlmi sagatavoties motosezonai, pilnveidot un atkārtot, gan arī apgūt jaunas motobraukšanas iemaņas.

Kopumā aktīvākie nodarbību apmeklētāji izrādījās stirpā dzimuma pārstāvji, jo 88% no visiem konsultāciju dalībniekiem bija tieši vīrieši. Vidējais motocikla vadīšanas stāžs – 5 gadi, savukārt vidējais “dzelzs rumaku” vecums bija 11 gadi.

Nodarbības Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notika drošas motobraukšanas instruktoru pavadībā, tajās tika skaidroti drošas motobraukšanas pamatprincipi, skaidrota pareiza braukšanas tehnika, motociklu vadīšana ceļu satiksmē, kā arī citi ar ceļu satiksmes drošību saistīti jautājumi. Pirms nodarbībām dalībnieku motocikliem tika veikta vispārējā motociklu tehniskā stāvokļa novērtēšana, lai nodrošinātos, ka gan ceļu satiksmē, gan braukšanas nodarbībās dalībnieki piedalītos ar motocikliem, kam ir atbilstošs tehniskais stāvoklis.

CSDD ik gadu organizē drošas braukšanas konsultācijas autovadītājiem un motociklistiem, savukārt šīs bija jau otrās drošas motobraukšanas konsultācijas tieši mazaizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – motociklistiem.

Drošas motobraukšanas konsultācijas nodrošina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs, kā arī Latvijas Motoklubu Asociācija sadarbībā ar SFRT Motosports un 1. Moto skolu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59959507sec.