«Volvo Cars» un «Uber» prezentē autonomai braukšanai gatavu ražošanas automobili

Automobiļu drošības līderis uzņēmums Volvo Cars un vadošā taksometru pakalpojumu firma Uber 2019. gada 13. jūnijā prezentēja kopīgi izstrādātu ražošanas automobili, kas spēj braukt patstāvīgi. Šis ir jauns sasniegums abu uzņēmumu stratēģiskajā sadarbībā.

Uber un Volvo Cars 2016. gadā noslēdza inženiertehnoloģiju sadarbības līgumu un kopš tā laika izstrādājuši vairākus prototipus ar mērķi paātrināt uzņēmuma autonomo automobiļu izstrādi. 13.06.19  prezentētais Volvo XC90 SUV ir pirmais ražošanas automobilis, kas apvienojumā ar Uber autonomās braukšanas sistēmu spēj braukt pilnīgi patstāvīgi.

XC90 bāzes automobilis ir aprīkots ar galvenajām drošības funkcijām, kas ļauj Uber vienkārši instalēt savu autonomās braukšanas sistēmu, kas, iespējams, ļaus nākotnē izmantot pašbraucošos automobiļus Uber tīklā kā autonomas koplietošanas pakalpojumu.

Volvo Cars autonomajai braukšanai gatavā ražošanas automobiļa svarīgākās īpašības ir vairākas rezerves sistēmas stūrēšanas un bremzēšanas funkcijām, kā arī akumulatora rezerves jauda. Ja kāda no primārajām sistēmām kāda iemesla dēļ nespēj darboties, rezerves sistēmas ir ieprogrammētas nekavējoties apturēt automobili.

Līdztekus Volvo iebūvētajām rezerves sistēmām automobilis ir aprīkots ar sensoru komplektu uz tā virsmas un iekšienē, kas nodrošina Uber autonomās braukšanas sistēmas drošu darbībai un manevrēšanu pilsētas vidē.

Apvienojumā ar Volvo automobiļa platformu Uber autonomās braukšanas sistēma nākotnē varētu pieļaut drošu, uzticamu autonomi braucošu automobiļu koplietošanu bez misijas speciālistu palīdzības. Šie īpaši apmācītie Uber darbinieki pašlaik darbina un pārrauga šos automobiļus autonomajai braukšanai piemērotajās un paredzētajās teritorijās.

13.06.19 prezentētais ražošanas automobilis ar autonomās braukšanas iespējām tapis saskaņā ar Volvo Cars 2016. gada komerciālo līgumu ar Uber par desmitiem tūkstošu autonomajai braukšanai gatavu bāzes automobiļu piegādi turpmākajos gados.

"Mēs uzskatām, ka autonomās braukšanas tehnoloģijas ļaus mums vēl vairāk uzlabot drošību, kas ir visas mūsu uzņēmuma darbības pamatā," paziņoja Volvo Cars prezidents un izpilddirektors Hokans Samuelsons. "Mēs paredzam, ka līdz nākamās desmitgades vidum viena trešdaļa visu mūsu pārdoto automobiļu būs pilnībā autonomi. Mūsu līgums ar Uber demonstrē mūsu centienus kļūt par galvenajiem piegādātājiem pasaulē vadošajiem taksometru pakalpojumu uzņēmumiem."

"Cieša sadarbība ar tādiem uzņēmumiem kā Volvo ir svarīgs komponents droša, pastāvīgi uzlabojama, pašbraucoša autoparka efektīvā izveidē," atzina, Uber Augstākā līmeņa tehnoloģiju grupas vadītājs Eriks Meihofers. "Volvo sen jau ir slavens ar pastāvīgajiem centieniem drošības jomā, kas ir uzņēmuma jaunākā, ražošanai gatavā pašbraucošā pamata automobiļa stūrakmens. Apvienojumā ar mūsu autonomās braukšanas tehnoloģiju šis automobilis būs Uber autonomo produktu komplekta svarīgs komponents."

Volvo Cars plāno izmantot līdzīgu autonoma bāzes automobiļa koncepciju savu nākotnes autonomi braucošu automobiļu izstrādē drīz pēc 2020. gada. Šīs tehnoloģijas, kas tiks ieviestas nākamās paaudzes Volvo modeļiem uz SPA2 automobiļu arhitektūras bāzes, būs papildinātas ar funkcijām, kas nodrošinās autonomu braukšanu bez pārraudzības tādās skaidri apzīmētās teritorijās kā šosejas un apvedceļi.

Volvo Cars uzskata, ka autonomā braukšana spēj radīt ievērojamus potenciālus ieguvumus satiksmes drošības jomā visai sabiedrībai kopumā, kad visi automobiļi brauks autonomi. Bet līdz tam brīdim šī tehnoloģija var atvieglot cilvēkiem braukšanas procesu, atbrīvojot tos no tādām apnicīgām darbībām kā bieža bremzēšana un braukšanas uzsākšana satiksmes sastrēgumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14170909sec.