Latvijas klienti saņem pirmos 100% elektriskos Volkswagen ID.3

 Pagājušajā nedēļā klientiem Latvijā tika piegādātas ID.3 1st ierobežotā izlaiduma automašīnas, bet jau šajā mēnesī jaudīgie, pilnībā elektriskie un CO2 izmešu neitrālie Volkswagen ID.3 sērijveida modeļi būs pieejami pasūtījumiem Latvijā. Papildus tam ID.3 1st automobiļi jau ir pieejami testa braucienam vietējos Volkswagen dīlercentros.

“Pēdējās nedēļas ir bijušas piepildītas ar pozitīviem notikumiem Volkswagen zīmolam – īpašniekiem piegādātas ID.3 1st izlaiduma automašīnas, prezentēts mūsu pirmais pilnībā elektriskais apvidus auto – ID.4, bet jau drīzumā sāksim pieņemt pasūtījumus ID.3 sērijveida modeļiem. Šis ir aizraujošs laiks mūsu zīmolam un cilvēkiem, kas seko mūsu ceļam uz nākotni, kurā e-mobilitāte ir pieejama ikvienam," uzsver Volkswagen zīmola vadītājs Baltijā Justas Nekrošius.

Reaģējot uz klientu pieprasījumu, vispirms pasūtījumiem būs pieejami Fast Lane modeļi, kas veidoti uz ID.3 1st automobiļa bāzes. Tajā pat laikā Volkswagen piedāvās īpašu ID.3 bāzes modeli, kas paredzēts Latvijas aukstajiem laikapstākļiem. ID.3 Pure, kura 45 kWh akumulators ar vienu uzlādes reizi nodrošina nobraukšanas distanci līdz 330 kilometriem (WLTP), jau standartā ietver pagarinātu piecu gadu rūpnīcas garantiju, siltumsūkņa kabīnes apsildi un uzlādes kabeli. Citos Eiropas tirgos šis aprīkojums tiek piedāvāts par papildu maksu. Volkswagen ID.3 sērijveida modeļa sākumcena Latvijā būs 32 900 eiro.

Uz ID.31st bāzētie Fast Lane modeļi aprīkoti ar 58 kWh akumulatoru, kas spēj ar vienu uzlādes reizi nobraukt līdz 420 kilometriem (WLTP) un attīstīt 150 kW/204 ZS, kā arī maksimālo griezes momentu 310 Nm. Šī automobiļa sākumcena Latvijā būs 40 500 eiro.

Pirmo Fast Lane modeļu piegādes paredzētas vēl līdz 2020. gada beigām, bet bāzes modelis ID.3 Pure un jaudīgais ID.3 Pro S modelis ar 550 kilometru nobraukšanas distanci (WLTP) un 77 kWh akumulatoru, pie klientiem nonāks 2021. gada otrajā pusē.

Visiem ID.3 modeļiem Volkswagen nodrošina garantiju, ka akumulatori saglabās vismaz 70% no to izmantojamās kapacitātes pat pēc astoņiem gadiem vai 160 000 kilometru nobraukuma.

Kā ziņots iepriekš, unikālais un tik gaidītais Volkswagen ID.3 1st modelis bija pirmais, kas izstrādāts uz īpaši elektromobiļiem paredzētās jaunās MEB platformas. ID.3 modelis Eiropā tika ražots ierobežotā skaitā – tikai 30 000 vienības, bet Baltijai tikai 50 automašīnas, kas bija pieejamas agrākai rezervācijai.


Par Volkswagen:


Volkswagen ir viens no pasaulē veiksmīgākajiem lielapjoma autoražotājiem. Uzņēmumam ir rūpnīcas 14 valstīs, kurās tiek ražoti automobiļi klientiem vairāk nekā 150 tirgos. Volkswagen 2019. gadā pasaulē piegādāja 6,3 miljonus vieglo automašīnu, kas ir rekordliels apjoms un par 0,5% pārsniedz iepriekšējā gada rezultātu. Klientiem Latvijā Volkswagen pērn piegādāja 2 499 automašīnas, savukārt zīmola tirgus daļa veidoja 15,4%. Volkswagen vīzija ir "Pārvietot cilvēkus un virzīt viņus uz priekšu". Tādējādi TRANSFORM 2025+ stratēģija centrējas uz globālu modeļa iniciatīvu, ar kuru uzņēmums plāno vadīt inovācijas, tehnoloģijas un kvalitāti lielapjoma segmentā. Jaunākais mērķis ir nodrošināt visiem mobilitāti bez kaitīgajām emisijām par pieejamām cenām, pateicoties nesen izstrādātajai, pilnībā elektriskajai ID. automobiļu saimei. 2019. gada septembrī pasaules pirmizrādi piedzīvoja pirmais ID. automobilis – ID.3, kas ir pirmais pilnībā elektriskais CO2 neitrāls automobilis.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41388106sec.